Inlägg från: Friedan |Visa alla inlägg
  • Friedan

    Tips på en bra familjebil tack?

    Vi har en Hyundai Santa Fe, hög frigång, fyrhjulsdriven och drar helt ok med diesel. Den är riktigt bekväm både att åka och köra och har stort lastutrymme. Vi har en sjusitsiga varianten men den finns med fem säten (och annars är det bara att ha de extra platserna nedfällda i golvet). 

  • Friedan
    Serenade skrev 2016-08-21 09:41:14 följande:

    Forden är högre, lättare att lasta i, rymmer 100 l mer i bagaget, vi åker mycket på sommaren, och då menar jag mycket speciellt norrut men vi ska även till Italien i framtiden.

    Den är dessutom 3 år yngre än nuvarande. Och visst kan inte låta bli att hålla med om det du skriver om "penisförlängare" men vem vill inte ha en snygg bil till bra pris. I stället för en av samma modell till samma pris men med standardinredning. Kan hålla med om att vi åker på tok för mycket bil redan fast vi bor centralt.

    Tjejen är dock av den kalibern att hon skulle vägra te.x en Skoda fast det kanske vore det smartaste alternativet ekonomiskt sett. Hon är nämligen bilintresserad och jag skulle också hellre sitta och "andas in atmosfären bakom ratten" i Forden känslomässigt bättre än i en Skoda. Obs ser inte ner på folk som åker Skoda de är troligen smartare. ;) 


    Vägra Skoda men se upp till Ford? Får inte riktigt ihop det. I min bok är Ford ett riktigt budgetval och mer nödlösning än status. Om det är vad ni är ute efter.
Svar på tråden Tips på en bra familjebil tack?