• Emmabo

    Vill att bonusbarnen delar rum så våra gemensamma får egna rum...

    Holma skrev 2016-04-30 20:14:40 följande:
    Nä men jag skulle uppskatta om du vet hur dom kan få en inkomst när det inte finns jobb o man inte har rätt till a-kassa o man inte kommer in på nån sökt skola då det är väldigt många som är i den situationen här o hur får man en bostad i denna bostadsbrist utan inkomst ?
    Det är väldigt intressant för mig att veta
    Går man inte i skolan har man rätt till försörjningsstöd från socialen, då krävs det att man är inskriven på arbetsförmedlingen. Vilket man bör vara som arbetslös. Då får du även pengar till hyra även om du bor hemma.
    Kommer man inte in på sökt utbildning så kan man alltid plugga upp sina betyg, då får man pengar från CSN.
    Är man 20 år är man vuxen, då bör man klara sig själv. Om man inte har haft eller har föräldrar som curlat sönder en, då har man det svårare i livet.
  • Emmabo
    Anonym (Panda) skrev 2016-04-30 21:32:28 följande:
    Skaffa inte fler barn än du kan försörja själv. Vi andra skattebetalare är inte intresserade.
    Förstår inte varför du skriver så till mig. Jag svarade på påståendet från användaren Holma om att en vuxen människa som inte har rätt till a-kassa och inte kommit in på någon utbildning inte kan försörja sig och måste bo hemma resten av livet pga av det. Jag är inte politiker och har därför inte bestämt vad människor har för rättigheter, som socbidrag och dylikt.
    Jag själv började jobba på mcdonalds som 16-åring och flyttade hemifrån vid arton. Jag tycker det är helt absurt att man curlar en 20-åring som bor hemma och är arbetslös. Det finns jobb, kanske inte drömjobben men det är skitjobb man får ta, istället för att sitta hemma och spela datorspel som 20-åring hemma hos mamma och pappa.
  • Emmabo
    Holma skrev 2016-04-30 22:03:34 följande:
    Var skrev jag att dom skulle bo hemma resten av livet ???? Sluta ljug
    Det är ju slutsatsen då det inte finns några jobb och inga bostäder, och inget sätt att få en inkomst.
  • Emmabo
    Holma skrev 2016-04-30 22:08:53 följande:
    Då får du läsa om o sluta ljuga . Det tar tid att få jobb här ja men har aldrig sagt att dom ska bo hemma hela livet o vara utan jobb hela livet
    Men snälla, nu får du väl skärpa till dig. "Sluta ljug"? Jag försöker förklara för dig hur jag ser på saken. Du frågade en fråga angående vad man har för möjligheter om man inte har a-kassa eller kommit in på en utbildning och jag svarade vad man har rätt till ENLIGT LAG.
  • Emmabo
    Drottningen70 skrev 2016-05-01 11:08:41 följande:
    Bostadssituationen här är oerhört svår, det är det ju ingen som argumenterar emot. Poängen är att det är rimligare att en vuxen tar omaket än ett barn. Här får man finna sig i att bo både andra, tredje eller fjärde hand eller bo inneboende med delat kök och badrum när man flyttar hemifrån. Man är nog betydligt mer benägen som 20 åring att nappa på ett sådant alternativ om man bor på tältsäng i hallen än om man har det smutt med eget rum och välfyllt kylskåp i föräldrahemmet. Gäller att skapa lite incitament.
    Håller helt med i allt du skriver. Som 20-åring är man VUXEN. Att dom yngre barnen ska trängas ihop för att en vuxen ska ha en varannan-vecka lösning hos sina föräldrar tycker jag är helt uppåt väggarna.
  • Emmabo
    Anonym (Rikspucko) skrev 2016-05-01 22:23:41 följande:
    Kallar du det för val? På riktigt? Varför i hela världen ska de äldsta barnen förlora all trygghet?
    Det äldsta barnet är inget barn, utan en vuxen. Om ett eget rum är den enda tryggheten en 20-åring har så är det något som gått snett. Det är en vuxen människa det handlar om, då får man ta ansvar över sig själv.
Svar på tråden Vill att bonusbarnen delar rum så våra gemensamma får egna rum...