• Michaelaj

    Sambo åker på semester efter förlossning

    Jag är beräknad att föda vårt andra barn i mitten av juli.
    Svärmor förväntar sig att min sambo och äldsta barnet som är två år ska komma på semester till hennes landställe där hon kommer att vara hela sommaren (ligger långt bort, ca 7-8 timmars bilkörning).
    Vad skulle ni tycka om att vara hemma själv med en nyfödd bebis som är några veckor och att resten av familjen åker på semester?

  • Svar på tråden Sambo åker på semester efter förlossning
  • Melisande

    Problemet är väl rent krasst inte svärmor utan din make(s brist på tåga), om han inte själv inser det korkade i förslaget. DU borde inte överhuvudtaget behöva kommentera detta usla förslag, det är blivande 2-barnspappans huvudvärk att få ber sin mor på jorden lite.

  • Physalis

    Va sjukt att din sambo inte verkar ens en gnutta intresserad av erat nya barn.

    Inte heller att underlätta för sin nyförlösta kvinna.

    Klart man kan ha en galen svärmor, henne har du inte valt men din sambo låter som en riktig svikare.

    Min förlossning och min bebis var jämfört med andra lätta, vad jag kan läsa mig till. Jag hade ändå behov av att min man skötte allt annat som disk, matlagning, städning osv. Min ork räckte till att ta hand om bebisen och trotts att hon sov bra och jag kan somna var och när som helst så satt jag vissa dagar med ögonen i kors som en zombie och hoppades att jag snart skulle få sova. Inte sjutton hade jag velat göra den resan ensam.

    Att du ens ska behöva besväras av det här när du är höggravid och har en två åring att ta hand om.

    Jag hade flippat totalt och ifrågasatt sambons intressen och värderingar. Sen hade jag talat om att jag inte velat höra talas om detta igen utan förväntat mig att han sköter allt med att förklara för sin mamma vad som gäller och sen sköter det dramat som kan komma efter.

  • Michaelaj
    tobbe01 skrev 2016-06-19 08:56:53 följande:
    Spelar det ngn roll vad vi här på FL tycker? Det enda som är viktigt för dig är hur DU tycker. Din situation är så extrem så det finns knappast någon som upplevt samma. Absurt.
    Ja tyvärr spelar det stor roll vad okända på familjeliv säger. Denna svärmor är inte normal och jag försöker bita ihop för familjefriden. Men detta var droppen!
    Dessvärre inser jag att det inte endast är sambon som är manipulerad av sin mamma utan att även jag! Annars hade jag aldrig behövt skriva detta inlägg för att få bekräftelse på att jag känner rätt, utan hade skällt ut kärringen efter noter.
  • Rainbow Dash

    När vi fick tredje barnet åkte sambon och de stora barnen på semester i fem dagar när bebisen var ca en månad. Jag tyckte det var jätteskönt. Fick vara i lugn och ro och kunde anpassa mig efter bebisens tider och nycker och inte behöva underhålla stora barnen samtidigt. Det blev inga problem med att landa som familj eller med annat sådant. Men detta förutsätter ju att du vill. Det är dock oftast inte lika jobbigt att vara ensam med barn nr 2 eller 3 som med första. Hade jag blivit själv med första hade jag blivit mycket mer stressad över situationen.

    Måste detta bestämmas redan nu? Kan ni inte vänta och se hur förlossningen går och hur ni alla mår? Om det är bil som gäller behöver ni inte beställa biljetter eller så i förväg. Men självklart om ni/du inte vill så ska de inte åka.

  • Michaelaj
    Melisande skrev 2016-06-19 09:25:09 följande:

    Problemet är väl rent krasst inte svärmor utan din make(s brist på tåga), om han inte själv inser det korkade i förslaget. DU borde inte överhuvudtaget behöva kommentera detta usla förslag, det är blivande 2-barnspappans huvudvärk att få ber sin mor på jorden lite.


    Helt rätt! I normala fall hade det varit så...
  • nevermind

    Skit i svärmor. Det är din karl det är fel på. Varför vill han inte vara med sin nyfödda? Är barnet oplanerat eller vad är det frågan om??

  • ostin69

    Men oj!

    Låter som min f d svärmor, det var hennes regler som gällde och mycket känslomässig utpressning.

    Det är ju s j ä l v k l a r t att ni som familj tillsammans ska välkomna nya familjemedlemmen på hemmaplan.

    Storasyskonet ska ju absolut inte behöva känna att han/hon blir bortskickad, när nya bebisen har anlänt.

    Stå på dig, svärmor ska respektera sin son och hans familj!

    Tål verkligen inte människor som använder sig av känslomässig utpressning.

    Som sagt, sätt ner foten.

    Lycka till


    ..den av er som är utan synd, skall kasta första stenen..
  • That is life

    Jag skulle nog vilja ha honom hemma men att skulle han bestämma sig för att åka så skulle jag säga "då måste JAG ta mig en funderare medans du är borta om detta förhållande är något att rädda och jag tycker du ska tänka efter  vem DU verkligen vill vara med mig eller din mamma".

    Hade han velat vara hemma efter förlossningen så skulle han ha sagt till sin mamma att han vill vara hemma med er men att ni kunde komma allihopa efter ett par veckor under en helg när ni alla hade landat.

    Nej jag skulle allt ta mig en funderare om förhållandet är värt att rädda om han åkte iväg.

  • Påven Johanna

    För mig hade varit helt okej om man och äldre barn åkt till svärmor medan jag och bebis var hemma. Förutsatt att man och äldre barn själva ville åka. Jag och bebis hade klarat oss bra. Kanske man inte bara är rädd för att säga ifrån så som ts tror - kanske man faktiskt tycker att det är kul att åka med äldre barn till farmor en sväng.

  • Fru1980
    Påven Johanna skrev 2016-06-19 13:26:54 följande:

    För mig hade varit helt okej om man och äldre barn åkt till svärmor medan jag och bebis var hemma. Förutsatt att man och äldre barn själva ville åka. Jag och bebis hade klarat oss bra. Kanske man inte bara är rädd för att säga ifrån så som ts tror - kanske man faktiskt tycker att det är kul att åka med äldre barn till farmor en sväng.


    Fast sånt är ju Svårt att veta innan bebis kommit. Jag trodde att det skulle bli enkelt med bebis nr 2 visste ju hur det gick till efter en. Men efter en dramatisk förlossning fick jag en svår depression direkt efter födseln och var helt beroende av min make. Hade aldrig i min vildaste fantasi förstått att det skulle drabba mig. Är I vanliga fall en person som inte skulle haft problem att låta maken åka iväg. Så man ska inte vara säker på något efter att man nyss fått barn. Ts tycker att svärmor Tänker helt galet, självklart ska familjen vara hemma . ????
Svar på tråden Sambo åker på semester efter förlossning