Inlägg från: Anonym (Låt dottern avgöra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Låt dottern avgöra)

    När föräldrarna är oense om skolavslutning i kyrkan

    Vemharrätt skrev 2016-05-24 15:56:40 följande:
    Nu blev jag tvungen att googla! Du har fel, det ändrades tydligen "tillbaka" helt nyligen:

    skolvarlden.se/artiklar/fritt-fram-religios-skolavslutning
    Det där är ett förslag på en ändring som alliansen vill få igenom. Är du säker på att det ändrats? Det står inget om det just i denna artikeln.
  • Anonym (Låt dottern avgöra)

    Jag tycker dottern bör ha sista ordet här. Fadern få ta kampen om ändring på sidan av ifall det strider mot skollagen. Undertiden bör han inte blanda in dottern. Klart hon vill vara med på avslutningen.
    Jag tycker dock det låter konstigt att de får ha gudstjänst och isåfall anser jag att det är fel. Skolan skall vara inkluderande och alla bör kunna vara med på allt. Den skall vara religionsneutral. Att ha en vanlig skolavslutning i kyrkan utan gudstjänst anser jag är ok och så är det ju många som gör.

  • Anonym (Låt dottern avgöra)

    Om det nu är så att det är skolavslutning och gudstjänst så tycker jag det är märkligt. Varför skulle man ha det? Vad har gud med skolavslutningar att göra? Jag har alltid haft skolavslutning i kyrkan, mina barn har och många fler. Jag har dock aldrig hört talas om att det är under en gudstjänst. Inte ens på min tid (jag är 40 år). Ni som hävdar är det är gudstjänst under skolavslutningen, vad pratar prästen om?

  • Anonym (Låt dottern avgöra)
    Anonym (Alltid) skrev 2016-05-25 01:15:53 följande:
    Vi blev alltid välsignade och mina barn blir det. De pratar om hur man har tid för reflektion och hur människor som står en nära förtjänar uppmärksamhet. Men även om att det är en tid att njuta av livets goda.
    Det där pratar rektorn om också på mina barns avslutningar i kyrkan. Behövs ju ingen gud till det. Förutom välsignelsen då som låter lite märkligt att ha på en skolavslutning.
  • Anonym (Låt dottern avgöra)
    Civilkurage2016 skrev 2016-05-25 08:56:31 följande:

    Stå upp för ditt barn, TS! Sverige har blivit konstigt. För 25 år sedan oroade man sig för att mellanstadieungarna skulle börja röka, dricka cider, ha sex, pierca sig. Idag oroar man sig för att någon ska ta dem till kyrkan för att höra lite Guds Ord. Så får vi också de ungdomar vi förtjänar. Det finns dock goda motkrafter! Det HÄR är civilkurage och föräldraengagemang:

    www.bt.se/herrljunga/dubbel-avslutning-for-hudene-skola/


    Det finns en anledning till att saker förändras. Att skollagen infört denna lag är för en god sak för att kunna inkludera alla i vårt samhälle. Man kan prata om samma värderingsfrågor i kyrkan precis som prästen gör utan att blanda in gud. Det är synd att inte förmedla det till alla. Alla elever behöver höra det och dessutom känna sig delaktig i skolans avslutning.
  • Anonym (Låt dottern avgöra)
    Civilkurage2016 skrev 2016-05-25 09:43:09 följande:
    Jaha, men nu verkar det som att det kommer att ändras snart. Tråkigt för dig men bra för oss andra!

    ...men ÄRLIGT nu. Om du flyttade till Thailand med din familj (vet inte om du har barn eller om du gillar Thailand, men rent hypotetiskt). Och ni efter några år hade gone native så mycket att ni tyckte att det var dags att sluta ha barnen i en svensk eller internationell skola, och att det var dags att sätta dem i en thailändsk skola tillsammans med thailändska barn/ungdomar. Skulle du verkligen springa hos rektorn då, och skrika och bråka om att de måste sluta ta barnen till templet för DINA barns skull, förbjuda buddhistmunkarna att komma in på skolans område, sluta uppmärksamma buddhistiska högtider i undervisningen, plocka bort alla buddhastatyetter, misstänkliggöra alla inslag av blomsterkransar och dans för flickorna som innehåller rörelser från tempeldans..?
    Hehehe.....nej jag tror inte att det kommer att ändras. Vi strävar framåt, inte bakåt. Synd för dig då.

    Om skolan i Thailand hade brutit mot deras skollag hade jag nog protesterat vad det än handlade om.
Svar på tråden När föräldrarna är oense om skolavslutning i kyrkan