Inlägg från: dsandra1976 |Visa alla inlägg
  • dsandra1976

    Muslimsk kille

    Hej
    Jag har googlat och läst om muslimer hur de lever och deras troende om sexlivet och äktenskap och så, men blir lite frustrerad ändå eftersom det stor olika och folk säger olika......
    Jag som är kristen har träffat en kille (26år) i Egypten när jag var där på semester för 3 månader sen som jag har haft kontakt med sen dess.
    Han säger att han älskar mig och han vill gifta sig med mig och allt detta och är väldigt charmig. 

    Vet ej om det är skrock men är det så att karlarna ska jobba och dra in pengar medans kvinnorna ska vara hämma och göra resten som: städa, laga mat, ta hand om barm o.s.v. utan att få hjälp från sin man som är muslin, är det så det funkar för dom?

    Läste någonstans att en man som är muslim kan ha flera fruar, stämmer det?

    Enligt han så har han inte haft sex (han är då oskuld). Han säger att han inte får ha sex innan han gifter sig, stämmer det?

    Vi har pratat om att jag ska åka dit igen för att träffas, men jag är lite rädd och orolig för att bli utnyttja och lurad och han är bara ute efter sex....Jag har pratat med honom om min oro men då säger han att jag inte litar på honom och tror på vad han säger, vilket leder till att min oro ökar.

    Jag skulle bli väldigt glad om jag kunde få prata med en som då är muslim och vet hur detta funkar med koranens regler eller hur man nu ska säga.
    Skulle även bli glad över att prata med de som är kristna som lever med en muslim.
    Hoppas att ni kan hjälpa mig för jag är lite frustrerad och vet inte vad jag ska göra.

  • Svar på tråden Muslimsk kille
  • dsandra1976

    Jag blir glad över att jag får era erfarenheter och hur ni tänker  
    Jag skulle ju inte skriva här om jag skulle då vara osäker och vilja bolla med andra om detta.
    Men vill häller inte starta en diskussion med attityder.....
    Som jag förstår så tar han Koranen seriöst.
    Som jag har förstått så får inte en muslimsk man ha sex innan äktenskap, alltså innan de har gift sig, och tanken då hur kan han då utnyttja mig för sex om han då måste gifta sig först????......förstår ni vad jag menar?
    Jag har själv svårt och förstå att hur någon kan säga att man älskar en person på sådant kort tid......jag vet att det händer att folk säger det efter en veckas tid men jag vet även att de har hållit ihop en lång tid också trotts att de har älskat varandra bara efter en vecka, om ni förstår vad jag menar.
     
    Som en här sa att han kanske utnyttja mig bara för att få komma hit till Sverige, men han har även frågat om jag kan tänka mig flytta till Egypten, så jag blir lite klyven....
    Men tack alla för era synpunkter och vill gärna att ni fortsätter. men som jag sa att jag vill inte starta en diskussion här om detta

Svar på tråden Muslimsk kille