• Hope7

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Hej! Hoppar in här! Är 29 år och min man 39. Vi har en son på 4år tillsammans. Vi har försökt med ett syskon i tre (!) år hade ett missfall efter ett år. Vi har tagit tag i det och sökt hjälp, har dragit på det länge..

    Jag har lämnat blodprov och börjat med levaxin och ska ta vaccination för röda hund. Min man ska lämna spermaprov på torsdag.

    Jag undrar vad som händer sen när man får komma dit på första besöket? Och vad menar Life02 med att dem gör undersökning på båda? Alltså vad för undersökning görs? ????

    Jag har så dålig koll på vad som görs ????

    Skönt att hitta några att ventilera med och kanske få svar på mina frågor! ????????????

  • Hope7

    Ang äl så tänkte jag köpa clearblues äl test med dubbelindiktor. Jag har dock ganska oregelbunden mens men tänkte iaf prova. Har testat både billigare och dyra tidigare. Men tycker det är bra när dem visar direkt om det är äl eller ej.
    Och så måste jag bara säga att jag verkligen håller med om att ha svårt för andras graviditeter. Min svägerska har blivit gravid, vi har tidigare kämpat tillsammans till varsitt pluss och pratat mycket om allt. Nu har dem lyckats och först blev jag jätteglad sen kom stressen och paniken att inte vi lyckas. Hur orättvist det är. Dum som man är, men så går tankarna. Nu kan jag knappt tänka på det utan att bli ledsen och får hålla mig från att grina. Samtidigt som jag märker att hon inte vill prata med mig om graviditeten för ( som jag gissar) att hon inte vill göra mig ledsen. Men känns tråkigt det med att hon inte vill/kan prata med mig om det. :(
    Vi väntar iaf på kallelse till fertiliteten. Jag har lämnat blodprov och mannen spermieprov.
    Ursäkta att det vart så långt inlägg..

  • Hope7

    Jag är från Örebro trakten..
    Nån som vet om man får reda på spermie resultatet på första läkar besöket ? Vi ska dit om tre veckor och det är ca tre veckor sen han lämnade provet, men vi har inte fått nå svar. Är rädd att det dåligt om man får reda på det där, annars kunde dem väl skicka provsvaren :/

  • Hope7

    Vi tog kontakt redan i våras och i början av sommaren efter att vi skickat i hälsodeklaration fick vi brev om att vi skulle lämna prover. Det är bara det att vi väntade med att lämna prover till efter sommaren för det har varit mycket annat. Så är nog därför vi fick tiden redan. Och det är flera veckor sen jag lämnade mina prover, jag har hunnit börja med levaxin. Nu väntar jag bara på min mens är på menscykel dag 45 och är trött på denna oregelbundna mens. Är inte gravid, har tagit flertal tester :/

  • Hope7

    Mila- Annars får ni nog tid snart! Det var ju typ tre veckor efter att min man lämnat spermieprov som vi fick tiden. :)

  • Hope7

    Jag vet inte, tänkte höra mer när vi ska dit. För jag borde ju få ta ett prov och se om det blivit bättre. Men jag äter bara 25mikrogram så väldigt låg dos! :)
    Ska bli spännande och se vad som sker på första besöket! Borde väl finnas nå för att få regelbunden mens!? :/

  • Hope7

    Om tsh är under 2,5 får man hjälp, men menar du att då får man börja med levaxin?
    Mitt värde var på 3,9 precis under gränsen och jag fick börja med en låg dos levaxin. Dem sa inget om att vi inte fick försöka efter levaxinet? Däremot fick jag vaccinera mig mot röda hund så då fick vi avstå från att försöka bli gravida första månaden.
    Så nu väntar jag på min mens så nästa äl kommer nån gång. Cd 48 idag och är inte gravid.

  • Hope7

    Ok, ja jag hoppas iaf att det kollar mitt TSH värde vid vårat besök den 16/11.
    Jag brukar inte ha sån här lång menscykel (49dagar idag) har haft det en gång tidigare och då misstänkte jag att äl uteblivit. Så så är kanske fallet denna gång med. Testade inte nå denna månad eftersom vi inte skulle försöka pga vaccinet. :)
    Nån som vet mer specifikt vad dem gör på första läkarbesöket, är det mest prat tro?

  • Hope7

    Nån som vet hur AMH värdet ska vara? :) Nykär15- får man fråga vart du bor i landet? :)

Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?