• Erla

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Kan ju hoppa in här jag med :) Jag och min sambo är båda 26 och har försökt i lite över två år med att få till vårt första barn. 1,5 år aktivt kan man väl säga. Har blivit gravid två gånger tidigare som tyvärr slutat olyckligt och i augusti ska vi utredas. Vi kör med både ägglossningstest och tempmetoden för att bekräfta ägglossning då mina cykler är väldigt oregelbundna. Har även börjat med rosenrot för att förkorta cyklerna något. Är just nu på första dagen på sista cykeln innan utredningen så vi håller hoppet uppe en omgång till innan vi kan lägga bebisverkstaden i någon annans händer en stund :)

  • Erla
    strösocker skrev 2016-06-30 17:29:22 följande:
    Hej, vad kul :) 
    Oh vad tålmodiga ni är som kämpar på! Hur går en utredning till? Håller tummar och tår för er att det går vägen snart!

    Man har liksom inget val om man vill ha barn. Det är antingen bara att kämpa på eller ge upp och vi gillar inte det andra alternativet :P 

    Jag vet inte. Jag har aldrig utretts förut, men vad jag läst mig till så gör man undersökningar på livmoder, äggstockar och äggledare genom vaginalt ultraljud, tar blodprover och spermaprov. Vissa saker undersöks flera gånger under en cykel för att se om allt fungerar som det ska i förhållande till en normal cykel. 


    Tack :) Hoppas det går vägen för oss alla här inne. 

  • Erla
    Brolinn skrev 2016-06-30 17:37:16 följande:
    Oj vad frustrerande!!
    Jag har bokat tid i slutet av Augusti i fall jag inte lyckats innan för att kolla upp.

    Tråkigt att höra hur de slutat :(

    Jag hoppas hitta några här som man kan följa, :) nån mer?
    Skönt (och samtidigt tråkigt) att det är fler som har tid för utredning. Självklart hoppas man på att det ska gå av sig självt, men gör det inte det är det ju bra att det finns hjälp. 

    Hoppas ni slipper utredas och lyckas bli gravida innan ^^
  • Erla
    Myline skrev 2016-06-30 20:27:45 följande:

    Alltså, antingen spökar min kropp något fruktansvärt eller så är det något på G... Har haft mensvärkskänsla i magen hela dagen till och från, mådde illa som attan när jag hackade lök förut (har aldrig hänt innan) och tidigare idag när jag skulle äta lunch och kände lukten av majs. Majs som jag för övrigt älskar... Så, antingen skengravid som attan eller så är det något därinne. Hatar att vänta...


    Spännande!! När har du BIM?
  • Erla
    Myline skrev 2016-06-30 21:24:17 följande:

    Erla: Har inte BIM förrän på tisdag (5/7) så än så länge tycker jag att det känns lite för tidigt att testa.


    då får vi helt enkelt hålla tummarna tills tisdag :D Eller när har du tänkt testa?
  • Erla
    Myline skrev 2016-06-30 21:41:08 följande:

    Erla: Tänkte försöka hålla mig till tills på tisdag. Gärna någon dag längre bara för att liksom. Men det kommer bli svårt haha!


    Jo, där har man ju varit :P Det blir inte lättare att hålla sig ju längre man hållit på kan jag säga. Hoppas på ett plus för er ^^
  • Erla
    Topa90 skrev 2016-06-30 22:36:33 följande:

    Hoppas det är ok om jag hoppar in här, förstår det ni tidigare skrivit om förhoppningarna som spricker när mensen verka komma. Så tänkte passa på att fråga

    Er hur ni vet att Ni har ägglossning?

    Jag har använt billigare enklare ägglossningsstickor, graviditetskollens egna. Tror de varit positivt men det verkat enligt andra forum även bero på de två streckens stryka?

    Så vet inte om vi träffat rätt, men har någon testat clearblue ägglossningstest? vad tyckte ni om de? På de står de ju om det Är positivt eller negativt genom smiley.. Vad tror ni?

    Jag har köpt den och ska testa kommande period, känns som jag fått upp hoppet med de men kanske inte ska ha för stora förhoppningar.


    Jag kör med teststickor från Testlagret och tempar även för att se exakt när äl skedde. Ibland kan nämligen test ge fullt utslag trots att man inte har äl och då ser jag det på tempen :)

    Har dock aldrig testat CB så kan inte säga så mycket om dem, men hört att de som använder dem är nöjda :)

  • Erla
    jjeessiicahh skrev 2016-07-01 00:31:13 följande:

    Jag och min sambo körde en månad utan skydd. Försökte inte räkna ut någon speciell dag som jag märkt att folk gör.. Ha sex och njut bara, plussar man så plussar man. Som sagt, tog knappt en månad. Mensen tog slut, vi hade sex som vanligt och fick inte mensen kommande månaden. Jag är 21 och sambon 26. Har bf 20/7


    Vad härligt att det gick så fort för er. Så körde vi i ett helt år innan jag började följa min basaltemp. Inte konstigt att det inte gick för oss då vi aldrig prickade in äl. Blev gravid andra cykeln genom att tempa, men tyvärr gick det inte vägen. Det är många som tipsar om att bara slappna av och inte hålla koll på äl osv, men tyvärr funkar det inte lika bra för alla. Enligt gyn kan det normalt ta upp till 2 år att bara köra carefree så som ni gjorde och för mig och min sambo skulle det nog ta 10 år att få ett plus på det viset. 


    strösocker skrev 2016-07-01 10:20:04 följande:

    Hur tänker ni kring kost och sånt nu när ni försöker bli gravida? Har ni slutat dricka alkohol helt, undviker ni något speciellt eller äter mer av annat? Kaffe? 

    Funderar mycket kring detta och vet inte hur jag ska tänka. Kanske tar 1-2 år innan man blir gravid ju. Jag är iofs väldigt hälsosam ändå, men är det liksom ok att ta ett glas vin ibland? Har inte druckit en droppe sen vi började..


    Jag försöker dra ner på alkoholen. Dricker numera kanske en helg i månaden och då är det ca 2 cider eller liknande. Äter betydligt mer grönsaker och frukt och har börjat äta allmänt bättre. Alltså inte låta det gå för många timmar mellan målen osv (något jag ändå behövde ordna upp i mitt liv). Tycker du absolut kan unna dig ett glas vin då och då. I en annan tråd jag är med i förespråkas att just leva för att inte låta barnverkstan ta över hela vardagen och livet. Jag har dock upptäckt att det är mindre lätt för omgivningen att märka av när man är gravid för det blir liksom inget konstigt avbrott i alkoholintaget :P Jag har redan varit chaffis nästan varje gång i ca 2 års tid så misstänkte de en graviditet från början, undrar de nog vart magen och bebisen är vid det här laget :P 

    Men helt ärligt tycker jag att du kan unna dig ett glas eller två ibland :)

  • Erla
    Myline skrev 2016-07-01 12:02:24 följande:

    Beräknad mens är ju på tisdag. Blir inte klok på det här...


    Man kan ju hoppas på implantationsblödning :)
  • Erla
    Myline skrev 2016-07-01 12:34:21 följande:
    Ja vi får väl se lite. Jag är inte jättedeppig om det är mensen, det är ju trots att bara första försöket. Men man vill ju så gärna.

    Grönablad: Ja vi får väl se lite. Så skumt att jag verkligen haft ordentlig mensvärk, brukar som sagt ALDRIG ha det annars. Men men, vi får se.
    Skönt att du tar det lite som det kommer. Har du nyligen slutat med p-piller? Kan ju vara det som spökar också, men hoppas det är något betydligt roligare ^^
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?