• Ewwe113

    Vul vecka 5+5 såg inget foster

    Hej nu är det så att jag och min pojkvän är i vecka 5+5 och var inne på ett vul idag,

    Men väl där inne så sa läkaren att hon såg en fosterhinna på 11 mm och gulkroppshormon men inget foster och sa sedan att den kan vara en ofosterig graviditet så vi fick en tid om 2 veckor den 17de maj. Hon sa även att 11 mm var väldigt stort så jag är jätte orolig och kan inte släppa detta:( har någon varit med om detta och senare sett ett foster vid återbesöker?:/

    Våran läkare var väldigt svår att prata med å rätt otrevlig å sa att vi antagligen inte skulle få se något foster hon var även väldigt virrig å frågade om jag åt några preventivmedel lr liknande då vi redan sagt att vi var inne på g av graviditet.

  • Svar på tråden Vul vecka 5+5 såg inget foster
  • Skullz

    Jag var inne på ett tidigt ultraljud då de ej heller såg något foster, minns dock inte hur stor fosterhinnan var, men när vi hade återbesök så var allt helt ok :) så håller tummarna att det är samma för dig! 


     

  • Vanilla ice queen

    Var med om samma i vecka 6+3. Man såg en hinna på 20mm men inget foster. 5dagar senare fick jag komma till gyn för vul och få tid för skrapning men då såg man helt plötsligt ett litet knytte med pickande hjärta. 5+5 är väldigt tidigt så tycker inte alls det låter konstigt att hon inte såg något.

  • Interiorista

    Jag var på vul i 5+5 och de såg då en hinna på 12mm och "något" där inne. Läkaren kollade inte så noggrant utan sa att det var för tidigt att se. Efter två veckor när vi kom tillbaka såg vi tydligt ett foster med pickande hjärta :) så tappa inte hoppet än!

  • syntharen

    Vad konstigt att läkaren sa att det nog är en ofostrig graviditet. 5+5 är jättetidigt! Det är inte alls ovanligt att inte se nåt foster då. Speciellt om du kanske är nån/några dagar mindre gången, säg 5+2 i stället. Tappa inte hoppet! Man brukar inte ens få göra ultraljud så tidigt, just för att det bara skapar oro om man inte kan se nåt, även om allt är som det ska.

  • Pimpinellan

    Det där är anledningen till att man inte ska göra VUL så tidigt som v.6! Alldeles för osäkert. Bäst är att vänta till v.8 vilket IVF-kliniker brukar rekommendera. Inte ens när det var alldeles uppenbart i v.9+0 att vår bebbe dött litade de helt på det utan det krävdes 2 läkare som tittade och ett VUL till en vecka senare innan de satte in Cytotec. Att då tvärsäkert säga ofostrigt i v.6 är inte proffsigt alls.

  • Skullz
    Ewwe113 skrev 2016-05-12 08:40:03 följande:

    Tack för alla svar:) ska dit på måndag så får vi betagit det ser ut då:/


    Hur har det gått?
  • Hallonsoda2016

    Gjorde ul 6+2 och två gynläkare såg inget foster, varav ena var specialist.

    Två veckor senare fanns ett foster och ett starkt hjärta. Idag i 12+4 på kub såg vi en glad liten krabat :)

  • Nykär15
    Ewwe113 skrev 2016-05-12 08:40:03 följande:

    Tack för alla svar:) ska dit på måndag så får vi betagit det ser ut då:/


    Hur gick det för dig?
  • Ewwe113

    Oj har helt glömt bort denna tråd förlåt alla!!! Ja dottern är ett år å en månad nu????????

Svar på tråden Vul vecka 5+5 såg inget foster