Inlägg från: Anonym (nytt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nytt)

    Betala för mat hos en kompis

    Aldrig hört talas om att ta betalt för mat. Har hört om familjer som inte bjuder men aldrig om någon som säljer mat. Om vi har barn på besök när vi ska äta frågar vi om de vill ha; en del vill, andra säger att de ska äta hemma eller inte är hungriga (vilket självklart kan handla om att de inte gillar den mat som bjuds ). Jag tycker dock att barn som är hos oss under måltid ska sitta med vid bordet när vi äter, oavsett om de vill äta, inte äta eller bara provsmaka, hellre än att sitta själva och leka/vänta. (Nej, det handlar inte om jättelång tid.)

    Det som får TS exempel att verka mest konstigt är att det tydligen var ett planerat långbesök (eftersom sonen saknade möjligheter att ta sig därifrån förrän på kvällen) och han då ändå inte skulle ha bjudits någon mat? Kanske inte så smart att planera in sådana långbesök hos någon man inte ens känt särskilt länge.

  • Anonym (nytt)
    Anonym (Non) skrev 2016-05-22 20:01:46 följande:
    Jo, för det är normen. Bara att du tar och inser det!
    Det där är lite väl kategoriskt. Ja, jag skulle säga att det är norm att man bjuder någon som är på långbesök på mat, och absolut räknar med det vid ett planerat långbesök eller säg när barnen senare ska iväg på en aktivitet tillsammans.
    Däremot är det inte helt självklart att bjuda grannbarn som är över och leker en stund. Vi brukar själva göra det men jag uppfattar nog att det är minst lika många som inte gör det, och t ex skickar hem det andra barnet. I majoritetssamhället vill säga. I familjer med utländskt ursprung har jag uppfattat att det alltid bjuds (även om iranier t ex kan förvänta sig att gästen har vett att tacka nej ).
Svar på tråden Betala för mat hos en kompis