Inlägg från: Grönablad |Visa alla inlägg
  • Grönablad

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Jag är 29 år, vi har försökt sedan oktober 2015. Blev först gravid på andra försöket men fick missfall i vecka 7. Sedan gravid igen direkt efter första mensen men i vecka 16 upptäcktes att fostret dött i vecka 13. Har nu haft en mens efter det, borde fått mens igen typ igår men inte fått än. Negativt på gravtest. Möjligt att cykeln blivit lite rubbad efter missfallet.

    Angående hur man hanterar väntan har jag inget bra svar tyvärr. Känns som att det blir svårare och svårare :)

  • Grönablad

    strösocker: Tack! Nej, man vet tyvärr inte varför. De senaste kan ha orsakats av att jag gjorde moderkaksprov (pga hög risk på KUB) i v 13 men det går inte att veta säkert.

    Håller tummarna för att du blir gravid snart och att allt går bra :)

  • Grönablad

    Fick blodblandad flytning nu så får nog ge upp graviditet den här månaden. Även om jag nånstans därinne fortfarande tänker att det kanske bara är sådär att det kommer en liten blödning när mensen egentligen ska komma :) Man blir ju knäpp av det här...

  • Grönablad
    Brolinn skrev 2016-06-30 21:54:35 följande:

    Verkligen, vill också tro att de är kroppen som inte kopplat att man är grav.. Men min mens var i 1,5 dag så... :/

    Nu får ja vänta till 20 juli


    Man vill ju hålla i hoppet om graviditet så länge det bara går. Men nu har jag testat negativt på BIM och börjat blöda så det är väl bara att acceptera faktum och blicka framåt mot nästa ägglossning. Men så kommer direkt nästa tanke: OM jag inte blöder mer nu kanske det är värt att testa imorgon igen. Har t.o.m. tagit med gravtest på semestern :)
  • Grönablad
    strösocker skrev 2016-07-01 10:12:22 följande:

    Hur gick det?? Blöder du idag också? 


    Nu har det kommit igång mera så jag får acceptera att det är mensen. Cykeln blev 30 dagar denna gång istället för 28 som jag hade innan missfallen så vi missade nog ägglossningen. Nästa ÄL är runt 17 juli så det är det datum vi siktar in oss på nu :)
  • Grönablad
    strösocker skrev 2016-07-01 10:20:04 följande:

    Hur tänker ni kring kost och sånt nu när ni försöker bli gravida? Har ni slutat dricka alkohol helt, undviker ni något speciellt eller äter mer av annat? Kaffe? 

    Funderar mycket kring detta och vet inte hur jag ska tänka. Kanske tar 1-2 år innan man blir gravid ju. Jag är iofs väldigt hälsosam ändå, men är det liksom ok att ta ett glas vin ibland? Har inte druckit en droppe sen vi började..


    Jag har levt precis som vanligt fram tills plusset kommit och gör så nu också. Som du säger så vet man ju inte hur lång tid det tar och det kan ju vara nog så påfrestande ändå. Det finns mig veterligen ingen forskning som visat att kostvanor i så tidig graviditet att det inte syns på gravtest kan orsaka missfall eller fosterskador. Om man nu inte typ skjuter heroin vill säga :)
  • Grönablad
    Myline skrev 2016-07-01 12:02:24 följande:

    Beräknad mens är ju på tisdag. Blir inte klok på det här...


    Jag har också haft mensvärk långt innan mensen kom och i vanliga fall brukar jag få typ bara nån timme innan. Men för mig tror jag att det till viss del kan bero på att jag haft molvärk som tydligt symptom vid tidigare graviditeter så jag har nog uppmärksammat värken mer nu än vad jag kanske gjort tidigare. Eller så har jag ökad värk pga missfallet. Så frustrerande att det inte går att veta varför :)
  • Grönablad

    Fick mens på dag 30 som varade i 2 dagar och sen 2 dagar med spottings. Mensvärken har dock hängt i och igår kväll kändes brösten ömma när jag tog av mig bh:n (tidigaste tecknet jag fått vid de två tidigare graviditeterna). Idag har de känns spända och magen har varit ur spel både igår och idag.

    Tog ett gravtest på dag 4 trots mens pga varit så trött och känt mig konstig. Borde verkligen kunna släppa hoppet om att vara gravid nu men hänger fast vid idén på att denna mens kanske var nidblödning. Men då borde jag väl plussat på testet på dag 4?

  • Grönablad
    Myline skrev 2016-07-19 11:58:12 följande:

    Nu är vi inne på väntan mellan ÄL och BIM. Har lovat mig själv, och Lottaliten hehe, att inte känna efter så mycket denna månad. Jag ska försöka leva precis som vanligt, och test ska jag bara ta om mensen är sen. Tänk vad härligt det skulle vara att få börja semestern med ett plus! :) Håller tummarna för alla!


    Jag är också i vänteperioden nu! ÄL+4 idag, tänkte vänta iaf till ÄL+10/BIM-4. På sätt och vis skönt att jobba så man blir distraherad från att känna efter och analysera åtminstone större delen av dagen :)
  • Grönablad
    Anonym (När?) skrev 2016-08-28 17:33:30 följande:

    Hur ska man tyda detta? 3 olika mens kalendrar och alla kalendrar säger olika saker? Har inte alls koll på min mens då den är så flack och ojämn? Hur ska man ta reda på när ÄL inträffar? Ett ÄL test kräver ju att man vet sin period? Vilket jag ju inte vet. Så hur hade ni gjort? Tempa känns bara krångligt o svårt. Tack på förhand.


    De säger olika för att du (eller appen) har ställt in dem på olika cykellängd. Den ena har 29 dagars cykel och den andra 35. Börja med att ändra det så bör de bli något mer samstämmiga.
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?