Inlägg från: strösocker |Visa alla inlägg
  • strösocker

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Brolinn skrev 2016-06-30 17:24:25 följande:
    Det blir typ 1,5 dag. Men den är precis som mens... Hört att nid blödningar är tunnare osv.

    Trodde nästan på grav då mitt humör har varit riktigt fruktansvärt, sambon undrade va fan det är med mig, aldrig varit så humör-svängig, hungrig, irriterad m.m

    Vill tro att ja är grav, men mensen förstör de tänket :/
    Okej, du har inte testat dig då? Kanske lika bra att göra om det nu inte är din mens utan någon annan blödning? 
  • strösocker
    Fkvi skrev 2016-06-30 17:49:54 följande:
    Gjorde ett test för några timmar sen som gav fullt utslag! Använder mig av P Tracker Lite (app) som säger till när det är dags och så tar jag ett test då det är på g för att bekräfta :) så kul att vi har samtidigt! När är BIM för dig?
    Okej! Den appen har jag också. Skaffade en ny häromdagen som heter "Life". Den är riktigt bra! 
    BIM är 15 juli för mig. Så det är en hemsk väntan :(
    Erla skrev 2016-06-30 19:54:40 följande:

    Man har liksom inget val om man vill ha barn. Det är antingen bara att kämpa på eller ge upp och vi gillar inte det andra alternativet :P 

    Jag vet inte. Jag har aldrig utretts förut, men vad jag läst mig till så gör man undersökningar på livmoder, äggstockar och äggledare genom vaginalt ultraljud, tar blodprover och spermaprov. Vissa saker undersöks flera gånger under en cykel för att se om allt fungerar som det ska i förhållande till en normal cykel. 


    Tack :) Hoppas det går vägen för oss alla här inne. 


    Helt rätt inställning! :)
    Myline skrev 2016-06-30 20:27:45 följande:

    Alltså, antingen spökar min kropp något fruktansvärt eller så är det något på G... Har haft mensvärkskänsla i magen hela dagen till och från, mådde illa som attan när jag hackade lök förut (har aldrig hänt innan) och tidigare idag när jag skulle äta lunch och kände lukten av majs. Majs som jag för övrigt älskar... Så, antingen skengravid som attan eller så är det något därinne. Hatar att vänta...


    Det låter ju verkligen som något är annorlunda! Det där med dofter känner jag igen. Känns som jag känner dofter jag aldrig känt innan :P 

  • strösocker
    201405 skrev 2016-06-30 21:30:03 följande:

    Kan ju hoppa in här med Jag är 21 och mannen 26, vi har försökt sedan oktober så 9e försöket detta. Fick ett tidigt mf i mars i v 4+6 så hoppas det är vår tur nu! Känner mig stressad över att syskonbarnen blir äldre så kommer inte vara så jämngamla jag hade velat och jag vet att mamma hade svårt att bli gravid med så är rädd att det kan dröja ytterligare...

    Äl+6 idag och bim den 7


    Ledsen för missfallet <3 Jobbigt när man har en tanke hur allt ska bli, när man inte kan påverka att det ibland tar tid att bli gravid. Jag och min pojkvän tänker oss att våra barn ska ha max 3 år emellan, men det lär inte hända... :P
  • strösocker
    Grönablad skrev 2016-06-30 21:51:27 följande:

    Fick blodblandad flytning nu så får nog ge upp graviditet den här månaden. Även om jag nånstans därinne fortfarande tänker att det kanske bara är sådär att det kommer en liten blödning när mensen egentligen ska komma :) Man blir ju knäpp av det här...


    Grönablad skrev 2016-06-30 22:11:17 följande:
    Man vill ju hålla i hoppet om graviditet så länge det bara går. Men nu har jag testat negativt på BIM och börjat blöda så det är väl bara att acceptera faktum och blicka framåt mot nästa ägglossning. Men så kommer direkt nästa tanke: OM jag inte blöder mer nu kanske det är värt att testa imorgon igen. Har t.o.m. tagit med gravtest på semestern :)
    Hur gick det?? Blöder du idag också? 

  • strösocker
    Topa90 skrev 2016-06-30 22:36:33 följande:

    Hoppas det är ok om jag hoppar in här, förstår det ni tidigare skrivit om förhoppningarna som spricker när mensen verka komma. Så tänkte passa på att fråga

    Er hur ni vet att Ni har ägglossning?

    Jag har använt billigare enklare ägglossningsstickor, graviditetskollens egna. Tror de varit positivt men det verkat enligt andra forum även bero på de två streckens stryka?

    Så vet inte om vi träffat rätt, men har någon testat clearblue ägglossningstest? vad tyckte ni om de? På de står de ju om det Är positivt eller negativt genom smiley.. Vad tror ni?

    Jag har köpt den och ska testa kommande period, känns som jag fått upp hoppet med de men kanske inte ska ha för stora förhoppningar.


    Jag känner min ägglossning väldigt tydligt. Får lite "mensvärk" och geleaktiga flytningar. Så vi kommer gå på känsla och se om det funkar.. :) Om inte får vi väl också testa ägglossningsstickor.
  • strösocker

    Hur tänker ni kring kost och sånt nu när ni försöker bli gravida? Har ni slutat dricka alkohol helt, undviker ni något speciellt eller äter mer av annat? Kaffe? 

    Funderar mycket kring detta och vet inte hur jag ska tänka. Kanske tar 1-2 år innan man blir gravid ju. Jag är iofs väldigt hälsosam ändå, men är det liksom ok att ta ett glas vin ibland? Har inte druckit en droppe sen vi började..

  • strösocker
    Erla skrev 2016-07-01 10:44:33 följande:

    Vad härligt att det gick så fort för er. Så körde vi i ett helt år innan jag började följa min basaltemp. Inte konstigt att det inte gick för oss då vi aldrig prickade in äl. Blev gravid andra cykeln genom att tempa, men tyvärr gick det inte vägen. Det är många som tipsar om att bara slappna av och inte hålla koll på äl osv, men tyvärr funkar det inte lika bra för alla. Enligt gyn kan det normalt ta upp till 2 år att bara köra carefree så som ni gjorde och för mig och min sambo skulle det nog ta 10 år att få ett plus på det viset. 


    strösocker skrev 2016-07-01 10:20:04 följande:

    Hur tänker ni kring kost och sånt nu när ni försöker bli gravida? Har ni slutat dricka alkohol helt, undviker ni något speciellt eller äter mer av annat? Kaffe? 

    Funderar mycket kring detta och vet inte hur jag ska tänka. Kanske tar 1-2 år innan man blir gravid ju. Jag är iofs väldigt hälsosam ändå, men är det liksom ok att ta ett glas vin ibland? Har inte druckit en droppe sen vi började..


    Jag försöker dra ner på alkoholen. Dricker numera kanske en helg i månaden och då är det ca 2 cider eller liknande. Äter betydligt mer grönsaker och frukt och har börjat äta allmänt bättre. Alltså inte låta det gå för många timmar mellan målen osv (något jag ändå behövde ordna upp i mitt liv). Tycker du absolut kan unna dig ett glas vin då och då. I en annan tråd jag är med i förespråkas att just leva för att inte låta barnverkstan ta över hela vardagen och livet. Jag har dock upptäckt att det är mindre lätt för omgivningen att märka av när man är gravid för det blir liksom inget konstigt avbrott i alkoholintaget :P Jag har redan varit chaffis nästan varje gång i ca 2 års tid så misstänkte de en graviditet från början, undrar de nog vart magen och bebisen är vid det här laget :P 

    Men helt ärligt tycker jag att du kan unna dig ett glas eller två ibland :)


    Håller verkligen med om det, att det inte får ta över hela ens liv! Det behövde jag höra! Haha :P
    Fkvi skrev 2016-07-01 10:55:19 följande:
    Jag äter vegansk kost sedan tidigare så den ändrar jag inte på. Har slutat helt med alkohol för jag har inget behov av att dricka det, tycker att det vore onödigt att utsätta mig för något nu när vi försöker, och koffein försöker jag undvika, mest för att jag börjat sova så dåligt på nätterna om jag fått i mig för mkt ;)
    Okej, ja jag dricker mest koffeinfritt eller te istället för vanligt kaffe. Så svårt att utesluta HELT. Älskar tyvärr kaffe :P Min enda last typ. 
    Myline skrev 2016-07-01 10:58:25 följande:
    Jag äter precis som innan. Hälsosam kost och dricker i princip aldrig alkohol. De gånger jag gör det handlar det om kanske 1-2 glas vin över flera timmar på en kväll. Men tror inte att det spelar någon roll om man tar ett glas eller två ibland. Kaffe är ju dock en last jag har, men försöker att hålla det till ungefär två koppar om dagen :)
    Två koppar ska ju vara okej. Jag vill dock sluta helt med koffein när jag väl är gravid. Kommer inte bli lätt... 
    Grönablad skrev 2016-07-01 11:19:59 följande:
    Nu har det kommit igång mera så jag får acceptera att det är mensen. Cykeln blev 30 dagar denna gång istället för 28 som jag hade innan missfallen så vi missade nog ägglossningen. Nästa ÄL är runt 17 juli så det är det datum vi siktar in oss på nu :)
    Så tråkigt, men bättre lycka nästa gång :) Jag är så säker på att jag kommer få min mens.. känner mig negativ men man vill inte hoppas för mycket. Blir såå besviken då!
    Grönablad skrev 2016-07-01 11:42:28 följande:
    Jag har levt precis som vanligt fram tills plusset kommit och gör så nu också. Som du säger så vet man ju inte hur lång tid det tar och det kan ju vara nog så påfrestande ändå. Det finns mig veterligen ingen forskning som visat att kostvanor i så tidig graviditet att det inte syns på gravtest kan orsaka missfall eller fosterskador. Om man nu inte typ skjuter heroin vill säga :)
    Haha nä men precis! Jag har läst och hört samma. 



  • strösocker

    Hej igen alla! Hur går det för er? Alltså, jag fick världens HUGG i magen i lördags, plötsligt från ingenstans. Sen dess har jag inte känt så jättemycket faktiskt. Har haft mer mensliknande smärtor än tidigare. Tyckte jag fick massa symptom förra veckan men nu känns allt som vanligt. 
    När kan man tidigast testa sig efter ägglossningen?

  • strösocker
    lila9 skrev 2016-07-04 14:08:11 följande:
    Hej! :)

    Man kan testa sig minst 8-10 dagar efter äl med en tidig test.

    Hade min äl 1 juni (jag tror) och hoppas haha! Mina appar säger det men fick bara en lite starkare test. Så ska testa runt 11 juni! Håller tummarna..
    Okej, jag hade min äl 30 juni enligt min app, så jag ska testa ungefär samtidigt som dig :) Åååh hoppas på plus!! Men jag känner inte alls några symptom, men det är väl för tidigt än i alla fall :P 
  • strösocker
    lila9 skrev 2016-07-04 19:16:22 följande:
    Kul! Håller tummarna för oss både då!

    Ja det är för tidigt att få någon symptom. Innan inbilla jag mig alltid haha. Minsta lila så trodde jag att jag var gravid... Fick hela tiden hopp och blev besviken varje gång. Men nu har jag läst så mycket så jag har lärt mig nästan allt.

    Blir inte lika besviken som innan, så jag testar så fort tiden är inne.
    Använder också billiga tester så tycker inte att det är dyrt att testa.

    Symptomer får man efter några veckor. Men det är inte alla som får det. Känner många som inte haft en enda symtom på graviditet. Förutom utebliven Mens.

    Ååh längtar tills den 11 juli!! Måste lära mig att ha tålamod men det är så svårt när man är så nyfiken! :((
    Jaa det där med att inbilla sig.. så störigt! Men det hugget jag fick långt nere i magen i lördags var inte inbillning. Undrar verkligen vad det var... :/

    Har ni tänkt ut hur ni ska berätta för era partners när väl plusset kommer? Jag kan inte låta bli att tänka på det. Haha! Jag vet redan hur jag ska överraska :) 
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?