Inlägg från: v i r r a |Visa alla inlägg
  • v i r r a

    Min man kom in på polishögskolan men i....UMEÅ...

    Välkomna hit!

    Umeå är en grymt bra stad. Det finns kanske städer med vackrare natur och det är inte Stockholm (på gott och ont) men det är nära, ungt, levande, engagerat, hyfsat utbud av uteställen (för att vara en mindre stad), kultur, skönt lugnt tempo utan att vara sengångarsegt och det en vansinnigt bra stad att både plugga och ha barn i! Det är nära till det mesta och ändå ett okej utbud.

    Enda nackdelen är väl att det är en så pass skön stad att många vill bo här/stanna efter studier så det kan vara svårt att hitta lägenheter... Men så är det förstås på många ställen.

    Berätta lite vad ni har för intressen så kanske jag kan tipsa.

  • v i r r a

    Då kommer det lösa sig. På öppna förskolan jag gick till fanns det ofta någon nyinflyttad pga studier. Jag vet att flera började umgås.

    De olika bostadsområdena kan ni läsa om här; www.umea.se/inflyttare.4.69ffeaab11c04448f8e8000201466.html

    IKSU är den största träningsanläggningen nära campus. Kolla på www.iksu.se/sv/utbud/ mamma-barn-pass finns, simbassäng och alla möjliga och omöjliga träningsformer.

    Det nya badhuset öppnar i höst och ligger i princip mitt i centrum www.navet.umea.se/sidor/bada/upplevelsebadet.4.6f3de84115364d8ee0538c2d.html

    Nydalasjön är ett populärt friluftsområde. Det finns en äventyrslekpark där många håller till med barn i alla åldrar. www.umea.se/umeakommun/byggaboochmiljo/parkerochnatur/parker/nydalaaventyrslekpark.4.6f3b390214107b691a1f24f.html

    Och så har ni väl inte missat att Umeå hur osannolikt det än kan låta var Europas kulturhuvudstad 2014... Det uppmärksammades av bla lonelyplanet och The telegraph

    www.lonelyplanet.com/sweden/norrland/umea/travel-tips-and-articles/umea-2014-a-year-of-highlights-for-the-european-capital-of-culture

    www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/sweden/articles/2014-Capital-of-Culture-highlights-of-Umea-Sweden/

  • v i r r a

    Det finns flera grupper på Facebook för att söka lägenhet. Kan ni kanske byta tillfälligt med ert boende i Sthlm?

  • v i r r a
    Emmask skrev 2016-06-01 20:39:00 följande:

    Umeå är en av Sveriges finaste städer. Älskar att bo här (är inflyttad) och kommer aldrig lämna stan. Genom öppna förskolan får du gott om kontakter! Finns omkring 15 öppna förskolor i stan. Norra Europas största gym, 30 000 studenter, ett av landets rikaste kulturliv, fina förskolor och skolor, bra restauranger, bibliotek, natur. Det enda vi inte har är bostäder. Alternativen är att söka sig utanför stan (Holmsund, Obbola, Sävar tex), hoppas hitta i andra hand eller få tag i en privat genom tur. Eller köp om ni har råd. Priserna stiger stadigt och kommer fortsätta öka så länge inflyttningen är så stor som den varit senaste 20 åren.


    Blir glad att höra att inflyttare sett det ljuvliga med den här staden och vill stanna

    Du skulle ha sett älven ikväll TS!

    Det klart att du och bebisen ska flytta med. I värsta fall behöver din man kanske bo här själv ett tag precis i början men det måste ju gå att hitta boende med lite tid!
  • v i r r a

    Pendeln söderut mot Nordmaling och Örnsköldsvik går ofta och snabbt! Jag åker till Ö-vik minst ett par gånger i månaden och det går snabbt. Vet många som dagspendlar till Ö-vik men det tar knappt 1h enkel väg och så långt bort ska ni väl inte behöva bo.

    Fram till dess ni hittar något annat är tex Nordmaling ett bra alternativ. I alla fall i början. Det ligger söder om Umeå, norr om Ö-vik. Det borde I alla fall vara mycket bättre än att du och bebisen blir kvar.

  • v i r r a
    Flash Gordon skrev 2016-06-02 09:11:00 följande:

    Det finns inget pendelståg som i Stockholm.

    Det finns ordinarie järnväg med ... Norrtåg(?) ... heter de så?

    Bor man i något av samhällena utanför Umeå så får man skaffa bil om man ska kunna leva ett normalt liv.


    Sant att det inte är ett pendeltåg på det sättet. Men det är många som pendlar dagligen. Exempelvis är det många studerande från Ö-vik som inte flyttar till Umeå utan bor kvar och pendlar. Tågen brukar vara fulla av skolungdomar som är på väg till eller från Umeå.

    Har man ett boende nära någon av stationerna så borde det verkligen funka. Tågen stannar vid Umeå Östra som ligger några 100 meter från universitetsområdet.
  • v i r r a

    Kollade tidtabellen och det tar ca 30 min Nordmaling-Umeå, 15 min hörnefors-umeå, 20 min Vännäs-Umeå. Sen finns det ju bussar också.

    Det funkar i ev väntan på lght i Umeå.

  • v i r r a
    Anonym (Felicia) skrev 2016-06-06 02:33:09 följande:

    Varför är det sa viktigt för honom att bli polis att han prioriterar det framför dig?


    Vad snackar du om?
  • v i r r a

    Har inte tråden spårat ur en aning nu? Felicia kan väl starta en egen tråd?

    Hoppas det löser sig på bästa sätt för er TS! Din man kan säkert hitta en lägenhet som passar om ni vill flytta upp hela familjen efter jul.

  • v i r r a

    Jag tycker att vi bara ska sluta mata "Felicia".

    Vi testar - från och med NU kommenterar ingen Felicias inlägg mer

Svar på tråden Min man kom in på polishögskolan men i....UMEÅ...