• Isadora91

    Nya tag efter missfall

    Hej!
    Önskar dig all lycka till! :)
    Jag har två tidiga MF bakom mig som tog mig hårt psykiskt veckorna efter de hänt men nu siktar jag framåt igen! Som en tjej redan nämnt, vi ska vara glada att "vi kan" även om ingen borde behöva genomgå ett MF. Nu har jag fått Lutinus att ta för att försöka få "behålla" graviditeten nästa gång. Kram!

  • Isadora91

    Ja det är svårt att inte tänka på ägglossningen när man så gärna vill lyckas pricka in den! Min sambo jobbar skift varannan vecka så om jag har ägglossning då får vi anstränga oss lite extra om man säger så ;) annars kan man ju köra på varje dag och kanske slappna av lite.. ? Har oxå period tracker appen och även ÄL stickor. Hur gör ni?

  • Isadora91

    Jag förstår att du vill få plus innan det datumet! Jag trodde aldrig de skulle ta så här lång tid att bli gravid (och få behålla graviditeten) men snart måste det gå!
    En fråga, vilken tid på dygnet testar ni för ägglossning? Morgon eller kväll?

  • Isadora91
    Tiger grr skrev 2016-07-13 13:33:30 följande:

    Om jag testar så testar jag på kvällen, verkar va lättast för mig att få positivt utslag då. Lite konstigt för det är ju inte vad de rekommenderar. :D


    Usch va hemskt!!! Fick du aldrig någon förklaring till dina tidigare MF? Brist på nåt hormon eller så? Jag är 25 och min sambo snart 24, vi har hus och bra jobb båda två så vi är mer än redo! Har du fler än ett barn? :)
  • Isadora91
    GrönaDruvan skrev 2016-07-13 17:07:02 följande:

    Jag blir 38 i december. Så börjar känna mig stressad över åldern...
    Två barn sen innan födda 2009 och 2010.


    Förstår att du känner efter extra ni efter MF och du vet ju hur det SKA kännas när allt är som de ska och då kanske man jämför mycket kan jag tänka mig? Håller tummarna för dig!!! Hur känns det idag ?
  • Isadora91
    Tiger grr skrev 2016-07-13 20:10:14 följande:

    Tack för din omtanke. :) nej jag har typ gjort alla blodtester som går och de har spolat äggledarna och kollat livmodern etc. Inga fel. Och gravid kan jag ju bli. Hon tror mer på att jag är överfertil, att vissa graviditeter inte borde blivit ngt men blev ändå. Gravid 7 ggr på 15 månader, vissa månader hade jag dubbel ägglossning. Sjukt! haha XD


    Oj va härligt det lät "överfertil" :) Hoppas det lilla livet vill stanna nästa gång! Men att ha två ägglossningar, betyder det att ägget inte släppte ena gången eller? För mensen borde väl vilja komma där emellan annars och rensa ut?
  • Isadora91
    Tiger grr skrev 2016-07-14 00:07:48 följande:

    Tack! Hoppas jag med. :D

    Jo men som i maj 2014 så blev jag gravid men som blev missfall, och sen gravid igen i början på juni, testade blank emellan så det var inte samma graviditet. Specialistläkaren sa iaf att det va mkt möjligt. Vet att mina två första barn är gjorda på "andra ägget" för jag hade precis haft mens. Första barnet blev jag dessutom bakåtflyttad 4 veckor på UL. Det är väl inte så vanligt... hehe måste testat positivt sjukt tidigt?! XD


    Haha jaha va roligt att höra de va nåt nytt för mig :) Jag får symtom före BIM men tyvärr blev de MF båda gångerna men håller tummarna för nästa ägg att de ska bli ett "superägg" ;)
  • Isadora91
    U76 skrev 2016-07-14 11:35:04 följande:

    Jag fick ett tidigt missfall v6 här i början av juli, blödde ca 1 vecka. Hur länge väntar ni innan ni försökte igen ? Och efter ett missfall kommer mensen igång som vanligt?


    Jag försökte direkt efter MF, mensen kom dom den skulle direkt efter men blev inte gravid direkt efter. Min kropp verkar vilja ha en mens innan de blir ett bra ägg igen. Blev gravid med en månad emellan men blev MF igen i v.5, nu har det gått två månader och hoppas på denna ÄL :) Ska tillägga att jag haft ganska "lätta MF" för min kropp iallafall, psyket tog de värre på.. Men mår bra nu :)
  • Isadora91
    GrönaDruvan skrev 2016-07-14 14:11:38 följande:
    Ja, lite så är det. Känner efter extra mycket.
    Idag känns inte så mycket, men det har ju bara gått några dagar än... Jag väntar på att jag ska bli åksjuk, det brukar jag bli när jag är gravid
    Fast det är ju inte säkert man blir nu isåfall..
    Blev det på dag 10 efter äl sist...
    Åksjuk blev jag oxå sist jag va gravid :) Så det va ett tidigt tecken för mig! Lika så lukten av varm ketchup och jag gillade oliver för första gången och blev tokig i dom, hann du få någon "craving"?
  • Isadora91
    GrönaDruvan skrev 2016-07-14 23:26:40 följande:
    Jag var sjukt sugen på räkor några dagar! Dagen innan påskafton köpte jag räkor och åt och någon dag innan det köpte jag en landgång och åt...visst kan man bli sugen på räkor, men det var så extremt så nu fattar jag att det berodde på graviditeten. Men inga mer cravings fick jag innan missfallet...
    Ja säkert va de cravings du fick ;) Å jag längtar tills man får ha de på riktigt i en normal graviditet. Längtar till och med efter att få må illa och känna mig riktigt gravid :) Kanske kommer jag ångra att jag sagt de den dagen man spyr flera gånger men just nu vill man ju inget hellre !! :)
  • Isadora91
    Tiiffany skrev 2016-07-15 07:48:01 följande:

    Jag fick missfall v6 i början på november 2015, inget plus sedan dess :( 


    jag har gjort utredning men allt ser bra ut. Förstår inte varför det inte tar sig....


    Va tråkigt.. Skönt att allt såg bra ut! Fast ibland önskar man att det är något enkelt fel som "ta dom hör tabletterna så kommer det att gå" men tyvärr så hittar de inte alltid något.. Jag testade Apotekets kosttillskott som heter "kvinna" de va bra för fertilitet :)
    Tyvärr två MF men jag fick plus iallafall! Äter du något tillskott nu?
  • Isadora91
    Tiiffany skrev 2016-07-18 07:44:18 följande:

    Hej!


     


    Dem åt jag också. Idag äter jag kosttillskott Gravid från apoteket. Där finns ju alla vitaminer man behöver :)


    Ja det gör jag oxå nu för jag gick över på dem när jag blev gravid första gången, även fast de blev MF så fortsatte jag. Tänker lika som dig där att där finns ju allt man ska behöva ;) Har du kolla på din ÄL? Är det snart eller väntar du på BIM?
  • Isadora91
    Tiiffany skrev 2016-07-20 08:28:48 följande:
    Denna månad verkade jag inte ha ägglossning för jag fick aldrig någon smilegubbe på testet. Frågan är ifall det beror på att jag åt letrozol i 5 dagar utan att ta sprutan för ägglossning då sophiahemmet har stängt. Efter mitt missfall i november så fick jag inför varje mens en konstig pulserande smärta långt ner på vänster sida. Igår började det kraftigt och jag försökte känna efter varifrån det kommer. Jag kände som en liten knöl långt ner  på vänster sida. Undrar ifall dem missat något, börjar bli orolig 
    :/ Dem gjorde en vaginal operation på mig och kunde inte hitta något som dem behöver ta bort. Undra om en titthålsoperation hade kunnat visa annat. 
    Nu vet jag inte vad Letrozol är för något men är de för att stimulera din ägglossning? Tror inte jag hade någon heller förra månaden för jag fick aldrig något tydligt skräck på ÄL test.. Vissa månader är de så. På KK säger de att ca var fjärde ÄL är en "bra" ÄL som kan leta till graviditet. Så det är inte konstigt de kan ta lite tid när man dessutom kan få MF och sen behöva vänta igen på en sån där "bra" ÄL., men jag har ÄL inom någon dag så jag håller tummarna att den blir BRA!! :)
  • Isadora91
    GrönaDruvan skrev 2016-07-22 21:03:48 följande:

    Jag vet inte alls vad jag ska tro... I tisdags kväll hade jag rätt ont i magen och sen såg jag att jag blödde lite. Jaha tänkte jag..mensen på gång...testade negativt på onsdag eftermiddag. Småblödde lite i onsdags och igår...tog ett test igår kväll, kollade snabbt på det och det va inget, så då slängde jag det. När jag kollade 2h senare så var där ett svagt streck.
    Jag vet att man inte kan lita på det, men kändes ändå lite skumt eftersom det dagen innan fortfarande var helt vitt.
    Tog ett test imorse och efter 5-10 min kom ett svagt svagt streck upp igen...och tog ett nytt test ikväll igen och ytterligare ett väldigt svagt streck.
    Nu är jag förvirrad. Har varit helt säker på att mensen är på gång, och har inte alls känt mig gravid direkt...
    Jag litar inte direkt på testen eftersom det är så extremt svaga streck, men det är ändå streck, så det tändes en gnutta med hopp


    Ett svagt streck är ETT POSITIVT STRECK :) Grattis! Jag tror du är gravid :) har du testat igen? Att man får en liten "mellanblödning" vid tiden då du skulle haft mens är vanligt! Kroppen har inte hunnit ställa om sig. Så länge det inte kommer klumpar så tror jag det inte är någon fara! Uppdatera mig gärna :)
  • Isadora91
    Marit86 skrev 2016-07-31 15:43:55 följande:
    Fick ett plus i början på veckan, rolig start på semestern! :) hade känt det på mig en vecka eller då och sen när det inte blev någon mens så testade jag! Blev inte fullt så chockad som sist men ändå häftigt. Vilken tur, första varvet efter allt som hände. Nu är det en försiktig väntan fram till kub.. Vet inte hur jag skulle hantera om det är något fel igen. Men bara att vänta och se om det var otur eller något som kommer upprepas.
    Å GRATTIS!!!! Jag är en vecka efter ÄL och mår lite illa och fått rosa på papperet idag, hoppas sååå men för tidigt för att testa..
  • Isadora91
    Marit86 skrev 2016-07-31 19:49:55 följande:
    Tack, Håller tummarna för dig!!
    Tack så mycket! Hur mår du nu då? Vilken vecka är du i??
  • Isadora91
    Marit86 skrev 2016-08-01 16:01:19 följande:

    Tror det är i början på v 6 nu. Mår bra, lite illa ibland men ingen fara. Är dock väldigt hungrig och äter lite för mycket, ser att jag redan börjat lägga på mig ;) får försöka röra mig lite mera.

    Ska ringa och försöka skriva in mig tidigt, ska tydligen till specialistmödravården och få lite extra kontroller pga vad som hände sist. Så ska nog ringa min bm denna vecka.

    Hur går det för dig, känner du något? Lite onödigt kanske att känna efter för mycket så man inte jäktar upp sig och börjar testa för tidigt. Men det är så spännande att man inte kan låta bli att fundera och försöka hitta symptom.


    Va glad jag är för din skull! Ja kräv bra och tidiga kontroller, man måste stå på sig! Mått lite illa på em men vet inte om det är inbillning eller ej, idag känns det som min temp ökat och mår lite dåligt. Fyra dagar till beräknad mens. Hur tidigt vägar man testa? Hur tidigt kan man se ett plus? Hade ju nid (vad jag tror iallafall) så jag hoppas så denna gång
  • Isadora91
    Marit86 skrev 2016-08-03 11:59:11 följande:
    Ringde i morse och har inskrivning om några veckor!

    Så kanske kanske nåt på gång hos dig med? Hoppas :) Jag har försökt låtsas som det regnar båda gångerna och testat på bim eller dagen efter, och då har jag ju nästan redan vetat. Då har det varit tydligt plus båda gångerna. Tänker att om det blir plus innan är det ju inte 100 säkert att det håller i sig i alla fall eftersom det tydligen är vanligt med supertidiga missfall. Och blir det neg så hoppas man ju i alla fall, så försöker ha tålamod. Sen tittar jag åt andra hållet eller på mobilen tills det gått 2 min eller vad som står på paketet och förbereder mig på att acceptera vad än resultatet är. Sen tillåter jag mig att titta. Så gjorde jag sist med.

    Tycker det är så himla märkligt med hela grejen, helt sjukt hur det går till. Man har ingen aning om vad som pågår, men med en enorm tur så skulle ett litet hjärta kunna börja picka därinne närsomhelst och sedan kanske det slår i hundra år framåt. Sist tvivlade jag på om jag missuppfattat något eller om jag verkligen var gravid ända tills jag såg det på kubtestets ultraljud.

    Har varit sträng med att inte testa före så jag blir för hoppfull eller börjar bortförklara negativa resultat med att det är för tidigt. Köper bara ett enpack och testar en gång. :D tråkigt kanske men jag försöker hålla mig rationell.
    Ja jag hoppas verkligen de!! Ska försöka hålla mig till någon dag efter BIM!

    Det va bra tips! Man blir ju så besviken när de inte är två streck, men nu efter två MF kommer jag inte kunna känna riktig sprudlande glädje förens jag ser ett litet tickande hjärta på UL <3

    Vilka tecken fick du som gjorde att du förstod denna gång innan du testade dig?
  • Isadora91

    Tack för att du delar med dig

    Jag känner lika med mensvärken! Men idag 10 dagar efter ÄL så kom en liten droppe blod efter att toalettbesök (med nr 2 höhmmm..) kan det vara nid? Det är 5 dagar kvar till BIM för mig så det skulle va väldigt tidigt för min mens men jag vågar inte hoppas än! Fick du någon nid blödning?


    Marit86 skrev 2016-08-03 12:57:18 följande:

    Jag kände faktiskt att det var en aning svullet där inne när jag låg på rygg, vilket det ifs är ändå den tiden på månaden men det kändes annorlunda, lite mer koncentrerad pytteliten tyngd kan man säga. vet inte om jag inbillade mig eller om det verkligen var pga graviditet jag kände det och fortf känner litegrann :) . Sen fick jag svag mensvärk som kom och gick redan nästan en vecka före bim, och jag brukar bara känna av det dagen före om ens det. Sen försvann det flera dagar innan bim. Och så hade jag en allmän känsla av att jag var gravid bara, men jag tvivlade på det ibland men hade en känsla att jag "visste".


Svar på tråden Nya tag efter missfall