Inlägg från: Anonym (långsam personal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (långsam personal)

    Vad händer om man blir frånvarande från jobb utan att kunna kontakta sig?

    Snövits skrev 2016-05-27 15:29:59 följande:

    Jag kan svara.

    Min äldsta sons pappa blev svårt sjuk och hamnade på sjukhus och blev genast nedsövd pga akut sjukdom. Efter tre dagar hittade dom info om vår son, så dom ringde mig och gav mig info vad som hänt.

    Jag ringde då givetvis hans föräldrar och syskon. Hans syster ringde därefter hans arbetsplats. Hans arbetskamrater hade funderat på vad han var och var rejält orolig, dom var på väg att leta telnr till nån anhörig.


    Lite OT men sjukhuspersonalen kan inte ha överansträngt sig. Det tar normalt bara en koll i befolkningsregistret (som alla akutenheter har tillgång till) för att hitta ev barn och föräldrar. I diverse gratis onlineregister hittar man lätt personer skrivna på samma adress oavsett om man inte är gifta, många mobilnr etc. Förvånansvärt många går att hitta via sociala media.

    Jag säger inte att det inte kan vara problem. Personen kan vara nyinvandrad, vara kvarskriven på tidigare adress pga hotbild, vara skriven där han inte bor pga bidragsfusk etc. Nära anhöriga kan vara bortresta, bara ha mobiltelefon och inte ha registrerat den så den syns i kataloger så man måste skicka brev. Sedan är det inte alltid självklart vilken anhörig som verkar lämplig att kontakta. Men att hitta personer med nära relation (undantag särbo) går alltså vanligen lätt.
Svar på tråden Vad händer om man blir frånvarande från jobb utan att kunna kontakta sig?