Inlägg från: Anonym (!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (!)

    blöda under bröllopsnatten

    Anonym (Icka) skrev 2016-04-29 19:56:42 följande:

    Jag blödde inte första gången, ge dem lite fakta att läsa i god tid eller avstå att gifta dig.


    Ja det vore ju smart, men nu är ju TS inte ens oskuld så varför känna behov av att berätta för dem att alla som inte är oskulder inte blöder? Blöder hon eller inte spelar ingen roll, hon är ändå inte oskuld. 
  • Anonym (!)
    Anonym (!) skrev 2016-04-29 20:00:41 följande:
    Ja det vore ju smart, men nu är ju TS inte ens oskuld så varför känna behov av att berätta för dem att alla som inte är oskulder inte blöder? Blöder hon eller inte spelar ingen roll, hon är ändå inte oskuld. 
    Alla som ÄR oskulder, menar jag givetvis. 
  • Anonym (!)
    Anonym (what) skrev 2016-04-29 20:03:11 följande:
    För att hon vill att dom ska tro att hon är oskuld kanske?
    Och hur rätt är det? Varför inte bara stå för det man gjort? 
  • Anonym (!)
    Anonym (what) skrev 2016-04-29 20:26:21 följande:
    Du är medveten om att det finns kvinnor som blir utkastade, misshandlade och till och med dödade om dom inte är oskulder när dom gifter sig va?
    Hade TS varit i den situationen så tvivlar jag på att hon överhuvudtaget hade vågat ha sex utanför äktenskapet.

    Självklart ska hon ha sex om hon vill, men att försöka övertyga släkten om att hon är oskuld är bara så otroligt fegt. 
  • Anonym (!)
    Egon den stora skrev 2016-04-30 08:29:15 följande:

    Jag fattar inte ens hur ni kan ge sådana råd som att lura någon på bröllopsnatten. Hon ska inte gifta sig med någon som inte accepterar henne. Ta dig bort från familjen, det kan aldrig sluta lyckligt att vara kvar!


    Precis.

    Och dessutom ska inte mannen behöva leva resten av sitt liv med en person som medvetet försökt lura honom.
  • Anonym (!)
    Anonym (Tvåbarnsmamma) skrev 2016-04-30 14:39:57 följande:

    Jag läste ett liknande inlägg i en ubhdslmstidning där barnmorskan hade rekommenderat att tjejen skulle ha med sig en fingerborg där hon kunde sticka sig på fingret. Ni som är så oförstående och jämför detta med svensk kultur behöver ju inte skriva alls och få den drabbade att må ännu sämre. Så otroligt trångsynta så det finns inte, tror att det är likadant överallt i världen som i Sverige. Har ni ens varit utamför landets gränser? Nu handlar det om ts säkerhet!!


    Varför antar du att alla som skriver i tråden är svenskar? De som verkar vara svenskar är snarare de som tror att TS kommer bli utslängd från balkongen direkt.

    Alla som lever i det vi ser som hederskultur innebär inte per automatik att slutet är döden, kan vara att man utesluts ur familjen eller liknande.
    Jag har fortfarande svårt att tro att TS kunde ha sex frivilligt om hon vet att hennes släkt är så aggressiva att de skulle döda henne. 

    Dessutom, det trångsynta är att du och andra i tråden ger tips till TS om hur hon ska låtsas vara oskuld inför en man hon inte valt själv, hon kommer bli bortgift, och du sitter på allvar och ger henne tips på hur hon ska lura honom för att kunna gifta sig med honom?
    Vad kommer sen? Kommer TS leva lyckligt med en man som hon inte valt själv, när hon påbörjat förhållandet med lögner?

    TS har rätt att gifta sig med den man hon vill, och mannen har rätt att gifta sig med en kvinna som inte låtsas vara oskuld för honom utan ÄR det, om det är det han önskar. Uppenbarligen är det viktigt i hans kultur att man är oskuld innan äktenskapet, hans syn är inte automatiskt "dålig" för att svensk kultur säger annat.

    Att lämna familj och släkt är inte lätt nej, men TS har inga andra alternativ, för ett liv med en man hon själv inte valt som dessutom påbörjas med lögner kommer inte lyckas, tro mig. 
  • Anonym (!)
    Anonym (Tvåbarnsmamma) skrev 2016-04-30 16:31:43 följande:
    Har hon rätt att gifta sig med den man hon Vill? Enligt dig då eller? Hon bad om just praktiska råd och inte massa påhopp. Så sköt dig själv och låt mig hjälpa henne bäst jag vill.
    Ja, men tydligen inte enligt dig eftersom du vill att hon ska gifta sig med en man hon själv inte valt. Du gör det indirekt genom att tipsa henne om hur hon ska lura honom.
Svar på tråden blöda under bröllopsnatten