Inlägg från: Akua |Visa alla inlägg
  • Akua

    Fråga till er kattägare :)

    Hahah jag är för ytlig för att ha massa träd. Har två små vid soffan (från ÖB), lite mindre än 50cm höga. Hon klöser på båda OCH soffan :p

    Funderar på att skaffa en högre nör jag skaffar en ny soffa och klä in soffan inflödar första tiden och hoppas hon blir av med ovanan.

    Katten vi hade nör jag växte upp var både ute och inne-katt. Till honom hade vi inga klösmöbler. Han klöste på mattor men aldrig på annat. Min nuvarande katt klöser bara på soffan (både lodrätt och vågrätt) men aldrig på mattor haha.

  • Akua
    SoulsWillRise skrev 2016-05-28 23:42:32 följande:

    Hahaha det känner jag igen allt för väl :D min soffa är väldigt utsatt också :) Så just klösträd kanske är fel ord då katten sällan klöser på trädet utan det är mer eller mindre sovplats/lekplats för henne :) Men succé ändå :D


    Hahaha :)

    Har dock hört, och själv märkt att där plädar och fusk-fårskinn ligger placerade på soffan klöser inte katten. Så det tänkte jag prova inför nya soffan. Hoppas det kan funka. Annars är det bara en ikea-soffa så blir det klöst så blir det haha :p

    Hon hoppas också upp på köksbänken (vilket jag inte vill) och hon vet att det är förbjudet så hon hoppar ju ner varje gång jag är på väg in till köket. Funderar på att skaffa en sån där automatisk spray som utlöstes vid rörelse. Det kan ju också fungera på soffan, på typ ett hörn eller så.
  • Akua
    SoulsWillRise skrev 2016-05-29 00:12:08 följande:

    Hahaha det där med köksbänken känner jag också igen alltför väl då vi har samma "regler" som dock INTE följs :D så fort jag kommer in i köket så studsar hon ner från bänken ut ur köket :p

    Det där med plädar och fusk skinn känner jag inte igen tror jag :/ Jag har flera fusk och hon verkar inte bry sig särskilt mycket. Inte så att hon klöser direkt på pläden utan hon står och trampar på filten/pläden och så klöser hon på sidan av soffan.


    Haha har du och jag samma katt?!?!? Samma sak här, och det går ju inte att skälla då hon hoppar ner liksom.

    Nej men jag tänkte verkligen klä in soffan i plädar och fusk-skinn-plädar och hoppas hon vänjer sig av med att klösa på soffan då. Hon klöser ju inte på själva pläden utan, precis som din, på sidan av.

    Ska leta rätt på sprayen så skickar jag dig en länk. Har för mig att den kostar en del, men kan vara värt det om beteendet ändras. Man kanske bara behöver använda en eller två flaskor så kanske hon slutar....så tänker jag iaf, får se om kattjäkeln tänker samma ;)
Svar på tråden Fråga till er kattägare :)