• calabalic

    När slutade era barn med spjälsäng?

    Är gravid i tredje trimestern nu och har en son på nästan 12 mån, kommer mao få barnen tätt. Vi funderar på hur vi ska göra med barnens sängar. Det känns så onödigt att ha två spjälsängar, men samtidigt kan ju inte äldsta barnet byta till vanlig säng hur tidigt som helst. Hur gjorde ni? Hur gamla var era barn när de slutade med spjälsäng?

  • Svar på tråden När slutade era barn med spjälsäng?
  • Kina79

    Äldsta dottern var 2 år och 10 månader.
    Mellan var ca 2, hon samsov mest.
    Yngsta samsov typ alltid men hade spjälsäng till ca 2

  • Jasmin Karlsson

    Ca 4-årsåldern har jag för mig, när han blev för lång för sängen. Då fick han en vanlig 2-meters säng (sån ungdomssäng från ikea med avtagbar bräda på kanten så han inte ramlar ur). Vi tyckte det var onödigt att ha en juniorsäng.

  • Recept

    Den äldstasov i spjälsängen ganska länge, men det var för att det gick ta loss ena sidan på den och sätta dit en speciell sängsida. Han kunde då ta sig i och ur utan att behöva klättra.

    Den yngre slutade med spjälsäng(samma som storebror hade) innan han var 2 år. Han fick då ligga nederslafen på en våningssäng medans storebror sov längst upp.

    Men vi var tvungen att dela på dom bara efter någon månad för att den yngsta väckte den äldsta hela tiden. Så våningssängar blev kvar i den yngres rum.

    Det tog bara ett tag så hittade vi honom i överslafen på våningsängen på morgonen. Han klättrade upp själv och sen vägrade han helt enkelt att sova där nere.

  • Scintilla

    Vi bytte när sonen var ca 14 månader (han är 17 månader nu). Eftersom han alltid sovit oroligt och vaknat ofta har han fått samsova med oss större delen av nätterna och spjälsängen var aldrig särskilt populär. Nu har han fått en växasäng som står dikt an mot vår säng så att han inte kan ramla ur. Han sover mycket bättre i den! Och det bästa är att vi kan ligga bredvid honom när vi nattar, och sen bara smyga ut när han somnat.

  • cosinus

    Vi har haft två spjälsängar. Äldsta trivdes i sin och sov där till hon var 3.5 år.

    Övriga har bytt vid 1.5-2.5 lite beroende på hur sugna de varit på att klättra ur okontrollerat.

  • Dreamis

    Till sin ett årsdag. Hon fick en växa säng av sin mormor. Den har hon kvar än, har bara uppgraderat med ytterligare en madrass ovan den andra. Hon fick en tempur madrass av sin mormor.

  • Björckan

    Ca 1,5 år. Han lärde sig att klättra/ramla ur sängen så det var bara att byta till en mindre livsfarlig variant. Haha.

  • Lowika

    2 år och 3 månader typ... hade ju naturligtvis tagit bort sidan för längesen. Anledningen var att småsyskonen kom när han var 2,5 och vi ville ha bytt så att han inte betraktade den som sin längre. Blir till att göra samma nu strax.....

  • elin1989

    Min son är 2 år och 9 månader och har fortfarande sin spjälsäng. Det går inte att ta ner långsidan men det gör inte så mycket för han försöker inte klättra ur den...

Svar på tråden När slutade era barn med spjälsäng?