Inlägg från: Anonym (,,,,,,) |Visa alla inlägg
  • Anonym (,,,,,,)

    Är jag ego?

    Klart du ska åka själv om du vill. Vad hindrar dig Lixom? Ibland har man behov att vara kvinna och njuta av livet och inte bara vara mamma. Inga konstigheter. Sen snacket om skolplikt köper jag inte. Det är inte många skolor som nekar nån veckas ledigt om man verkligen vill och lämnar in i god tid. Vi reser och har alltid gjort minst vid två tillfällen varje år sen barnen var små. De är tonåringar nu och de har haft minst 10 dagar per år utan problem. Läxor med såklart men aldrig avslag. Så skyll inte på det utan åk istället med gott samvete och njut av en vecka utan barn. Att du nämner skolplikt är för att du vill försvara dig. Men vet du? Du behöver inte det. Ditt val och sluta bry dig vad andra tycker.

  • Anonym (,,,,,,)
    Anonym (Blä) skrev 2016-07-29 08:24:31 följande:

    Här nekar de nästan alltid faktiskt. Det ska väldigt mycket till för att få ledigt.


    Tråkigt och jäkligt orättvist :(. Hur kan det vara skillnad i Sverige? Tom på gymnasiet har grabben fått tre dagar i samband med lovet. Borde inte vara så olika
  • Anonym (,,,,,,)
    Anonym (ego?) skrev 2016-07-29 09:54:40 följande:

    Barnen går inte i kommunal skola, och det står i skolans regler, som alla föräldrar måste läsa och skriva under innan barnen får börja, att de inte beviljar någon ledighet utanför loven, med vissa få undantag (som till exempel någon enstaka dag i samband med en religiös högtid, en begravning eller något sådant). Det är inte förhandlingsbart. Detta är inget problem för oss, vi föräldrar är rörande överens om att man ska vara i skolan. 

    Det är alltså inget försvar, det är rena fakta. 


    Och jag tror det där är ren bullshit! Vet en från privatskola som åkte till Thailand två v utanför lovet. Du har nog inte försökt kolla?
  • Anonym (,,,,,,)
    Anonym (Do it!) skrev 2016-07-29 16:46:23 följande:

    Men lägg av!

    TS vill semestra själv, fattar du inte det?


    Åh jo jag fattar. Varför hon vill av okey från folk här då begriper jag inte. Det är väl bara att åka? Hon borde förstått att det finns massa åsikter här. Tycker själv det är ok att åka ensam
  • Anonym (,,,,,,)
    Anonym (3) skrev 2016-07-31 21:42:15 följande:

    Jag tror inte alls det är bullshit, jag tror nämligen att ts har sina barn på samma skola som jag hade.

    För det hon skriver här stämmer exakt med hur det var på mina barns skola.

    Hade jag tagit dom ur skolan utanför lovtid så hade jag fått förklara mig ordentligt.

    Om det är samma skola så är det en skola med en mycket hög studieambition, en skola där alla förväntas jobba för att eleven ska nå så höga betyg det går, och då menar jag alla från rektor, till vaktmästare och självklart förväntas föräldrarna ställa upp och ta skolan och elevens studier på lika stort allvar.

    En förälder som då tar ledigt för sitt barn mitt i en termin, för nöjes skull kommer bli ifrågasatt om det verkligen är den här skolan man vill att ens barn ska gå i, eftersom man inte ställer upp på konceptet. 

    Behöver jag säga att den här skolans snittbetyg ligger skyhögt över dom kommunala skolornas? 


    Nä det behöver du inte säga. Helt ointressant faktiskt. Tycker synd om de barn vars föräldrar föredrar att ha barnen på " fina" skolor för att betygen är viktigare än att kunna ta med ungarna på resor i världen som ger de frihet, underbar uppväxt och faktiskt får uppleva andra kulturer. Mkt viktigare än fina betyg. För det kan man få oavsett. Mina tonåringar har fått uppleva massor av olika kulturer och det är jag jäkligt tacksam för att vi fått ledigt för. Skolan är inte allt...... De har inte sämre betyg än sina kompisar.
  • Anonym (,,,,,,)

    [quote=76846220][quote-nick]Anonym (Dagisfröken) skrev 2016-08-01 18:37:27 följande:[/quote-nick]

    Fast man behöver väl inte välja antingen skola eller resor? Man kan få skyhöga betyg OCH resa och lära sig om andra kulturer. På loven då naturligtvis. Betyg kanske inte är allt, men om man vill att barnen ska kunna jobba med ett bra jobb, tjäna bra med pengar (och kunna fortsätta resa) så är de jäkligt viktiga. Särskilt som det blir svårare och svårare att komma in på och klara högskola. Har man ingen utbildning får man sällan bra jobb, och utan bra jobb spelar nog ett minne av en vit strand i Grekland ingen roll.

    [/

    Vi åker alltid i samband med loven men även nån vecka utanför. Men många har inte råd att åka på loven.. En veckas semester nån gång om året påverkar knappt betygen :)

Svar på tråden Är jag ego?