• Myline

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Hej på er! Jag följer också massa trådar, men vad skadar en till ;)
    Jag är 25, min sambo 31 och vi har nu börjar försöka. Detta är första månaden vi gör ett uppriktigt försök. Har inte testat med ÄL-tester, har rätt bra koll och min cykel brukar vara väldigt regelbunden. Så vi har helt enkelt bara sexat loss och hoppas nu på det bästa haha! Väntan mellan ÄL och BIM är ju något av det värsta jag varit med om. Jag är såååå otålig. Vill bara veta. Men vill inte testa alldeles för mycket heller, det blir ju inte bättre av det. Håller tummarna hårt för att det tar på första försöket, även om jag inser att det kanske vore för bra för att vara sant :)

  • Myline

    Strösocker: Jag är PRECIS likadan! Får för mig att jag känner massa symtom. Kanske gör jag det, kanske inbillar jag mig haha! Men håller tummarna för att jag har rätt :)
    Min mens är beräknad 5/7, så än är det några dagars väntan kvar. Vill inte testa massa gånger innan och bli ledsen för att det inte är något plus. Väntar hellre nästan några dagar extra, förutsett att mensen inte kommer :)
    Vad känner du för symtom då?

  • Myline

    10oktober: Jag intalar mig själv att det bara är saker jag får för mig. Mest för att inte bli besviken sen om det skulle visa sig att det inte är något. Vet ju också att det nästan är för tidigt för att känna. Får se helt enkelt. Men det är ju så svårt att inte gå runt och tänka på det :)

  • Myline

    Strösocker: Då har vi typ exakt samma symtom :) Känns som att det liksom molar lite i magen, brukar i princip aldrig känna så. Plus att jag får för mig ett litet illamående som kommer i vågor och att jag kissar massor. Men som sagt, jag kanske bara får för mig allt. Hoppas dock att det verkligen är så :)
    Håller med om att testen inte är gratis. Så vill ju som sagt inte testa i "onödan". Resultatet lär ju vara detsamma om jag väntar några dagar extra liksom :)

  • Myline

    Strösocker: Haha, det kanske de gör. Fast min sambo är rätt "chill" än så länge, i och med att det är första försöket och så.
    Förstår att du är sugen på att testa! Det är jag med. Men samtidigt lite rädd för att jag ska han inbillat mig allt... Åh vad jobbigt, haha!

  • Myline

    Alltså, antingen spökar min kropp något fruktansvärt eller så är det något på G... Har haft mensvärkskänsla i magen hela dagen till och från, mådde illa som attan när jag hackade lök förut (har aldrig hänt innan) och tidigare idag när jag skulle äta lunch och kände lukten av majs. Majs som jag för övrigt älskar... Så, antingen skengravid som attan eller så är det något därinne. Hatar att vänta...

  • Myline

    Erla: Har inte BIM förrän på tisdag (5/7) så än så länge tycker jag att det känns lite för tidigt att testa.

  • Myline

    Erla: Tänkte försöka hålla mig till tills på tisdag. Gärna någon dag längre bara för att liksom. Men det kommer bli svårt haha!

  • Myline
    strösocker skrev 2016-07-01 10:20:04 följande:

    Hur tänker ni kring kost och sånt nu när ni försöker bli gravida? Har ni slutat dricka alkohol helt, undviker ni något speciellt eller äter mer av annat? Kaffe? 

    Funderar mycket kring detta och vet inte hur jag ska tänka. Kanske tar 1-2 år innan man blir gravid ju. Jag är iofs väldigt hälsosam ändå, men är det liksom ok att ta ett glas vin ibland? Har inte druckit en droppe sen vi började..


    Jag äter precis som innan. Hälsosam kost och dricker i princip aldrig alkohol. De gånger jag gör det handlar det om kanske 1-2 glas vin över flera timmar på en kväll. Men tror inte att det spelar någon roll om man tar ett glas eller två ibland. Kaffe är ju dock en last jag har, men försöker att hålla det till ungefär två koppar om dagen :)
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?