• Anonym (FTW)

    När ska jag få ha egentid?

    Anonym (badanka) skrev 2016-05-31 05:05:45 följande:

    Sköt dig sjalv istället. Du vet ingenting om TS och hennes mans relation.


    Till skillnad från dig som tydligen har så pass stenkoll på ts så du kan be folk som vill hjälpa henne att sköta sig själva? Hur vet du att ts inte behöver just det hjälpen?
  • Anonym (FTW)
    Anonym (badanka) skrev 2016-05-31 06:11:22 följande:

    Hjälpa henne att få mer egentid? Genom att lämna sin man och bli ensamstående förälder? Det är inte bara ett praktiskt dåligt rad, det är också grundat på ingenting utom din diffusa känsla av att mannen kanske kommer misshandla TS i framtiden. Stört.


    Min känsla? Nu var det ju inte jag som skrev originalinlägget om du kikar en gång extra...

    Personen i fråga specificerade att denne arbetar med utsatta kvinnor och gav råd utifrån sina erfarenheter. Vem är du då att skjuta ner de råden? Det är väl bättre att ts blir upplyst om att hennes mans beteende inte är normalt och något som hon bör stå ut med.
  • Anonym (FTW)
    Anonym (badanka) skrev 2016-05-31 06:15:58 följande:

    Herregud, vad exakt har "fanskapet" gjort som är så hemskt?


    Vad sägs om respektlös, omdömeslös, egocentrisk, hänsynslös och därmed också kärlekslös? Räcker det eller vad mer krävs för att klassas som en man som inte ser till sin familjs behov? Lägg till det faktum att han vägrar vara en del av sitt barns liv.
    Anonym (badanka) skrev 2016-05-31 06:15:58 följande:

    Vad hände med parterapi, öva pa kommunikation och alla andra mindre steg som brukade komma innan fullskalig separation och kaos?


    Tror du att en man som blir arg och sparkar leksaker omkring sig över att hans fru ber om hjälp och avlastning är villig att gå i parterapi och öva kommunikation? Du är du bra naiv... Han har ju tydligt visat att han inte är intresserad av någon förändring, att kommunicera eller att vara en del av familjen.
    Anonym (badanka) skrev 2016-05-31 06:15:58 följande:

    Det är ett litet barn inblandat här vet du...


    Exakt, just därför att det extra viktigt att barnets mamma inte låter sig behandlas som skit, så barnet lär sig att det är normalt och att det är så ett förhållande ser ut.
    Anonym (badanka) skrev 2016-05-31 06:15:58 följande:

    Tacka fan för att han skulle känna sig förnedrad...


    Vad exakt är det som HAN ska känna sig förnedrad över?
  • Anonym (FTW)
    Kirenaj68 skrev 2016-05-31 06:55:06 följande:

    Du hann före mig Mycket välskrivet. Det TS:s sambo förmodligen bävar mest för är tanken på att bli dumpad och bli en snackis bland polare och släktingar. Fast då skulle han förstås utmåla sig själv som "offret".


    Tack!

    Det är ju bara att hålla tummarna och hoppas att han ändrar sig innan det är för sent för honom att få en relation med sin dotter. Det vore den mest tragiska utgången i det här, att han fortsätter som tidigare och flickan inte får lära känna eller känna sig älskad av sin pappa.
  • Anonym (FTW)
    Anonym (??) skrev 2016-05-31 06:42:15 följande:

    Det är så det är när man får barn. Det finns inget som heter egen tid. Du är barnets förälder och barn behöver vara med sina föräldrar. När ditt barn flyttar hemifrån kan du ha egen tid. Om något är sambon på tok för lite med barnet. Jag har jättesvårt för det här fenomenet. Man skaffar barn men vill inte vara med dem. Varför är det så??


    Man dör inte som individ när man blir förälder. Ens behov försvinner inte heller. Självklart behöver man även vila och återhämtning ibland, och där ska man som föräldrar hjälpas åt. Om det felar så är det inte konstigt att den ena föräldern som blir ensam med allt ansvar blir utsliten.

    Man behöver inte sitta ihop med sitt barn 24/7 för att räknas som en fullgod förälder. Jag säger inte att man ska sticka iväg på aktiviteter varje dag och kräva att man ska kunna leva som innan man fick barn, men nog 17 ska man kunna vilja ta ett bad ifred någon gång och även vilja kliva utanför hemmets fyra väggar utan barnet, utan att för den sakens skull få bannor. Det betyder inte att man inte älskar eller vill vara med sitt barn.

    Om du väljer att göra på annat vis så är det din ensak. Ditt sätt är inte det enda rätta. Den enda gången det blir fel är när man alltid prioriterar bort barnet, men det är ju inte fallet med ts, eller hur?
  • Anonym (FTW)
    Anonym (Bara undrar) skrev 2016-05-31 09:24:09 följande:
    Ts, har du fler trådar på gång? En där du berättar om hur utnyttjad din snälla sambo blir av sin "elaka" tvillingbror, och en annan där du är irriterad över din sambos brinnande fotbollsintresse? Likheterna är väldigt stora för att vara en slump. Har jag fel, ber jag om ursäkt.
    Jag har läst tråden med brodern, men ser ingen koppling mellan den och denna tråden... Vilken är fotbollstråden?
  • Anonym (FTW)

    Anonym (förtusan) skrev 2016-05-31 09:43:19 följande:
    Men snäääällla TS...inte en till tråd.
    Först stör du dig på att han jobbar mycket och har fotbollsintresse. Sen stör du dig på den elaka brodern. Nu stör du dig på att han måste hämta folk på morgonen.

    Vet du vad? Rätt åt dig när du är så himla dum och stannar kvar. Du fick SÅ många bra tips i dom andra trådarna men du bara väljer att stanna kvar och vara bitter. SÅ fortsätt men sluta då gnäll eller så LÄMNAR DU. Hur jäkla svårt ska det vara...
    Anonym (Bara undrar) skrev 2016-05-31 09:58:53 följande:
    Då är det alltså inte bara jag som ser en tydlig koppling till de andra trådarna.. Har inte fått  känslan att ts är nertryckt, eller att sambon är en potentiell kvinnomisshandlare. Bara att han är en av många som låter egna intressen gå före familjen. Men det är ju illa nog!
    Känner att jag har missat något här... Skulle ni kunna länka till de andra trådarna?

  • Anonym (FTW)
    Anonym (badanka) skrev 2016-06-01 02:30:45 följande:
    Ja det var via en barnvaktstjänst på ett hotell. Det ska dock sägas att dottern var ganska enkel i den åldern. 
    De allra flesta barn är enkla i den åldern. Det är en enorm skillnad att lämna bort en 9-månaders till en helt främmande människa, det måste du väl ändå förstå?
Svar på tråden När ska jag få ha egentid?