• mixXi

    Vad händer om man blir frånvarande från jobb utan att kunna kontakta sig?

    Anonym (Fundersam) skrev 2016-05-27 14:16:02 följande:

    Men de anhöriga kanske inte heller vet att man är där? Sjukhuset får väl inte meddela de anhöriga om man själv inte godkänt det? Att det är ovanligt förstår jag, men om inte ens de anhöriga fått reda på det för att man inte kunnat höra av sig och om man inte kommit in i sånt skick att man kunnat meddela sjukhuspersonal att det är okej att de uppger att man är där?


    Om en person kommer in till sjukhus och inte kan förmedla sig försöker man få tag i anhöriga. Finns inga nummer i journalen eller uppenbara anhöriga man kan hitta på t.ex nätet tar man kontakt med polisen som får leta upp anhöriga.

    Står det uttryckligen i journalen att man ej får ge ut information om patienten brukar det alltid stå åtminstone en person man får höra av sig till.

    De situationer som är svårast är när medvetslös personer kommer in utan id-handlingar. Det blir också fall för polisen och man brukar matcha med personer som är anmälda försvunna etc. Då kan det dröja lite längre innan anhöriga blir informerade men oftast tar det inte alltför lång tid innan personen antingen vaknar upp eller att man får tag i anhöriga.

    Sen får anhöriga ansvara för att allt runtomkring med jobb, räkningar etc funkar
Svar på tråden Vad händer om man blir frånvarande från jobb utan att kunna kontakta sig?