Inlägg från: strösocker |Visa alla inlägg
  • strösocker

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Jag fick min mens i söndags så jag siktar mot augusti nu. Hoppas verkligen det tar sig då! Har köpt ägglossningsstickor också som jag hoppas ska hjälpa. När ska man börja testa sig med dem? Någon som vet? :)

  • strösocker
    Tiiffany skrev 2016-07-20 08:30:24 följande:
    Efter mitt missfall i november så fick jag inför varje mens en konstig pulserande smärta långt ner på vänster sida som börjar 3 dagar innan mens och försvinner vid mensdag 3. Igår började det kraftigt och jag försökte känna efter varifrån det kommer. Jag kände som en liten knöl långt ner  på vänster sida. Undrar ifall dem missat något, börjar bli orolig 
    :/ Dem gjorde en vaginal operation på mig och kunde inte hitta något som dem behöver ta bort. Undra om en titthålsoperation hade kunnat visa annat. 
    Kan vara en cysta! Jag har haft det. Opererades bort med titthål. Dock var min av en typ som inte försvinner av sig själv, så det behöver ju inte leda till operation. Men jag hade kollat upp det om jag var du! {#emotions_dlg.flower}
  • strösocker
    Erla skrev 2016-07-20 11:39:52 följande:

    Håller tummarna för att augusti är din månad!

    Har du regelbundna cykler? och när har du äl ungefär då, tror du?
    Jag har väldigt oregelbundna cykler och oftast ganska sena ägglossningar, men jag börjar ändå testa runt dag 10. Testade i början varje dag, men upptäckte att jag inte behövde testa mer än varannan dag fram tills eventuella symptom dyker upp :) Då börjar jag testa varje dag. 


    Tack! :)

    Jag har oftast mellan 28-31 dagar. Så ganska regelbunden ändå väl? Min senaste cykel fick jag vattniga flytningar (som väl är ett tecken på att ägglossningen är på g?) på dag 12. Så jag kommer nog också börja testa dag 10 som du. :) För säkerhetsskull haha. Känner på mig att jag kommer testa för ofta nu i början, men är så rädd att jag ska missa den :P
  • strösocker

    Hur går det för er alla? {#emotions_dlg.flower}

    Jag har testat ägglossningsstickor denna månaden och vet inte riktigt hur vi ska tänka... ska vi vänta med att mysa tills strecket är lika starkt som kontrollstrecket? Har man ägglossning när strecken är lika starka eller betyder det bara att den är på gång? 

  • strösocker
    Erla skrev 2016-07-29 00:34:51 följande:

    Jag tycker ni kan börja mysa redan nu :) det händer att man råkar missa positivt test och så får man inte till mys innan det är för sent :P positivt test indikerar att äl är på g. Själva äl sker mellan 12 och 48 timmar efter ett positivt test. Om du testar under några dagar efter positivt test så kommer testen bli svaga igen och då har ett ägg troligen släppt :) på så visätt kan man kontrollera att äl skett.


    Tack för ditt svar! :) Vi mös både igår och idag så hoppas vi träffat rätt ;)

    Såhär såg testet ut imorse (nedersta). Så gott som positivt va?

  • strösocker
    Erla skrev 2016-07-29 17:18:12 följande:

    Fortfarande inte positivt än. Möjligtvis att det blir positivt ikväll eller imorgon förmiddag. Det är inte långt kvar i alila fall och jag skulle gissa på äggsläpp inom två dagar ^^


    Jag testade nu för två timmar sen också men svagare streck. Vad konstigt då! :/ Får se hur det ser ut imorgon. Kan man ha väldigt kort positivt? Då kanske jag missat det, eller har jag ingen ägglossning alls?
  • strösocker
    stellanocte skrev 2016-07-29 19:03:13 följande:

    Jag vet att flera inom mödravården är kritiska till dessa tester då de inte alltid är helt tillförlitliga. Enligt dem kan man mycket väl ha ägglossning trots att testerna visar negativt. 


    Erla skrev 2016-07-29 19:18:34 följande:

    Mycket möjligt att du redan missat pedalen och att ägget släppt :)


    Tack för era svar! Då litar jag inte helt på testerna :P Jag har väldigt tydliga ägglossnings-känningar så då borde jag väl ha det :)
  • strösocker
    Erla skrev 2016-07-29 20:52:34 följande:

    Ja jag tror definitivt att du har haft eller kommer ha äl väldigt snart :) ta ett test imorgon också för att kontrollera att det släppt :) Ska bli spännande att se hur det ter sig nu då ^^ När är BIM?


    Ja det blir ett test imorgon också! BIM är enligt min app den 14 augusti. Brukar ha mellan 28 och 31 dagars cykel. Åh hoppas så att det kommer gå för oss denna gången! Så spänd... Och folk vill man ska sluta tänka på det, omöjligt!!
  • strösocker
    Erla skrev 2016-07-30 00:43:19 följande:

    Håller tummarna stenhårt för er :D

    Själv har man BIM på söndag, men tror inte vi lyckades denna gången heller...


    Tack detsamma! Strecket va mycket svagare idag. Väldigt kort jag hade stegring då ju! Men det kanske är normalt?

    Varför tror du inte det gick denna gången för er? Håller tummarna ändå!! :)
  • strösocker
    ask91 skrev 2016-07-30 16:41:35 följande:

    Hej hej!

    Sambon och jag började försöka bli gravida med första barnet den här månaden. Hade ÄL i slutet av förra veckan och BIM är runt den 5-6 aug så ca en vecka kvar! :)

    Har trott mig ha lite symtom men tror att det kanske bara är inbillning. Mer trött, sämre aptit, lite ont i magen från och till och något ömma bröst.

    Hoppas, hopps att det tagit sig men försöker samtidigt inte ha för höga förhoppningar eftersom det är första försöket! :)


    Hej! :) Spännande! När tänker du testa? Jag tror jag ska försöka hålla mig till BIM denna gång, men det är svårt ;)
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?