• Anonym (J)

    Förvirrad och besviken på biståndshandläggaren

    Anonym (......) skrev 2016-07-27 18:21:09 följande:
    Jag har jobba inom både hemtjänst och boendestöd samt även som kontaktperson. Att du som påstår dig jobba med boendestöd inte ens vet skillnaderna eller likheterna är pinsamt.
    Önskar att det vore rent ljug, men ja tyvärr arbetar väldigt olämpliga personer inom boendestöd alltför ofta pga brist på lämpliga personer med rätt utbildning. 
    Snälla gör det inte igen, du är uppenbarligen mycket olämplig och okunnig inom det verksamhetsområdet och om du förmedlar dina rena felaktigheter som du kommit med här är det väldigt olyckligt. 

    TS: Biblioteksbesöken är oftast sådant man inte får beviljat för, men resten borde det, synd handläggaren är på semester så du inte kan fråga hur denne resonerat. Det kanske även är möjligt att effektivisera något så flera saker blir gjorda parallellt, vet inte hur ni brukar lägga upp det - men om ni inte redan t ex städar och tvättar samtidigt, eller handlar medan en maskin går etc. kanske det finns vissa möjligheter att få till det där med något mindre tid även om det inte är idealt. 
  • Anonym (J)
    Anonym (Progress?) skrev 2016-07-27 19:41:56 följande:
    Varför jobbar inte boendestödet mer med din autonomi? Eller är de bara ditt hjälpjag som ska stå bredvid och inte jobba med strategier och att hjälpa dig att bygga upp ett "kartotek" av andrahandsplaner när ett märke av en vara är slut, "fel" vikarie är på ingång och andra saker? Att avboka 25% av tillfällena är nog inte till din fördel.
    De flesta som har boendestöd inom den här gruppen brukar ha mycket svårt att acceptera nya vikarier och avbokar. Det är inte något som brukar gå att "träna bort". 
    Nya personer brukar ofta behöva "skolas in" jämte mot varje enskild brukare vid väl förberedda tillfällen. 
  • Anonym (J)
    Anonym (Progress?) skrev 2016-07-27 20:55:25 följande:
    Visst, vi säger som du vill att 3 av 12 tillfällen inte är 25% av tillfällena. Brukar dina hjälpare på olika nivå undvika att gå i någon slags diskussion med dig? Okänd, lika med att det blir fel inom citationstecken. Tycker att det är giltigt skäl för en max 14åring med autism eller social fobi, inte en vuxen person med [någon] funktionsnedsättning, ganska glest stöd och din insikt.
    Du missade uppenbarligen inlägget där TS förklarade att det i princip alltid är de kortare tillfällena, vilket innebär att det kanske är 25% av tillfällena, men inte 25% av tiden. 
  • Anonym (J)
    Anonym (......) skrev 2016-07-27 21:15:32 följande:
    Jag har utbildning och är högst kompetent inom det jag jobbar, boendestöd och hemtjänst.
    Än mer tragiskt om du har utbildning, för din olämplighet är uppenbar. Tyvärr. 
    Sen kan man ju undra för vilket av de två du anser dig ha lämplig utbildning för, då det inte är i närheten av detsamma för de två. Med det inte sagt att man inte kan ha två utbildningar. 
Svar på tråden Förvirrad och besviken på biståndshandläggaren