• Michaelaj

    Sambo åker på semester efter förlossning

    Jag är beräknad att föda vårt andra barn i mitten av juli.
    Svärmor förväntar sig att min sambo och äldsta barnet som är två år ska komma på semester till hennes landställe där hon kommer att vara hela sommaren (ligger långt bort, ca 7-8 timmars bilkörning).
    Vad skulle ni tycka om att vara hemma själv med en nyfödd bebis som är några veckor och att resten av familjen åker på semester?

  • Svar på tråden Sambo åker på semester efter förlossning
  • Swagger
    Sammebamm skrev 2016-06-19 22:24:24 följande:

    Jag går emot strömmen här. När vårt andra barn var litet tyckte jag det var oerhört skönt att vara ensam hemma med henne utan vår tvååring.


    Då kunde man passa på att vila/titta på film/göra vad man hade lust med medans bebisen sov. Det går ju inte med ett barn till som är hemma.

    Med första barnet ville jag inte vara ensam en sekund och min man och jag var lediga tillsammans de tre första månaderna. Men med andra barnet är man mycket säkrare på hur man skall vara som förälder och det kan vara väldigt gott att få tid att bonda med sin bebis utan att ha dåligt samvete över att man inte ger all uppmärksamhet till det större barnet.


    Såvida inte din man och ditt första barn ska vara borta jättelänge ser jag faktiskt inga problem med upplägget om allt är bra med dig och bebisen.


    Det där beror ju lite på vilken bebis man får och hur man fysiskt mår efter förlossningen.
  • Swagger

    De där 10 första pappa-dagarna är ju vad jag förstår inte tänkta för att mannen ska åka bort.

  • Holma
    Kirenaj68 skrev 2016-06-20 04:31:57 följande:
    Visst. Här har du en. Klart som korvspad att sambon ska vara vid din sida vid födseln. Inget att diskutera ens. Din sambo verkar vara ett ryggradslöst ynkedom och din "svärmor" verkar inte vara riktigt klok. Visst är det väl kul om den äldste får komma till stranden, men det kommer väl fler tillfällen framöver, för tusan!! Stå på dig, tjejen. Du är helt rätt ute. Försätter sambon konstra får du väl sätta hårt mot hårt och säga: "Ja. Åk du till stugan, du. Men då kommer jag att gå ut med barnens rätta pappa är rörläggaren. Han hade nämligen mera stake". Fattar vinken där, va?FlörtFlört 
    Vem har sagt att han ska vara borta när barnet föds ? Har jag missat nått ?
  • Holma
    Swagger skrev 2016-06-20 06:38:58 följande:

    De där 10 första pappa-dagarna är ju vad jag förstår inte tänkta för att mannen ska åka bort.


    Dom hinner han ju ta innan
  • Michaelaj
    Holma skrev 2016-06-20 07:47:28 följande:
    Vem har sagt att han ska vara borta när barnet föds ? Har jag missat nått ?
    Nä jag visste inte heller att min sambo skulle vara borta under förlossning eller de 10 första dagarna... ;)
  • FDFMGA
    Michaelaj skrev 2016-06-19 01:53:29 följande:
    Aldrig! Min man skulle aldrig någonsin ens tänka tanken. Han skulle absolut inte vilja lämna mig och den nyfödde, och skulle hans mamma komma med ett sånt dumt förslag, vilket aldrig skulle hända, så skulle han bara skaka på huvudet åt hennes dumhet. Jag skulle aldrig själv ens behöva säga ett knyst till henne, utan den biten skulle han sköta själv.[/quote]Ja det vore ju det normala!
    Du ville ha en mans svar också.

    Skulle min mamma ha föreslagit att jag ska åka till henne direkt efter att jag blivit pappa i stället för att få vara med mitt barn så hade jag utgått från att hon blivit fullständigt galen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Lowika

    Alltså... när jag fick andra barnet på sommaren höll jag på att få en knäpp av att både mannen och storasyskonet var hemma heeeeeela tiden med mig och bebisen. Hade gärna tagit ett par dagar helt själv haha. Bara brytt sig om att få i sig själv mat, och bebisen då. Promenera lite.

    Och inte vara projektledaren som det lätt blir.......

    Håll det öppet! Måste ni bestämma det nu? Om du mår tipptopp kan de väl åka några dagar? Det är väl inte tal om att de ska vara borta en månad liksom.

    Vad ska alla måla fn på väggen med mjölkstockningar och snitt? Efter mitt akutsnittad mådde jag prima. Hemorrojderna efter den vaginala förlossningen var dock inte att leka med haha

  • Alvolina

    För mig hade det nog gått bra. Tyckte det var skönt att vara hemma lite själv utan mannen och storebror under några timmar. Däremot vet jag att storebror absolut inte hade mått bra av att vara ifrån mig under en lägre tid sådär i början. Här kommer någon liten bebis och "tar" hans mamma. Han blev väldigt mammig och jag fick ägna honom mycket tid. Samtidigt ville han inte vara ifrån sin lillasyster heller.

  • Holma
    Michaelaj skrev 2016-06-20 08:24:15 följande:
    Nä jag visste inte heller att min sambo skulle vara borta under förlossning eller de 10 första dagarna... ;)
    Folk läser väldigt konstigt :)
Svar på tråden Sambo åker på semester efter förlossning