Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Vilken är den viktigaste feministiska frågan?

    ondfulman skrev 2016-05-17 00:57:05 följande:
    Ja, det är ju faktiskt jävligt orättvist att i huvudsak män dragit fördel av Ohm's och Kirchoffs lagar, eller varför inte Guy-Lesacs gaslag.

    Dessa patriarkala lagar har bara gynnat framför allt ingenjörer, en grupp där kvinnor varit förtryckta och uteslutits från arbetsplatserna.

    Dessa så kallade "sanningar" har ju bara som uppgift att permanenta patriarkatets makt över kvinnorna.

    Alexander Flemmings upptäkt av penicillinet resulterade ju bara i att män slapp ta ansvaret för den gonnore de spred, även om läkemedlet senare visade sig fungera även på andra sjukdomar.

    Slutligen håller jag med dig på ytterligare en punkt: Fridolin borde INTE tillåtits sitta kvar. Där är vi fullständigt eniga.
    Svårt att svara på utropen från din "minaret". Jag ser inget samband mellan dina utrop och det jag skrev. Särskilt som du försöker dig på inslag av satir. En svår konst som innebär att man förstår det man vill kritisera.

    Men Fridolin borde ha fått gå som språkrör.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Green Cross skrev 2016-05-16 23:51:15 följande:

    Vad har resultaten av dina egna livsval att göra med feminism?

    Är det patriarkatets fel att du väljer jobba övertid och lösningen feministisk tvångskvotering av föräldraledigheten?


    Vad konkret är det som hindrar dig att leva som du vill nu?
    Gudrun Schymans avsaknad av ministerpost?


     




    Frågan om mina livsval och feminism kan jag inte besvara. Jag kan omöjligt veta vad jag hade gjort om jag vuxit upp i ett mer jämställt samhälle. Tycker frågan är ointressant, föredrar att tänka på vilka förutsättningar mina barn har fått och kommer att få och deras barn.

    Jag föredrar en individualiserad föräldraförsäkring, är ingen vän av kollektiva lösningar. Jag har för övrigt tagit ut ungefär 50 procent av föräldraledigheten och har nog tagit ungefär lika stort ansvar överhuvudtaget som deras mamma. Jag tycker inte att man ska smita från sitt ansvar som förälder.

    Lusigt förresten att Schyman får representera  jämställdhet för så många pojkar - men jag antar att det blir mindre komplext såSolig
    Green Cross skrev 2016-05-16 23:51:15 följande:

     


     


    Fast varför blev det som det blev?
    De biologiska förutsättningarna existerade innan någon kultur värd namnet fanns,och det vore därför rimligt att utgå från att kulturen härrör från biologin.


     




    Jo, jag har noterat hur inskränkt deterministisk inställningen är hos vissa som förväxlat DNS-spiralen med ett altare. Något av det allra bästa med vårt genetiska arv är att det gett de flesta av oss förmågan att reflektera över oss själva, till och med att reflektera över våra reflektioner eller varför vi känner som vi gör. Det är liksom det som skiljer oss från djuren och som har inneburit att mänskliga kulturer är dynamiska och föränderliga - till förtret för den som vill ha enkla och oföränderliga förhållningsregler .
    Green Cross skrev 2016-05-16 23:51:15 följande:

     


    Parlamentet/riksdagen ska representera de som röstade vad avser deras politiska ställningstagande,regeringen ska varken representera folket eller dess rasliga/könsliga uppsättning utan ska representera regeringpartiets politiska agenda.


     






    Då får du väl hoppas att det dyker upp ett parti som har dina synpunkter i partiprogrammet - men du kan ju rimligen inte begära att du ska bestämma de politiska partiernas uppträdande i riksdagen
    Green Cross skrev 2016-05-16 23:51:15 följande:

     




     


    Eftersom varken biologi eller beteende är eller enligt er


     


     




    ?
    Green Cross skrev 2016-05-16 23:51:15 följande:

     


    Vilket "straff" är det som utdelas vid ett demokratiskt val?
    Hur kan jag rösta för livstid arbetsläger för Fridolin och EU-migrantson?


     




    Man brukar påstå att väljarnas dom är straffet, det vill säga att ett parti får färre röster.

    I övrigt anser jag att politiker ska behandlas som alla andra, samma lagar ska gälla för dem som för oss andra. Om enfald vore ett brott skulle man inte bara behöva bura in Fridolin utan döma i stort sett hela SD:s väljarkår till livstid. Och det vore inte så lyckat.
    Green Cross skrev 2016-05-16 23:51:15 följande:

     


    Sveriges feministiska regering och de 5 av 8 riksdagspartier som kallar sig för feminister är exempel på Sveriges feministiska establisemang..






    Ok. Så folkets representanter utgör etablissemanget. 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Farfallos skrev 2016-05-17 08:44:21 följande:
    Jo, det är ungefär 1 kvinna i månaden som blir ihjälslagen av sin man. Jag vill inte förringa det eländet, men det gör i sammanhanget (dvs i relation till den enormt stora och jämnt könsfördelade mängden våld i nära heterosexuella relationer) det inte befogat att prata om fenomenet som "mäns våld mot kvinnor". Det problem jag möjligen skulle kunna tänka mig att etikettera som "mäns våld mot kvinnor" (pga att förövarna är män till mer än 90%) är grov misshandel, våldtäkt och dråp. Detta utförs dock till största delen av tidigare känt sjuka eller kriminella män, så att formulera den problematiken som "mäns våld mot kvinnor" känns ändå fel.

    Det finns flera typer av brottslighet som med större utbredning och signifikans kan kopplas till olika invandrargrupper, men vi förstår i detta samhälle att inte kollektivt skuldbelägga alla individer i en grupp pga att ett fåtal individer i gruppen beter sig illa. När det gäller män så finns det dock ett märkligt undantag, och om vi inte motarbetar bruket av negativt generaliserande uttryck så kommer vi alltid att leva med den "etablerade sanningen" att kvinnor är offer för män. Detta är förlamande och stigmatiserande för kvinnor och bidrar till en värre känsla av underläge än befogat.
    Fast är det särskilt många som kräver ett skuldbeläggande av alla oss män.

    Jag tar åtminstone inte på mig någon kollektiv skuld.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Farfallos skrev 2016-05-18 10:58:27 följande:
    Nä, det är klart att ingen vettig man känner kollektiv skuld eller ansvar för det man inte står för eller kanske aktivt motarbetar, men det är ju naturligtvis inte det som är den avgörande saken heller.

    Det som förfärar mig mest av allt är att det på en IQ-befriad och populistisk grund finns utrymme för framstående personer (även om de inte är så många) att säga att "våldtäkter är alla mäns ansvar". Det är också comme-il-faut att kalla de grymma männen för djur och avfärda allt som en vit medelålders man säger genom att dra på offerkoftan och påtala den mannens förutsättningar utan att bemöta honom i sak.
    Fast de där drakarna du ser kan väl närmast  betraktas som väderkvarnar.

    Män är djur. Det var väl hon från Roks, Irene W någonting, 10 kanske 15 år sen.

    Och vilka är det som anser att man inte har någon talan om man är vit, medelålders och man. Jag råkar vara vit, medelålders och man men har aldrig upplevt att detta diskvalificerar mig i några andra diskussioner en möjligen sådana som vilka mensskydd som är bäst.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Farfallos skrev 2016-05-19 08:15:59 följande:
    Det må vara hänt att det är många år sedan hon satt i TV och sa att män är djur, men just den tanken är bara en del av en vanligt förekommande världsbild där alla män är omedvetet aktiva soldater i patriarkatets kvinnoförtryckande arme. Vad vi vita män än gör så förtrycker vi bara genom vår existens, och vi "förstår inte", "vill inte" eller "kan inte vår historia".

    Vad du eller jag personligen har varit med om eller inte, det spelar mindre roll. Det är vad som är tillåtet eller ej i de avgörande ögonblicken som betyder något, och jag som är politiskt engagerad har sett eländet på nära håll. När män tystas och det blir fel bara för att man ska vara så förbannat PK. I feminismens namn blir det inte så sällan lika fel som i MP, där man i den högt aktade och gränslösa toleransens namn tolererar avskum som Kaplan och Khan.
    Ok. Om man bortser från de närmast debila antifeministdraporna från pojkrumsradikalerna på nätet och ser dem som ett fenomen av samma dignitet som hundpisskoncentration vid lyktstolpar - alltså inget man kan generalisera utifrån: I vilka sammanhang är det då vi vita män tystas, får träda tillbaka och skambeläggs?

    Jag märker inget av det i min verklighet, inte heller när jag läser tidningar, lyssnar på debatter eller bara tittar på film eller tv.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-05-19 12:59:07 följande:
    Det där talet i Visby är ett exempel:
    cornucopia.cornubot.se/2014/07/asa-romson-mp-...
    Haha, hets mot folkgrupp.

    Herregud - prinsarna på ärten kan få Prinsessan på ärten att framstå som okänslig.

    Det verkar för mig rimligt att normen inte ska vara vita män, så jag börjar heller inte gråtskrika för att någon säger detta. Jag skulle inte ta illa upp om någon påstod att normen inte ska vara vita eller svarta kvinnor heller.

    Om jag ska uttrycka mig lite politiskt inkorrekt så får man leta efter värre kärringar än antifeminister - utan att finna några exempel.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Farfallos skrev 2016-05-20 04:54:12 följande:
    Det var ju precis det jag sa, att det inte är svart/vitt, och så gav jag exempel på just det (motsatsen) som du tar upp igen. I vilket syfte då???

    ...men jag måste verkligen ifrågasätta att det skulle finnas en allmänt utbredd uppfattning om män som mer lojala. Har faktiskt aldrig hör något annat än motsatsen, vilket dessutom skulle kunna sägas vara bevisat genom det faktum att kvinnor inte byter arbetsgivare lika ofta som män.
    Där slirade det väl till i växellådan. Om kvinnor i mindre utsträckning byter arbetsgivare så skulle detta kunna förklaras med att de är mer lojala än män, inte det omvända.

    Fast det finns ju ett antal andra mer troligare förklaringar, så vad du gör är att du återigen visar att antifeminismen är för känslomässigt engagerad för att ha möjlighet att argumentera med stringens och tankeskärpa.

    Vad tycker du om den djupt kränkta stollen som Flash länkade till som menar att det är hets mot folkgrupp att påstå att människan ska vara normen, inte vita heterosexuella medelålders män.

    Numer har väl till och med läkemedelsbolag insett detta när de testar nya läkemedel, man kanske kan ana en djup upprördhet från vissa antifeminister när läkemedelsbolagen gör människan till norm för läkemedel.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-05-20 10:02:49 följande:
    Spelar ju ingen roll att citatet är tio år gammalt. Det fungerar fortfarande bra för att lyfta fram en åsikt som fortfarande är giltig i de kretsarna.
    Njaej.

    Skulle det finnas mer aktuella uttalanden om att män är djur så skulle naturligtvis antifeministerna ta fram dem, nu tvingas de rota ordentligt i kränkthetsskattkistan.

    Din länk till den kränkta stollen som föreslog åtal för hets mot folkgrupp för den som påstår att människan bör vara norm för människan och inte vita medelålders heterosexuella män var ju väldigt avslöjande.

    Det behövs sannerligen inte mycket för att få de här tokstollarna att börja skräna om att de är kränkta.

    Tack för länken, oerhört underhållande i sin genreSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Farfallos skrev 2016-05-22 22:25:44 följande:
    Ja, det är ju precis vad jag skriver! ...och du pratar om tankeskärpa smile1.gif
    Nja, slarvigt läst kan jag hålla med om. Ursäkta!

    Tankeskärpan syftade väl på oförmågan att avgöra om ett argument är hållbart eller inte.

    Om kvinnor byter arbetsgivare mindre ofta än män så skulle jag gissa att det beror på att många kvinnor jobbar inom den offentliga sektorn och det är inte så lätt av vissa logistikskäl att byta från ett landsting till ett annat eller en sen kommun till en annan.

    Så jag anser att ditt bevis inte håller tätt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Farfallos skrev 2016-05-23 11:10:33 följande:
    Att kvinnor har färre arbetsgivare att välja mellan, det är förvisso en logisk och relevant tanke, men jag vet inte hur den mätningen är gjord och om dina tankar faktiskt är relevanta, men möjligheten finns uppenbart, så något bra bevis är det inte. Men... jag tog inte upp detta argument för att driva en långtgående och tung tes på något vis, utan bara som något som pekar i en annan riktning än vad Kalle K sa - att män är mer lojala än kvinnor. Att de byter arbetsgivare mer sällan än män (vilket det finns siffror på) skulle snarast peka på motsatsen (med reservation för dina tankars eventuella betydelse). Personligen känner jag att det finns starkare tecken på kvinnors lojalitet än just detta, men det är inget jag har siffror på. Det är inte heller något jag bryr mig om, utan ursprunget till det Kalle K skrev var att jag påstod att ordet "manligt" ofta nämns i samband med något negativt, och att "kvinnligt" ofta nämns i samband med något positivt.
    Men jag inbillar mig inte heller att jag kan bevisa att en åsikt är korrekt - jag är inte antifeminist och sysslar därför inte med den typen av i mitt tycke löjeväckande aktiviteter.

    En sak som har slagit mig många gånger är vilka stora likheter det finns i argumentationsteknik mellan främlingsfientliga och antifeminister såtillvida att man väljer ett enskilt exempel, inte sällan något man inte ens har förstått, och utifrån detta tillskrivs alla feminister/kvinnor eller invandrare den egenskap eller det beteende man hittat ett exempel på.

    Så om någon hör talas om två kvinnor som vill gå på herrtoaletten på krogen - ja då har feminismen gått för långt eller om någon säger sig avsky män, ja då hatar feministerna män.

    Min uppfattning  som antiantifeminist är att antifeminismen som åsiktsriktning har förvånansvärt svårt att hävda sig i en debatt med personer som kallar sig feminister och då delvis på grund av fenomenet att man inte ens förstår vad det är man argumenterar emot.

    Min erfarenhet av feminister är att de flesta bara menar att vi bör sträva mot ett samhälle där man i mindre utsträckning begränsas av föreställningar om hur flickor respektive pojkar eller män respektive kvinnor ska vara.

    Om lilla Lisa inte har lust att ställa upp på dubbla pass på klassens loppis eftersom man är en man kort då korta Kalle valt att prioritera en fotbollsmatch i stället så ska hon inte behöva höra "Men vet du inte att Farfallos har bevisatSkrattande att tjejer är mer lojala än män. Så var nu som en riktig tjej och ta Kalles pass".
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Vilken är den viktigaste feministiska frågan?