Inlägg från: Anonym (Gravid nu) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gravid nu)

    lämna om partner ej kan få barn?

    Nej och tack o lov hade maken inte en tanke på att lämna mig bara för att jag inte kunde få genetiska barn. För jag antar att det är just det du menar. Barn kan de allra flesta få på nåt sätt nämligen-via IVF, ÄD, spermiedonation eller adoption.

  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (A) skrev 2016-07-30 17:44:33 följande:
    Ja jag menar genetiska barn. Var det självklart för din man att stanna? Känner du någonsin att du berövat honom något?
    Ja, vi är gifta för livet oavsett vad som än händer. Och nej, jag har inte berövat honom något. Nu efter 10 år kommer vi äntligen att få barn och han är överlycklig! Glad
  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (?) skrev 2016-07-31 10:53:14 följande:
    Jag vet inte. För mig är äggdonation/spermiedonation otänkbart, det skulle inte kännas som jag fått barn med nån annan! ÄD skulle inte vara mitt barn. Adoption är heller inte ett eget barn. 
    Om det inte är ens eget barn vems är det då? Jag känner sparkar för fullt i magen, men du anser inte att det barnet är mitt? Märkligt synsätt.
  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (Tina) skrev 2016-07-31 13:58:41 följande:
    gravid nu, ar du gravid genom aggdonation
    Ja, genom ED t.o.m.
  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (J) skrev 2016-07-31 17:41:07 följande:
    Grattis :)

    Jag hade inte lämnat min kille om han inte kunde få biologiska barn. Hade han däremot vägrat alla andra alternativ hade jag nog gått vidare.
    Tack! {#emotions_dlg.flower}

    Här var det ingen tvekan om att vi ville gå hur långt som helst för att få barn eftersom det var bådas högsta önskan.
  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (J) skrev 2016-07-31 17:48:26 följande:
    Jag hoppas att min kille tänker så men är tyvärr inte helt säker på det. Är lite orolig för jag har pcos.
    Om ni inte ens börjat försöka tycker jag ni ska prata igenom det innan ni börjat. En tröst kan ju vara att PCO:are oftast är mer fertila än andra när de väl har äl så får man bara äl brukar det lösa sig. Annars behövs ju oftast inte lika mycket hjälp som för t.e.x oss. Som tur är-det ödet önskar jag ingen!
  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (J) skrev 2016-07-31 18:13:48 följande:
    Vi har pratat igenom det men har lite tillitsproblem för tillfället som vi jobbar på, så vi väntar med att börja försöka tills det är löst :)

    Tack för svaret, jag brukar försöka tänka så men är lite rädd att det ska bli en lång och smärtsam process innan jag blir gravid. Man har ju hört om män som inte orkar med den processen.

    Tack för trösten!
    Ge det lite mer tid då innan ni börjar. Och förbered honom på att det kan krångla, men inte nödvändigtvis måste det. De det oftast tar längst tid för är de med dålig äggkvalitet och upprepade missfall-jag tillhörde båda grupperna. Lycka till när det än blir!  
  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (?) skrev 2016-08-01 09:52:24 följande:
    Jag skulle se det som att barnet du väntar är äggdonatorns. Skulle jag få barn med ÄD, då skulle et vara en annan kvinnas barn jag bär, typ surrogat. Och var det mannens spermier är det ju de som får barn ihop. Skulle det vara mina ägg, men en spermiedonation, det skulle vara att få barn med en främling! Fullkomligt otänkbart. 

    Jag upplever att människor som får barn med ÄD/SD/ED osv anpassar sina känslor efter förutsättningarna. För dig är det ditt barn, medan en som får barn med surrogat aldrig skulle se bäraren som en mamma. Hänger du med? OT, kanske. 
    Donatorerna har gett bort varsin könscell och inte ett barn-hur kan då barnet vara deras? Rent genetiskt ja, då har barnet sitt ursprung hos dem, men aldrig biologiskt eller juridiskt.

    Det märks att du aldrig behövs kämpa i likhet med oss. Då hade du vetat att det finns inga känslor att anpassa. Man vill ha ett barn och vilket som helst till slut och då blir man överlycklig när man väl blir gravid och vill bara dö de gånger man inte får behålla barnet. När man får se sitt barn på UL första gången känner lyckan inga gränser! Solig
  • Anonym (Gravid nu)
    Anonym (?) skrev 2016-08-01 15:44:09 följande:
    Det kan du omöjligt veta. Jag har haft flera MF, men blivit gravid spontant. Och under dessa perioder av MF har både jag och min man varit säkra - inga donationer, det skulle verkligen inte vara något för oss. Om det vore så lätt, då skulle inte reproduktionscentrumen vara så om sig & kring sig om de som donerar/mottar celler. Varför måste man vara för donation? Min väninna har donatorbarn, jag tycker det är sorgligt att halva biologin är borta. För OSS är biologi viktigt.
    Vi vill ha barn mer än er helt enkelt. Är barn meningen med livet duger icke-gentiska lika bra som genetiska och det tycker vi. Hoppas jag aldrig träffar nån med din attityd att vårt barn inte är vårt efter allt vårt jävla SLIT för att lyckas!
Svar på tråden lämna om partner ej kan få barn?