• Anonym (undrar så)

    Familj som alltid är sjuka... Ska man vara standby?

    Vi umgås ofta med en familj med barn i samma åldrar som våra egna. Vi gillar föräldrarna och barnen leker så himla bra! Problemet (??) är att de ALLTID är sjuka.  Vi skulle fira nyår - de var sjuka. Sedan kom det en julgransplundring som de också ställde in. Vi skulle i våras fira valborg, men då var det någon sjuka igen. I midsomras blev vi bjudna till deras landställe, men två dar innan vi ska åka är något av barnen sjuka igen, så det blev att vi blev utan firande. 

    Nu har familjen bjudit oss igen till sitt landställe, i aug. Men ska man vara standby? Svärfar fyller år den veckan (bor i en annan del av landet), och vi vill ju fira honom också (det ska firas i många dagar). Det känns som att denna familj alltid är sjuka: magsjuka, feber, förkylning. Samtidigt vore det kul att komma bort och umgås längre än bara middagar. Vad skulle ni göra? 

  • Svar på tråden Familj som alltid är sjuka... Ska man vara standby?
  • Physalis

    Vad hoppas du på när du ska kommentera att de alltid är sjuka? Kan inte se något positivt komma ut av det.

  • Anonym (Lisa)
    Physalis skrev 2016-06-28 23:19:21 följande:

    Vad hoppas du på när du ska kommentera att de alltid är sjuka? Kan inte se något positivt komma ut av det.


    Precis. Det är ju inte så att de inte redan vet om det.
  • Anonym (undrar så)
    Anonym (Lisa) skrev 2016-06-29 09:27:22 följande:
    Precis. Det är ju inte så att de inte redan vet om det.
    Men sanningen är ju att vi tröttnat på att boka in större träffar med denna familj, när det ofta inte blir av.
  • Anonym (undrar så)
    Anonym (annapanna) skrev 2016-06-28 21:46:02 följande:
    Ja det skulle vi verkligen bli, om jag ska svara för våran familj. Nån av våra tre barn är fan alltid sjuk. Sen smittar de ner resten av familjen och så går det bara runt runt runt. Jag vet inte hur många roliga fester vi pinsamt har varit tvungna att ställa in i sista stund. Och lika många gånger har "välvilliga" vänner, svärmödrar, pappor, kusiner och fan och hans moster påpekat att vi aaaaalltid är sjuka.

    Det. Ger. Ingenting. Förutom dåligt samvete för nåt man inte kan rå för.

    Angående att åka ensam ifrån sjuk familj för att gå på fest eller julgransplundring som är ett familjeevent... Nja...
    Vi har tre barn, varför måste alla tre vara hemma för att EN är sjuk? Klart att man kan åka med de övriga två!
  • Anonym (Thea)

    Jag skulle tackat nej den helgen och firat svärfar men om dom erbjudit en annan helg hade jag sagt ja med varit beredd på att inte kunnat åka och inte sagt nåt till barnen föränn vi var på väg så att dom slipper bli besviken..

  • Ess
    Anonym (undrar så) skrev 2016-06-29 14:26:00 följande:
    Vi har tre barn, varför måste alla tre vara hemma för att EN är sjuk? Klart att man kan åka med de övriga två!
    Oftast är det ju inte bara EN som är sjuk och de andra pur friska. En kanske är frisk när resten är sjuka i olika grader. Sen anser jag inte att man ska riskera smitta ner andra heller.
  • scanmia

    Vi både har vänner som är sådana och har även själva periodvis drabbats av än det ena och än det andra. Undvik att planera in just de traditionella storhelgerna så är det lättare att ha alternativa planer. Om de ställer in en vanlig helg så kan ni åka till stranden den dagen istället osv. Skogen och korvgrillning är rolig både om de kan hänga med eller om det bara blir er familj.
    Jag hade bytt helg och åkt till svärfar och sedan sett om de kunde någon annan helg då ni inte har något annat som drar. Ska ni ändå planera och packa inför att åka bort så kanske ni kan tälta någonstans som back-up-plan? Vilket äventyr!

  • Anonym (bea)

    Jag skulle i alla fall inte hänga upp större högtider på dem. Kunde möjligen boka in vilken helg som helst och vara beredd på att de ställer in och ha en plan för att göra något annat men det är inte särskilt kul med nyårsfiranden som ställs in med kort varsel.

  • Palestrina

    Anonym (undrar så) skrev 2016-06-28 14:08:34 följande:

    Ni som alltid är sjuka - skulle ni bli besvikna om man kommenterade det? Naturligtvis med fokus på att det är jobbigt för familjen, men det drabbar ju även andra. Om en i familjen är sjuk hos oss, då ställer vi ju inte in, utan en av oss föräldrar brukar alltid gå på dopet, bröllopet eller vad det kan vara. 



    Jag skulle ta jätteilla upp om jag fick en tyken kommentar om hur sjuka vi var. Man väljer ju inte att bli sjuk utan hoppas helst slippa, precis som man vill att ens barn ska få vara friska. Tycker du att det är konstigt att inte de i familjen kommer som är tillräckligt friska, kan du hellre framföra det som en trevlig förhoppning om att ett par av dem är tillräckligt friska för att komma, istället för som en pekpinne.
  • Anonym (Trist)

    Vi är en sån familj som ofta ärr sjuka. Har fått fira både jul, påsk och midsommar själva. Även missat många födelsedagskalas och annat. Vi har en dotter som åker på halsfluss ca 4-5 ggr om året och däremellan någon feber, förkylning eller magsjuka pga nedsatt immunförsvar efter alla pencilin kurer.. plus att äldre dotter har ganska så jobbig förkylningsastma..

    Det är fruktansvärt trist och vi har ibland inte förberett barnen på kalas eller annat för vi vet aldrig om vi kommer iväg. Ibland har vi åkt ett barn och vuxen.

    Nu har iaf minstingen opererat bort halsmandlarna så vi hoppas på mindre sjukdomar framöver.

    Men i ert fall hade jag bokat in firandet med svärfar den här gången. Varken ni eller dom kan ju veta hur dom mår. Kanske kan ni boka en "vanlig" helg i sommar och inte tala om det för barnen ifall att det inte blir av. Jag förstår att ni tycker att det är tråkigt. Det gör säkert dom också.

Svar på tråden Familj som alltid är sjuka... Ska man vara standby?