• Anonym (Mamman)

    Måste min nyfödda träffa sin far? När?

    Jag är gravid med ett ex till mig som jag verkligen inte vill ha någon kontakt med. Jag blev gravid av misstag och är emot abort om någon undrar varför jag behöll det.

    Jag är nu i valet och kvalet att skriva på faderskapspapper om att han är far. Helst vill jag uppge honom som far för bebisens skull men jag vill inte själv behöva ha någon kontakt med honom eftersom han betett sig vidrigt mot mig och sårat mig oerhört. Tänker att när bebisen är större kan han få umgänge men när hen är liten behöver väl jag vara med om de ska träffas? Det vill jag inte. I alla fall inte så fort efter förlossningen när jag är känslig utan senare i Så fall, när hen blivit trygg med någon annan som kan vara Med när de lär känna varandra. Kan han begära att få träffa bebisen direkt om han Står på papper som far? Typ direkt efter hen föds? Eller hur snart efter? Jag hoppas han inte kan begära att få träffa hen direkt och att en socialtant överlämnar eller nåt om jag vägrar träffa honom? Jag är ju hens trygghet när hen är nyfödd. Vilka är reglerna? Måste jag sätta fader okänd för att slippa träffa honom på något år i allafall?

  • Svar på tråden Måste min nyfödda träffa sin far? När?
  • Anonym (Moster)

    En nyfödd klarar sig utmärkt med sin mamma.Barnet har rätt till sin pappa.Det kan bli mera umgånge med pappan när barnet är större.Du ska inte behöva sitta varje dag med pappan för att han måste träffa barnet.Ha egen vårdnad.

  • Alexi

    Soc kommer göra en rejäl utredning om du säger fader okänd. Så det är inget du kan göra hur som helst. Ensam vårdnad är inga problem däremot.

  • Anonym (Sara)

    Ha inte sex med en man om du inte är beredd att dela på föräldraskapet.

  • Anonym (Suck)

    Fast det handlar inte om endast DIG här. Du skriver jag jag jag hela tiden. Det handlar även om barnets rätt till sin pappa och hans rätt till sitt barn. Du får helt enkelt lägga ditt ego på hyllan och växa upp lite. Du valde ty behålla då får du stå för konsekvenserna också även dom mindre trevliga.

  • Anonym (fader ej okänd)

    Barnets pappa har burit sig vidrigt åt mot dig. Men att uppge "fader okänd" när du vet vem som är ditt barns pappa, är också en vidrig handling mot ditt barn. Så jag hoppas verkligen att du slår bort den tanken.

    I den situation som råder gäller det att tänka på barnets rätt i första hand. Det är det allra viktigaste. Snälla låt inte ditt barn växa upp utan vetskap om vem som är dess far. Skulle du kunna se ditt barn i ögonen , och ljuga om att du inte vet vem som är pappan? Skulle du verkligen vilja bära på den hemligheten genom livet? Jag hoppas inte! Gör det rätta!

  • Loriyana

    Är inte barnets fel att han varit vidrig mot dig. Barnet har rätt till sin far och det är lättare för dem att etablera en relation om de får umgänge tidigt.

  • Anonym (-)
    Alexi skrev 2016-06-26 10:56:28 följande:

    Soc kommer göra en rejäl utredning om du säger fader okänd. Så det är inget du kan göra hur som helst. Ensam vårdnad är inga problem däremot.


    Stämmer inte.
    Jag uppgav "fader okänd" och sa att det var en norrman jag träffade på en resa i Asien.
    Vilket förvisso var sant. Det blev ingen utredning.
  • Anonym (C)

    Valet och kvalet?!!!! Vad är det med kvinnor som anser sig ha ett VAL om ifall de ska ange fadern? Det är inget val, du SKA ange fadern om du vet vem det är.

  • Loriyana

    En annan sak är att man skriver på ett officiellt dokument då det gäller faderskapet. Om du ljuger på det dokumentet då har du gjort dig skyldig till mened vilket är en brottslig handling. Du är alltså då en brottsling och en lögnerska.

  • elmadumle

    Pappan har betett sig illa mot dig, inte mot sitt barn. Självklart ska han få träffa sitt barn redan från början för att de två ska få lära känna varandra, såvida pappan inte är någon våldsverkare. Du får sätta dina känslor åt sidan. 

Svar på tråden Måste min nyfödda träffa sin far? När?