• Linneisen

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Hej! Jag hakar gärna på här :D

    Fyller 27 år detta året, sambon fyller 28 och vi har precis börjat försöka skaffa första barnet. Jag tog ut min p-stav förra veckan på måndagen och sedan dess har vi haft sex varannan dag iallafall. Sedan i måndags köpte jag ägglossningstester och testade första gången i måndags men det var "negativt". Sedan i tisdags märkte jag att jag hade ÄL-flytningar så jag testade och fick en blinkade glad gubbe (dagen innan ÄL) och i onsdags (ÄL-dagen) och igår (dagen efter ÄL) hade jag en stilla glad gubbe Skrattande så nu återstår det att se... såå spännande!!

    Men det enda jag tänker på är bebisar och om jag är gravid och hur jobbigt det blir om jag har svårt för att bli gravid och bla bla bla... hur hanterar ni andra alla tankar?:)

  • Linneisen
    StinaLisa skrev 2016-09-21 13:09:24 följande:

    Helt glömt. Haha här

    Kommer allt.

    Första gången med ägglossningstest och de visade sig att jag hade ägglossning senare än vad jag trodde ! Ungefär 3-4 dagar senare. Slutade med p-piller 1 april och endast legat enligt en app och ingenting emellan typ. Inget har hänt. Inte så konstigt såhär i efterhand då jag uppenbarligen inte ens hade ägglossning. Men. Nu. Första månaden med ägglossningstest (enligt billiga-tester) som visade rätt 3-4 dagar senare än väntat.

    Vi låg en gång endast och ja. Kunde inte hålla mig då mensen skulle ha kommit i fredags. Fyra dagar efter sexet fick ja starka hugg i magen och tänkte "nu blev jag gravid!" Samt ömtåliga bröstvårtor samt kissar konstant !

    Testade med ägglossningstest i måndags som blev två starka sträck.hm okej. Gravid ?!

    Åkte till Apoteket och köpte en sticka. Kunde inte hålla Mig så väl på jobbet smög jag på toa 4 timmar senare och fick Plus direkt. Testade igen hemma sen med en digital (clearblue) som "sa"; GRAVID 1-2 veckor.

    Jag dog lite inombords. ?? Så lycklig med smått panik haha. Ringde BM direkt så ska på ultraljud 20 december då 17-18 veckor. Tänk. Om allt går rätt och positivt kommer alla i släkten få en fet julklapp med en ultraljudsbild ! Men det komiska är att vi försökt sen april trots att jag vägrar få barn i den lilla lilla lägenhet vi då bodde i. 3 dagar innan ägglossningen flyttade vi till hus och hade känslan "barn kommer när de kommer". Trots ägglossning kan de ju ta minst ett halvår. Ej ja. Inte nu. Haha. Blev gravid samma månad vi flyttade in i stora huset på landet.

    Så 24-26 maj är BF.


    Grattis!!! :D Såå kul!

    Men jag undrar, ska man inte på totalt tre ultraljud; ett med en sådan där stav in i vaginan vid typ 4 veckor (eller nåt?), sedan ett vid 12 veckor och ett vid 18-20 veckor?
  • Linneisen
    strösocker skrev 2016-10-08 09:19:16 följande:

    Kan knappt fatta att jag är gravid!!!!! Gud vilken chock. Är så lycklig!


    Åh, grattis!! Såå kul!
  • Linneisen
    Jerreblomstra skrev 2016-10-09 20:49:00 följande:

    Jag och min sambo, 26 resp 27 år har försökt sen i mars utan resultat. Hade BIM i torsdags men mensen kom fredag till lördag natt. Värdelöst! Börjar bli så jäkla påfrestande nu :/ Tips på hur jag ska sluta tänka på detta hela tiden? Vi har varit ett par i snart 9 år och jag har längtat i hälften av dom åren.


    Låter som mig och min sambo, vi är i samma ålder och vi har också varit tillsammans i snart 9 år och jag har längtat många år också! Jag tänker också på detta hela tiden, om jag är gravid osv. Men vi har precis börjat försöka, har bim om 1-1,5 veckor. Vet inte hur man ska sluta tänka på det, blir så stressad...
  • Linneisen
    Jerreblomstra skrev 2016-10-09 23:17:18 följande:

    Ja vi är då i en liknande sits! Det är så oerhört påfrestande:( jag använder mig av Natural Cycles och den mäter min ägglossning m.m. Haft jämn mens och ägglossning på rätt dagar och följt det därefter med mysstund. Jag blir också jättestressad :( Mår otroligt dåligt emellanåt. Började gråta natten då mensen kom. Hade för en minut den natten tron om att det äntligen var min tur men inte då. :/ Varit utan p-piller i över ett år nu.

    Vi får bolla lite tankar här du och jag! Då vi verkligen är i samma sits :/


    Usch, förstår att du blev ledsen :( det hade jag också blivit! Vad hade du för piller? Jag har haft cerazette och p-stav i 7-8 år och knappt ingen mens. Tog ut p-staven förraförra veckan och fick positivt på äl-test förra veckan men det betyder tydligen inte att man har ägglossning utan bara att det är hormoner som antagligen gör att det blir ägglossning... Har ju inte haft äl på hur länge som helst så...

    Ja jag bollar gärna tankar! Skillnaden mellan oss är ju bara att ni har försökt ett tag och vi precis börjat, men jag är ändå jättestressad. Är inte så stresstålig... Det blir ju inget kul med det här liksom när det är såhär!
  • Linneisen
    Jerreblomstra skrev 2016-10-10 13:46:23 följande:
    Oavsett hur länge man försökt eller ej så är det något som man längtar till, drömmer om och vill nu nu nu!

    Jag hade Neovletta 28 som p-piller. Så jag kanske inte är i balans egentligen även fast jag har ägglossning m.m! Finns dom som blir gravida på första försöket och vissa tar det flera år för, man är ju orolig att man är det sistnämnda :/
    Ja så är det ju.

    Okey. De tog jag i början, typ i 0,5-1 år nånting har jag för mig. Nä, men med dem har man ju mens har jag för mig? Så förhoppningsvis är allting i balans för dig och det kommer att bli eran tur alldeles snart! :) samma som med p-stav, vissa blir gravida samma dag som de tar ut den och andra dröjer det 0,5-1 år för.

    Ja man vill ju vara en sådan som det går snabbt för! Mina systrar är superfertila så jag trodde lite grand att jag också skulle vara det, men jag blev inte gravid första veckan efter uttag av stav. Men jag hoppas fortfarande på att jag också är så fertil och att jag blev gravid andra veckan efter uttag, men det får jag ju inte veta förrän om drygt 1 vecka. Känns inte heller riktigt som om jag är gravid trots vissa tecken, men det kan ju likaväl vara att jag ska ha mens om 1 vecka... åh suck... när har du nästa äl när ni ska försöka igen?:)
  • Linneisen
    Jerreblomstra skrev 2016-10-10 19:24:05 följande:

    Jag hade regelbunden mens i 9 år, exakt på dagen i 9 år kom den :) Hade inga stora blödningar heller utan mild och lagom haha. Denna månad ska jag köra sex varannan dag med sambon så det kanske blir lättare! Är man helt 100 på att Natural Cycles ger en rätt ägglossningsdag? Någon som vet?

    Du låter väldigt fertil vilket ju är super! Jag har inga syskon som varit gravida m.m så kan inte få en hint om hur det är i släkten. Mamma vill jag inte fråga heller då det är en överraskning detta :)

    Jag fick mensen i fredags natt så nästa ägglossning är runt den 25/10. Löning så ska nog allt se till att denna omgång blir full pott;) haha.

    Vad har du för tecken denna gång på att det eventuellt kan ha lyckats denna gång?


    Ja om ni har sex varannan dag så lär ni ju pricka rätt någon gång! ;) Jag kan inget om dendär, använde ältest med smileys och jag är 99% säker på att den visade rätt.

    Ja eller för min mamma tog det flera år att bli gravid så om jag har de generna kommer det ju inte vara som för mina systrar :/

    Haha xD värsta lyxen med både pengar, äl och sex :D

    Hm, jag har väldigt ont i brösten och de har liksom blivit hårda. Jag tror inte de brukar vara det.. och sen molande ont långt ner i magen. Annars har jag inte märkt nåt.. Är ju bara på äl+5 så.. Ägget fäster isåfall väl om 2 dar så då hoppas jag på nidblödning eller nåt som kan visa att det fäste..
  • Linneisen
    Jerreblomstra skrev 2016-10-11 11:12:48 följande:
    Ja vi får hoppas vi sätter på rätt dag! :)

    Jag använder också ägglossningstest, från Clearblue med smiley. Den har bara visat icke eller fast smiley. Inget blinkande.

    Haft grav.tecken varje gång känns det som men inbillar mig så sjukt mycket säkert omedvetet!

    Visst är det + framför innan BIM och - efter BIM eller räknar man från ägglossningsdag?
    Aha, men det är ju viktigast med den fasta smileyn så :)

    Ja, man inbillar sig säkerligen... fast att jag har ont i brösten inbillar jag mig inte, min sambo tycker också att de är hårdare på utsidorna. Fast idag tycker jag att jag inte har lika ont så... det bästa är nog att inte hålla på och känna efter eller bry sig om eventuella symptom.

    Hm, vet inte riktigt hur man skriver. Jag tror att om man skriver BIM-5 så är det fem dagar innan BIM och om man skriver BIM+5 så är det fem dagar efter BIM. Eller hur menar du?:)
  • Linneisen
    Jerreblomstra skrev 2016-10-11 11:41:15 följande:
    Nej precis, jag låter mig tro att jag känner metallsmak o munnen och bara för det så låter kroppen mig att tro det. Jag har haft molvärk samt ömma bröst väldigt tydligt så det är ingen inbillning men småsaker kan nog kroppen lura en på allt!

    Ja det va det jag menade, om + menas innan och - efter ÄL/BIM :)
    Ah, jag vet faktiskt inte. Jag trodde att minus betyder innan och att plus betyder efter, men det kanske är tvärtom xD är också förvirrad!
  • Linneisen
    FrökenE1985 skrev 2016-10-11 13:40:44 följande:
    Har man t.ex. 3 dagar kvar till bim skriver man bim -3, har man passerat bim med 3 dagar, dvs när mensen är sen, skriver man bim +3. Samma gäller äl. Hade ni ägglossning för 4 dagar sedan så är ni på äl +4. Hoppas ni blev lite klokare nu.
    Tack för svaret! Då var det som jag trodde:)
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?