• Anonym (Didi)

    Får inte huset :(

    Om din pappa förutom huset har en förmögenhet så är det ju inga problem med att du får huset som ett förskott på arvet. Ni får ju helt enkelt räkna på vad dina syskon får i pengar när din pappa går bort och sen räkna av huset och se om du dessutom behöver kompensera dem ekonomiskt så att det blir lika.

    Jag förstår dig när du säger att det inte handlar om pengar. Huset har ett affektionsvärde för dig och dessutom har din pappa gett dig ett löfte som han nu, utan förklaring backar på. Många här hakar upp sig på "att man inte kan ta för givet att få en så pass dyr sak som ett hus". Självklart inte, men däremot borde man väl kunna lita på en förälders löfte?

    Jag hade tagit väldigt lätt på min relation till min pappa om han uppfört sig som din pappa gjort ts. Föräldrar är alltid föräldrar och om man inte kan lita på dem, vem kan man då lita på? Jag hade låtit min pappa göra som han ville, men han hade absolut inte kunnat förvänta sig något utav mig i framtiden. En vänlig men mycket sval relation med andra ord, men det är ju så jag funkar...

Svar på tråden Får inte huset :(