Inlägg från: Anonym (AttakerainteminHund) |Visa alla inlägg
  • Anonym (AttakerainteminHund)

    AKUT! Någon som anlitat RiVe Juridska Byrå?

    EFlickan skrev 2018-06-09 17:13:58 följande:

    Jag anlitade RiVe i 2017 och nöjd, men frågan TS ställer är onödig för det är ju inte så svårt att se att RiVe är den Ledande byrån i Sverige på arbetsrätt... .. jag menar, det är ju bara ett par enkla slagningar bort ..även här på forumet finns det information att få..:  www.familjeliv.se/forum/thread/75950490-snalla-hjalp-mig-far-min-chef-gora-sahar/34   ... eller kolla med Elite labour law association, Legal500, Dagens Juridik - Sveriges bästa på arbetsrätt  osv osv... 

    Sorry men det är bara min åsikt, hoppas du fått svar på din fråga i alla fall. 


    Det är inte så lätt att vet hur man ska hitta information och det är inget fel i att fråga efter hjälp!
  • Anonym (AttakerainteminHund)
    HugoBR skrev 2018-06-09 19:02:07 följande:

    för mig var valet enkelt för jag var inte medlem i något fack men jag undrar också varför valde inte du Sander att istället ta hjälp av ditt fackförbund?


    Kanske för att facket sitter på två stolar?   
  • Anonym (AttakerainteminHund)
    HugoBR skrev 2018-06-09 19:23:25 följande:
    min uppfattning är att det är uppenbart: Sander var på en facklig ombudsman utbildning och föreläsarna var från RiVe Juridiska Byrå, när sander själv fick problem på sitt andra jobb då dög inte längre facket utan själva vill de ha hjälp av juridiska specialister. 
    Men det är ju fånigt, om hon är facklig ombudsman så går hon och anlitar juristexperter själv när hon får egna problem..
  • Anonym (AttakerainteminHund)
    Anonym (Erik90) skrev 2018-06-10 12:36:37 följande:
    jag tycker inte att det är något konstigt att en facklig ombudsman anlitar jurister för de träffades ju på utbildningen där juristen var föreläsare sen anlitades de efteråt, det är väl inget konstigt. hade inte du anlitat professionella om du hade fått problem fast du var ombudsman i facket??
    Det jag vill komma till är att jag anser att det är lite hyckleri över det hela när en facklig ombudsman själv måste anlita jurister när den får problem på jobbet.
  • Anonym (AttakerainteminHund)

    Instämmer, det är allt vanligare att specialistbyråer arbetar så ! 
    När det kommer till civilrättsliga tvister och i synnerhet arbetsrätt så avgörs dessa allt mer utifrån bevisregler, den som har bevisbördan är oftast arbetsgivaren och den får därmed oftast svårare att vinna. Att anlita en specialistbyrå hjälper då eftersom att de ofta kan knepen och vet vad som ska bevissäkras och hur man på bäst möjligt vis kan göra det innan avskedandet verkställs eller ens antydas för den anställda.

    I mitt fall så var det ju jag som krävde skadestånd från min arbetsgivare, även då hjälpte det väldigt med att vi säkrade bevis genom att de ställde frågor till min arbetsgivare för mig, och det spelades in. Sedan vägrade han att han sagt si-och-så men då var det ju på band så det gick ju inte..

Svar på tråden AKUT! Någon som anlitat RiVe Juridska Byrå?