Inlägg från: Anonym (apan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (apan)

    Vill att bonusbarnen delar rum så våra gemensamma får egna rum...

    Vid vilken ålder kan man börja kräva att barn ska flytta hemifrån?

    Det är så här att jag lever med min man, våra två gemensamma barn och hans två tonårsbarn sedan tidigare. Barnen är 16år och 20år och dom har ingen tillstymmelse till att ens fundera på att flytta hemifrån. Dom bor hos oss varannan vecka och har ett varsit rum medans våra gemensamma pojkar som är 10år och 8år delar rum. Bor trångt och rummen är små.
    Märker att mina barn inte vill dela längre, dom börjar bli så pass stora och med livliga disskutioner med min man anser jag att hans äldre kan dela rum då dom är här hos oss för att ge våra gemensamma barn som bor här hos oss på heltid egna rum. Mannen säger promt nej och säger att jag har orimliga krav.. Så måste kolla med någon utomstående.. 

  • Svar på tråden Vill att bonusbarnen delar rum så våra gemensamma får egna rum...
  • Anonym (apan)

    Har inte haft möjlighet att vara här inne och ser att det har kommit många kommentarer.. 

    Blir helt bestört hur vissa av er tänker. Rent spontant känner jag vissa hakar upp sig om att det gäller bonubarn. Om alla 4 barnen hade varit gemensamma, hade ni även du tyckt att barn som är i 20 års åldern och som inte är hemma så ofta ska få egna rum medans barn som har mer saker och leker mer inte behöver ytan?

  • Anonym (apan)
    Anonym (laban) skrev 2016-05-02 08:13:30 följande:
    Jag tycker inte att man ska låta de två äldsta barnen dela rum bara för att de bor varannan vecka. Det är ingen rättvis princip.

    Däremot tycker jag att det äldsta barnet kan bo i vardagsrummet eftersom han är vuxen. De fyra barnen har alla lika stort behov av eget rum men den äldsta är gammal nog för att tillfredsställa sina egna behov. Vill han ha mer än basic logi så får han lov att skaffa eget boende alternativt betala hyra hemma så att familjen kan flytta till större boende där alla kan få eget rum.
    Mina barn bor här hela tiden, dom har inget val då dom har ett hem. Bonusbarnen har två hem och hos deras mamma har dom egna rum och kan gå ifrån, låsa in sig osv. Ska mina barn straffas för vi bor tillsammans och inte skiljer sig?
  • Anonym (apan)
    Anonym (laban) skrev 2016-05-02 08:15:26 följande:

    En förälder som låter status quo råda i sånt här fall unnar en vuxen människa lyx på bekostnad av ett litet barn.


    ?
  • Anonym (apan)
    Anonym (laban) skrev 2016-05-02 14:23:05 följande:

    En lösning är att föräldrarna flyttar ut i vardagsrummet så att de två yngsta också får egna rum.


    Det är inget alternativ..
Svar på tråden Vill att bonusbarnen delar rum så våra gemensamma får egna rum...