Inlägg från: Anonym (Fått nog) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fått nog)

    nu lämnar jag snart gubbhelvetet

    Anonym (lgh) skrev 2016-07-22 08:16:18 följande:

    om jag var du skulle jag gå vidare med lgh-letandet. Se till att verkligen skaffa en, skriv under kontrakt och visa honom att nu är det på gång! Säkert får han eld i baken då men det spelar ingen roll. Du måste flytta ändå. Jag tror han behöver klara sig själv, du gör ju allt hemma så det är som att bo på hotell för honom. Han behöver få upptäcka allt som du har skött och att han nu måste göra saker själv. 

    Om du inte vill göra slut kan ni vara särbos och testa det men det viktiga här är att det är DU som ska ställa villkoren, inte han. Han är inte i en position att ställa några krav alls, utefter vad du skrev. Om han knappt reagerar ens när du flyttat så visar det att han inte är intresserad. Om han rycker upp sig och verkligen tar tag i saker kan du ju överväga att flytta ihop igen men inte för fort!


    Tack för tips. Ja jag tror också han behöver. Han vet inte hur jobbigt det kan vara med två småbarn runt benen dygnet runt heller. Och att sätta sitt liv åt sidan, inte arbeta o tjäna pengar, inte ha några arbetskollegor, förlora vänner osv för att man bara är hemma med barnen jämt. Ja jag vet inte om jag vill va särbos. Känns ju ändå inte som att han tycker om mig så då kan det ju kanske kvitta.
  • Anonym (Fått nog)
    Anonym (Jennie) skrev 2016-07-22 08:16:26 följande:

    Lämna!

    Han tar massor av din energi som du kan lägga på barnen. Männen ser oss ofta som en barnvakt och hushållerska tyvärr. En stor sten kommer att släppa :)

    Lycka till!


    Ja det känns som det. Han kan ligga i soffan medan jag lägger barnen och så kommer jag ut o sätter mig i soffan då ber han mig hämta nåt.. Som han likagärna kan göra själv men han har väntat med det tills jag kom så han kan fråga mig. Och han får aldrig dåligt samvete för nånting. Så trött på detta nu.
  • Anonym (Fått nog)
    Anonym (Kille) skrev 2016-07-22 09:24:22 följande:

    Hej

    Har två barn 5 o 7, så lite lika familjesituation i alla fall.

    Din karl verkar vara väldigt omogen. Det låter ju som att du har tre barn att ta hand om. Bli särbo omgående, möjligtvis skärper han sig då. Gör han det inte är det ju bara dumpa han fullständigt. Med din föräldrapenning antar jag att du har ett jobb, och då löser det sig ekonomiskt om du är lite sparsam. Speciellt bör det väl lösa sig om du har dina föräldrar i närheten, så barnvakt finns nån gång ibland.

    Underhållspengen du nämnde är nån form av standard från fkassan. Ni kan komma överens om mer pengar om ni vill självklart. Jag skulle i vilket fall vilja att mina barn hade det bra, så jag skulle i alla fall betala mer än minimum om jag separerade.

    När mina barn var i din ålder så tog jag ett hyggligt stort ansvar, läste sagor på kvällen, pappaledig med mera. Jag såg till att hon fick gå ut med sina kompisar nån gång ibland, och var själv inte ute på krogen i nån utsträckning att tala om.

    Om du pratar med bostadsbolaget, och säger att det är panik och att ni separerat och att små barn är inblandat brukar det gå klart bättre än att bara ställa sig i kön. Men då kanske man inte kan ställa jättestora krav på lägenheten de fixar fram. Men ta det dom fixar fram, och stå kvar i kön till den där trean om du inte blir nöjd.


    Tack för svar. Han är otroligt omogen. Jag
    Önskar ofta att jag hade en karl som var mogen och ordningsam och snäll. Som hjälper till. Ja det ekonomiska är nog inget problem. Ja det är bara att ta steget kvar nu.
  • Anonym (Fått nog)
    Peter37 skrev 2016-07-22 09:26:02 följande:

    Jag separerar nu i dagarna. .funkar det inte så är det ingen idé att köra vidare..

    Hon är min vän..Men vi kan inte leva ihop


    Ok, beklagar. Nej du har rätt!
  • Anonym (Fått nog)
    Anonym (D'archangel) skrev 2016-07-22 14:26:46 följande:

    Det låter inte som att ni har det bra, så jag tror nog på att det är rätt beslut att gå isär.

    Men en sak som slog min när jag läser din text är att din man verkar ganska glad och easy-going medans du verkar problematisera väldigt mycket saker och retar dig på saker han gör. Jag förstår att du får ta för stor del av ansvaret för barn, men är det hela sanningen?

    Du beskriver t ex att det inte funkar att ni delar på läggningen av barnen, och att du ändå håller det mot honom. Du skriver också att du "inte ske behöva be om hjälp" vilket jag tolkar lite som att du förväntar dig vissa saker av honom men att du är för stolt för att säga det. Ligger något av det här hos dig? Är det fler sammanhang där du känner att du blir orättvist behandlad?

    Han kommer hem, retas (dvs skojar) med dig, leker med barnen och försöker hjälpa till (med t ex läggning). Du gillar det inte, men många skulle nog vara nöjda. I alla fall utifrån din beskrivning. Jag har ju aldrig träffat honom.

    Ibland är det så att man inte funkar ihop också. Med mitt ex så var det evigt bråkande om rättvisa, att hon fick göra för mycket osv. Jag försökte hjälpa till, men det skulle vara på hennes villkor och enligt hennes plan, så det slutade med att jag gick därifrån. När vi delade på oss så klarade jag rubbet med barn och hushåll. När vi var tillsammans tyckte hon inte att jag klarade nåt alls.
    Jag hade lättare för att umgås med vårt barn och lättare att hitta på grejer. Exet stod bredvid och tjatade om något praktiskt (kläder, disk, läggtider) som jag tyckte hade lite lägre prio. När hon skulle leka med dottern blev dom typ osams bara, för att hon hade sånt kontrollbehov.

    Av någon anledning kände jag igen mig i mannen i din beskrivning bara. Många upplever säkert att jag "bara driver runt", speciellt om man är en sån som vill planera och strukturera. Men jag prioriterar att varva ner, ta det lugnt och bara försöka vara i balans. Då blir jag bäst sällskap åt min dotter. Mitt ex blev helt hispig på mitt sätt att vara.

    Lycka till med framtiden och nästa förhållande. Tror att man måste hitta någon man står ut med i längden. En del saker låter faktiskt väldigt klumpiga som din man gör, t ex leka högt med det ena barnet när det andra ska sova.


    Ja jag vill ju gärna ha det på mitt sätt osv, medan han är lite mer okontroll-freak och spontan och "inte så noga". Jag har alltid vart sån som sagt "vi måste åka hem senast kl 18 för annars somnar barnen i bilen och då blir det ett helvete sen" medan han är "vi kan väl åka hem vid 21, det gör väl inget om barnen somnar i bilen och är vakna nån timme eller två och lägger sig med oss vid tolv en gång?" . Men jag har blivit mycket bättre med det där, är inte alls lika kontrollfreak som förr. Har inga fasta tider på läggning/uppstigning/mat. Bara ungefärliga förstås.

    Nej igårkväll skulle jag lägga minsta och han största. När minsta somnat gick jag till sambon och stora för att se hur det gick då jag hörde att stora fortf var igång och lekte. Då låg han i hennes säng och facebookade medan barnet lekte. Sa åt honom att lägga bort telefonen och lägga sig med barnet men då sa han att det är bättre jag gör det som "kan" men han vet ju mkt väl att han inte ens försökte liksom..

    Tycker inte att jag ska behöva be om hjälp med att t.ex byta blöjor / ge mat m.m, för det är inte bara mitt ansvar att det blir gjort. Känns som att han tänker att det är mitt jobb att ta hand om barnen jämt. Och att han hjälper mig om han byter blöja.

    Förstår hur du menar med att det kanske inte är så dumt med en karl som han men jag orkar inte med att bli retad med hela tiden. Särskilt inte när jag säger ifrån och han struntar i det. Han klarar barnet galant när jag inte är med, men när jag är med får jag göra allt för att jag alltid annars gör det menar han. Mycket märkligt att vi ska behöva vara isär för att han ska ta hand om barnen.
  • Anonym (Fått nog)
    Anonym (Wildrat) skrev 2016-07-22 10:07:44 följande:

    Börja leta lägenhet redan nu och ställningstagande barnet i kö till dagis. Har du dagar kvar kan du kanske jobba deltid och vara föräldraledig resten.
    Men du har fel om hans dagar. Om ni har delad vårdnad så är 60-90 dagar per barn hans som han inte kan ge dig. Tänk på det. Alla dagar är inte heller SGI-dagar... Tänk efter ordentligt så du inte sätter dig på pottkanten.
    Tills du flyttat så kan du välja att leva annorlunda. Ignorera honom när han retas. Han gör det för att du reagerar så välj att sluta reagera. Börja leva ditt och barnens liv utan honom trots att han är där. Inte så att du ska vara elak eller frysa ut honom men lev ert liv parallellt med hans. Sluta ta ansvar för hans saker och relationer. Sluta räkna med honom så behöver du inte bli besviken när han inte ställer upp.


    Tack. Uppskattar verkligen ideen om att leva
    Annorlunda. Har tänkt det flera gånger. Vet att han har problem med att jag inte jobbar och att han får betala typ allt. så jag har tänkt att bara ligga lågt tills jag börjar jobba så blir det säkert bättre sen men jag blir bara så jäkla trött ibland och känner att det inte är
    Nån mening att bita ihop. Jag kan liksom låtsas att jag är lycklig, och leva i en lögn, då skulle förhållandet säkert bli bra. Men det skulle vara sjukt jobbigt för mig. Vet inte vad jag ska göra när det liksom bubblar över i mig.
  • Anonym (Fått nog)
    Forcit skrev 2016-07-22 10:10:01 följande:
    Inget blir bättre av att du stannar.

    Folk har lämnat varandra för mindre även om det är barn med i bilden.

    En del människor kan bara inte vara i ett förhållande. Du lär få det bättre på egen hand där du kan ta hand om dig själv och era barn, tids nog kan du träffa någon som uppskattar dig och ger dig den respekt och kärlek du förtjänar.

    Ta tjuren vid hornen även om det känns jobbigt. Du kommer må bättre när du väl har ditt egna krypin.

    Jag har svårt att se att det skulle funka mellan er som särbos då han verkar väldigt bekväm med att göra ingenting när han är hemma.

    Då är det bättre att ni har era helt egna liv och börjar om med någon annan i framtiden.
    Jo jag håller nog med dig. Men vill så gärna rädda förhållandet..
  • Anonym (Fått nog)
    Anonym (Fd veckopendlare) skrev 2016-07-22 12:31:20 följande:

    Veckopendlar din man till en och samma stad hela tiden? Kanske hade varit bättre för familjen att flytta till den staden istället och få en normal familjetillvaro. För alla som inte varit med om det så kan jag berätta från egen erfarenhet att det är påfrestande att veckopendla och ha familj. Känner dessutom flera andra veckopendlare med barn i olika åldrar. Tycket ni borde ta en funderare på hur mycket veckopendlandet påverkar situtationen. Om det beror på den saken så får ni agera därefter, beror det inte på det så kanske det är bättre att separera direkt. 


    Nej flytta skulle inte förändra något för vår del. Men tack för tipset och svaret
  • Anonym (Fått nog)
    Anonym (mor) skrev 2016-07-22 15:27:33 följande:

    OT antagligen men när våra barn var små så jobbade jag 50% och deras pappa jobbade 100+. Han hade/har ett kvalificerat jobb med hög lön. Han var mycket borta på jobb och jag var hemma med barnen. Jag hade PRIVILEGIET att få vara hemma med småttingarna medan någon annan drog in pengar och försörjde oss. Lyx i kvadrat. Jag är ingen "karriärmänniska" som känner att jag vill ut och jobba heltid som sekreterare, sjuksköterska eller företagsledare. Jag njöt när jag fick vara med barna och gå på barnteater och sagostund på biblioteket och till lekparken och till parken där det fanns djur att klappa och och och.........! Ursäkta.


    När du hade en 7månaders som du ammade??
  • Anonym (Fått nog)
    Forcit skrev 2016-07-22 15:13:23 följande:
    Vad finns det att rädda?

    Det låter ju som att det är mer negativt än positivt.

    Drömscenariot förstår jag ju hade varit att rädda förhållandet, man vill ju egentligen inte lämna den personen man har barn med och fortfarande älskar.

    Kanske att en flytt hade varit bra för er båda.

    Du får en chans att se hur det känns utan din man på helgerna och inte behöver störa dig på hur han beter sig. Han får känna hur det är att komma hem till en tom lägenhet där ingen kan hämta något han vill ha osv.

    Hur blir det med barnen om ni separerar? Ska han ha dom på helgen när han är hemma?

    Efter en tid isär kanske ni båda har kommit fram till att ni saknar varandra och ska försöka igen, eller så blir det att ni märker att det inte skulle funka att försöka igen utan helt enkelt fortsätter era liv på var sitt håll.
    Nej jag vet. Men vill inte gå isär. Vill att allt ska vara bra bara men det är ju svårt när han hela tiden retar upp mig och sen skäller på mig för att jag är sur.
Svar på tråden nu lämnar jag snart gubbhelvetet