Inlägg från: SweetJune |Visa alla inlägg
  • SweetJune

    Andra barnet och mammaledig, hade ni valt att pappan är ledig en vardag eller slutar jobbet tidigare?

    Hej!

    Andra barnet och mammaledig till hösten. Tänkte att pappan ska gå ner i tid, hade ni valt att ha en ledig vardag tillsammans utöver helgen eller sluta tidigare typ 2 dagar så han är hemma när äldsta kommer hem från förskolan? Någon som gjort liknande?

  • Svar på tråden Andra barnet och mammaledig, hade ni valt att pappan är ledig en vardag eller slutar jobbet tidigare?
  • SweetJune
    Macpau skrev 2016-07-09 09:01:05 följande:

    Hej, vi har 2 flickor med 17 månaders mellanrum. Jag säger definitivt sluta tidigare! Vi har gjort så att min man jobbar långa dagar mån-tis, för att kunna sluta tidigare ons-fre. Har varit så skönt, speciellt de första 3 åren ( de är 4&5 nu så det är inte alls tungt längre att bara ensam med dem). . Men vi har valt att forsätter på samma sätt då det funkar bra för oss alla, även långsiktigt.


    Hej!

    Gjorde ni även så när du var mammaledig och gick den andra på förskolan? Hämtade pappa eller du?
  • SweetJune
    Macpau skrev 2016-07-09 10:04:31 följande:

    Hos oss fick äldsta tjejen bara gå på fsk tis-tors 9-14, när jag var hemma med minsta. Jag lämnade och hämtade alltid. Nu när båda går på fsk lämnar alltid min man ( så de kan börja lite senare). Jag kan flexa och börjar 07, så jag kan hämta dem tidigare, runt 15.45.


    Tack för att du delade med dig
  • SweetJune

    Vi har förskola 9-14 mån-fre i vår kommun men tänkte att sonen ska gå 3-4 dgr 9-14. Första året på förskolan gick han 3 dgr 9-14 och vi var hemma varsin dag, fungerade bra. Men hade varit skönt som sagt att pappan går ner i tid nu när andra kommer både så man kan umgås mer som familj, för barnen och underlätta för mig..

  • SweetJune
    pigglet skrev 2016-07-09 10:12:41 följande:

    Hos oss var pappan ledig 1 dag/vecka, från första barnet föddes och 8 år framåt.

    Hur man väljer beror ju också på hur lång restid det är till jobbet, hur arbetssituationen ser ut osv. Maken pendlar 7 mil/dag, att jobba kortare dagar blir mycket köra bil för få arbetstimmar. Då var det bättre att vara ledig 1 dag/vecka.

    Barnen har varit hemma tills de varit ca 4 år. Sedan har jag skött hämtning/lämning på förskolan. De har gått 3 dagar/vecka, 5 timmar. Stressiga dagar, speciellt med nyfödd, då hade vi det bättre när alla var lediga tillsammans.


    Jag håller med och 7 mil är en bit så hade också valt ledig en dag i veckan. Min man har 2 mil enkel väg, 30 min ungefär. Skönt att era barn varit hemma en längre tid.
Svar på tråden Andra barnet och mammaledig, hade ni valt att pappan är ledig en vardag eller slutar jobbet tidigare?