Inlägg från: Anonym (blåst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (blåst)

    varför stannar han hos sin fru?

    Alltså TS, hur fan resonerar du egentligen?
    Du skriver att hans fru inte alls var knäpp och gav en helt annan bild av deras äktenskap och att han erkände att han ljugit och ÄNDÅ så undrar du varför han inte lämnade henne för dig? WFT!?!? Din beskrivning av era hotellbesök låter som en överromantiserad B-film, det finns inget vackert öht i det ni pysslat med där, det är bara allmänt jäkla äckligt. Försök inse att du helt enkelt blev blåst av ett jävla arsel.

    Nej, ni har inte haft känslor för varandra, DU har haft känslor för honom, han utnyttjade dina känslor för sex

    Nej, ni klickade inte, ha sa bara vad som behövdes för att få dig att sära

    Nej han kommer inte lämna frun för dig oavsett hur mycket du tjatar och stalkar (det borde vara ganska uppenbart vid det här laget) eftersom han inte älskar dig öht utan ville bara knulla

    Ja, ALLT, precis allt han sagt har varit rent skitsnack

    Ja, du fimpade ditt förhållande för ingenting

    Acceptera att du blev rejält blåst, gå vidare och tänkt dig för nästa gång du får för dig att inleda ett förhållande vid sidan av eller innan du fimpar ett förhållande för nästa "soulmate" som ploppar upp

  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-30 21:43:48 följande:

    Jag förstår att jag har gjort fel eftersom han var gift, men jag kände mig så speciell och sedd och älskad på ett sätt som aldrig förr. Han accepterade mig på ett sätt som ingen tidigare gjort....

    Jag kan inte tro att det är slut än. Hoppas varje dag att han ska ångra sig...


    Men hallå vakna!!! Hur i helvete kan du fortfarande vilja ha någon som precis pissat dig i ansiktet? Har du ingen självrespekt? Har du öht tagit in någonting som sagts här? Har du öht tagit in någonting HAN sagt? Han säger ju själv att han ljugit om allt, förstår du? ALLT har bara varit en enda stor lögn, det finns ingen kärlek, det har aldrig funnits det, allt finns bara i din fantasi.
  • Anonym (blåst)
    TanganyikaIka skrev 2016-05-31 10:00:40 följande:

    För att frun funnits där i alla år. Sett honom i alla situationer och tider, goda som dåliga. Hon har blivit hans bästa vän ch han vill inte bli av med den biten av sitt liv för något som är mer baserat på kroppsliga lustar. Krasst kanske men sant. Män är många gånger mer klarsynta och mindre ytliga än vad vi ger dem cred för. De ser hela sin fru och vill ha helheten. Familjen, henne, vänskapen rutinerna etc. Det är mycket mer värt än något man inte vet vad man får. 


    Det låter som du pratar om ett djur som visar sig vara ovanligt intelligent .. för att vara ett djur dvs...Jisses trodde sån mentalitet hade dött ut för att par hundra år sen...
  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 08:29:30 följande:

    Men vi har jobbat tillsammans i två år och alltid haft en god kontakt så jag känner ju honom väldigt väldigt väl.... Men det var inte mer än ett halvår som vi faktiskt erkände hur vi kände för varann.... Och bara tre månader som vi hade det fysiskt. Men det handlar inte om hur lång tid vi höll på, det var äkta, sånt känner man...


    Tydligen kände du inte honom så väl som du trodde eller hur? Annars hade du väl inte blivit så lurad som du blev?

    Sånt känner man? Vilka man? Du eller han? Han verkar ju inte ha känt som du, det har han ju sagt själv. Varför envisas du med att försöka göra sanning av en massa lögner? Är det för att det är lättare än att behöva inse att du offrade ditt äktenskap för ingenting och att allt bara var en fantasi?

    Ärligt talat TS, du behöver söka hjälp, du resonerar extremt världsfrånvarande just nu, finns liksom ingen koppling till verkligheten alls, du behöver professionell hjälp att komma ner på jorden igen, alternativet är att du slösar bort åratal på att sukta efter ett svin som blåst dig grundligen och som redan gjort det klart för dig att han inte vill ha dig.
  • Anonym (blåst)
    TanganyikaIka skrev 2016-05-31 10:15:11 följande:
    Tycker du? Jag tänker mer mänskligt ja. Män får så mkt skit för att de är ytliga etc o bara ser på snygga tjejer och vill ha dem, jag tycker det finns otroligt många fina och underbara män därute som verkligen värnar om både barn, familj och fru. Äktenskap är mer än bara sex, djup vänskap och ömsesidig ömhet och vilja, det försvinner inte bara ur en för att man blir kåt? 
    Ja , men men varför skulle det vara någon slags nyhet, eller förvånande?
    Är det inte lika märkligt som att säga... ja det finns många intelligenta kvinnor i världen...de kan vara mycket klokare än vad vi ger dem cred för?
  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 10:29:26 följande:
    Gick i terapi ett par gånger men det hjälpte inte..... Jag är så ledsen och lurad och det känns som att han utnyttjat mig massor om han inte lämnar nu...
    OK, då förstår jag, du hänger kvar på det lilla hoppet om att han ska lämna, för då är det ju inte sant att han blåst dig grundligen, trotts att han uttryckligen sagt att han inte vill ha dig, men du hoppas på att det inte är sant, du vill inte se verkligheten trotts att den står mitt framför ögonen på dig, du flyr in i en låtsasvärld istället för den är mindre plågsam..... det finns ett namn för det där TS, det kallas för eskapism och förnekelse,,,

    Eskapism
    Verklighetsflykt eller dagdrömmeri. Man skyddar sig från den obehagliga verkligheten genom att tränga bort den under en längre eller kortare period. Eskapismen kan fungera som en viloplats för en trasig själ och kan ge hopp inför framtiden. Börjar en människa föredra fantasin framför verkligheten riskerar det att vara destruktivt.


    Exempel på eskapism:


    Ett barn upplever att livet är för svårt och att föräldrarna inte motsvarar förväntningarna och inte hanterar omvärldens krav, kan fly in i dagdrömmeri.

    Förnekande
    Förnekande är en mycket vanlig försvarsmekanism. Individen kan förneka farorna från yttervärlden när de blir allt för påfrestande. Förnekande skiljer sig från bortträngning där personen tillfälligt lyckas "glömma" faran eller minnet. Vid förnekande tränger man inte bort impulser, men blundar för informationen. Det hela kan liknas med ett strutsbeteende.


    Ett barn nekar till att det snattat eller varit elakt mot ett syskon.
    En överviktig person anser att denne har ett lågt och nyttigt matintag.
    Ett par bråkar med varandra utan att nå en lösning, varvid ena parten förnekar hela konflikten.

    Iof är det ganska naturligt i ditt fall eftersom du offrat ganska mycket på ingenting, men problemet med förnekelse är att den stoppar din läkeprocess, den gör så att du blir kvar och stampar på samma ställe utan att läka, inte bra alls. För att läka måste man först kunna acceptera det som hänt för sig själv, först då kan man påbörja sin process. Bra att du sökte hjälp, ge inte upp så snabbt, fortsätt med det, 2 ggr hjälper ingenting det tar lång tid att återhämta sig från en sån grej, du har inte ens kommit över chockfasen än, du har liksom inte riktigt fattat att det är på riktigt än, det kommer komma, men inte så länge du lever i förnekelse och flyr in i en låtsasvärld. Fortsätt med terapi, du behöver någon som lotsar dig rätt just nu när du svävar omkring utan kontakt med verkligheten, tids nog kommer du inse och det kommer göra väldigt ont, men du kommer läka och förhoppningsvis dra lärdom av det. Som ett infekterat sår, det läker inte förrän man sticker hål på den och gör rent den, det gör ont, men det måste göras.
  • Anonym (blåst)
    Fjäril kär skrev 2016-05-31 11:32:11 följande:
    Du svalde lögnen helt enkelt för att du inte kände honom tillräckligt väl.
    Dels det men förmodligen också för att hon bara såg det hon ville se... klassisk älskarinna syndrom.... man ser bara de positiva och blundar för det negativa trotts att det finns där mitt framför näsan på en.

    Hon blundade för att en man som smutskastar sin partner förmodligen inte är så trevlig och kommer göra likadan mot henne

    Hon blundade för att en man som kontinuerligt bedrar sin partner och familj istället för att göra ett val och avsluta det han redan har för att satsa på den nya förmodligen är en ganska feg och skrupelfri person

    Hon blundade för att om han velat vara med henne så hade han gjort ett val för länge sen.

    Och det sorgligaste är att hon fortsätter blunda nu när alla lögner dratts fram i ljuset, trotts att mannen erkänt att allt varit skitsnack och att han väljer sin fru före TS så vill TS inte tro på det och väljer hellre att fly in i en låtsasvärld för att slippa acceptera att hon blev blåst och att hon offrade sitt förhållande för ingenting.
  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 13:39:18 följande:

    Jag vet att han valde henne men jag kan inte förstå att han är så feg. Han väljer henne pga barnen skulle jag tro, men inte pga känslor. Det han kände för mig kan han omöjligt känna för henne, då skulle han inte varit otrogen.

    Mitt äktenskap var inte bra, så det var nog inte tillräckligt starkt oavsett, men visst, denna mannen fick mig att ta steget. Hans kärlek kändes som det mest äkta i mitt liv och så kunde han inte stå för sina ord.

    Har så svårt att förstå hur hans fru kunnat avgöra redan nu att hon vill fortsätta, har skrivit ned allt om oss, men skulle gärna ha visat och berättat ännu mer, men frågan är om det hade hjälpt. Förstår att jag måste gå vidare men det är nästan omöjligt när jag vet att han älskar mig...


    Du verkar ha gett dig fan på att mannen älskar dig oavsett vad någon säger och oavsett om han själv säger motsatsen. Om det är det du vill tro så kommer ingen kunna hjälpa dig och att ge dig råd är bortkastad tid. Återigen, sök professionell hjälp, du har tappat greppet helt och hållet.
  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 17:59:02 följande:

    Era meddelande gör mig ledsen, men jag försöker tänka att ni kanske har rätt. Och även om han älskar mig så vågar han inte lämna... Jag måste acceptera det...


    Fel, han lämnar inte sin fru för att han INTE älskar dig, det har han aldrig gjort DET är vad du behöver acceptera
  • Anonym (blåst)
    Anonym (Mm) skrev 2016-05-31 18:51:55 följande:

    Vad ni är elaka mot TS! Kära TS försök gå vidare med huvudet högt. Även om två personer älskar varandra, så är man kanske inte ämnade för varandra.


    Vi är inte elaka vi försöker få henne att förstå så hon kan sluta sukta efter ett asshole, du däremot är verkligen elak som spär på hennes fantasier.
  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 21:03:41 följande:
    Tack... Jag tänker precis så...
    Och där fick du precis det du väntat på eller hur TS?
    Någon som säger att det är precis så som du tror, att han älskat dig av hela sitt hjärta hela tiden.

    Gör ett experiment, räkna ihop alla som sagt att han inte älskar dig utan bara lekt med dig, räkna sedan ihop hur många som sagt att du har rätt och jämför., lägg på det vad mannen själv med egna ord sagt... vilket av dem tror du är troligast rätt?
  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-06-01 16:05:36 följande:

    Har läst hela tråden ännu en gång.... Jag förstår att ni blir provocerade av att jag inte bara kan acceptera att han ljugit och går vidare. Jag satsade ALLT på denna mannen, han lovade mig en framtid och jag har aldrig nånsin känt något liknande än det jag upplevde med honom. Men jag förstår ju att jag inte kan ändra på honom, han vill försöka med sin fru. Ingenting av det jag gjort eller sagt kan ändra på det.

    Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hoppas att frun slänger ut honom. Då skulle jag vara beredd att förlåta. Och det säger kanske er något om hur starka känslor och hur mycket jag faktiskt investerat i detta.

    Jag lämnade min man innan vi hade sex. Jag ville vara ärlig. Han sa att han och hans fru hade ett katastrofdåligt äktenskap. Jag tror gott om alla, jag gick på vartenda ord. Det gör inte mig till en dålig eller naiv person.


    Men TS du förstår fortfarande inte. ..du har fortfarande inte förstått att han inte älskar dig och har aldrig gjort det, du är fortfarande helt insnöad på att alla han sagt är sant men att den stackars lilla ponken tvingas välja sin fru inte av kärlekutan av ren pliktkänsla. ..du skriver att du skulle förlåta allt bara frun sparkar honom. ...men vad hjälper det om han inte älskar dig? Ska du leva med en skrupelfri lögnhals som är beredd att låta någon offra allt så han kan få doppa vid sidan av och som dessutom enligt hans egna ord inte älskar dig? Det där är ju så urbota korkat så man undrar om du är på riktigt?
  • Anonym (blåst)
    Anonym (behöver inte gissa) skrev 2016-06-01 16:35:56 följande:

    Det kan vara så men behöver inte vara det. Fullt möjligt att mannen var förälskad (ordet kärlek skulle jag inte använda för ett förhållande som inte hållit några år) i TS medan det varade.

    Förälskelser fyller många funktioner, som bekräftelse, för att söka närhet, för att få spänning, för att fly ur en tråkig vardag eller slippa tänka på jobbiga situationer eller skrikande bebis hemma. Och - jag vet att inte alla håller med mig men det är min åsikt och även egna erfarenhet - det går utmärkt att  känna djup kärlek för en partner samtidigt som man är förälskad i en annan. (Förväxla inte att vara förälskad med tvång att inleda ett förhållande när man är upptagen - att inleda något för den som inte lever i ett öppet förhållande är bara brist på impulskontroll.)

    Den springande punkten är att mannen valde bort TS. Vilket gör frågan om hans ev känslor för henne ganska ointressanta.


    Jo så hade det säkert kunnat vara om inte mannen själv i klartext sagt att han inte älskar TS. Är det han som ljuger eller är det TS som inte vill acceptera verkligheten?
Svar på tråden varför stannar han hos sin fru?