• nnnnnnnn

    Skaffa ett till barn...visst men...orkar jag?

    Det gäller nog att ha rimliga krav på sig själv och sin partner.
    Vi har inte någon slags psykisk ohälsa, men har ändå valt att arbeta deltid när barnen är små.
    När andra och tredje barnet föddes var min make hemma med oss länge i början, ungefär 3,5 månader totalt per barn.
    Med andra barnet arbetade han 80 % och var ledig varje onsdag för att veckorna skulle bli kortare för oss som var hemma. När barnet var 8 månader började jag jobba 40% och maken gick ner till 40%.
    Med tredje barnet var han hemma 50% ett halvår och jobbade sen 80% ett halvår, sen började jag arbeta deltid och han gick ner lite till i tjänst.

    Så vi har valt att arbeta MAX 80 % tillsammans under de första 2 åren, samt att vi har valt att vara hemma båda 3-4 månader när barnet är nyfött.
    Priset? Väldigt dålig ekonomi! Men när det är självvalt och man kan ändra det snabbt vid behov, så fungerar det och man kan göra något positivt av det. Tävla i besparingar...
    Vi har även valt att inte ta ut FP eller iallafall ta ut så lite FP som möjligt under första året, så att vi kan arbeta deltid länge, länge. Vilket är positivt för alla barnen.
    Om ni har en 7-åring, så gissar jag att den behöver stöttning med läxor och träningar, så det är trevligt att kunna vara FL eller arbeta deltid länge. När de börjar högstadiet, kan det vara bra att ha lite tidiga eftermiddagar ibland, både för den lille och den store!

Svar på tråden Skaffa ett till barn...visst men...orkar jag?