Inlägg från: Lillatjejen1992 |Visa alla inlägg
  • Lillatjejen1992

    Utredning på gång, stötta varandra?

    12 månaders aktivt försökande har nu passerat utan ett enda plus på stickan. Jag är 24, varit gravid en gång tidigare (2013) och sambon 31 har ett barn sen tidigare.

    Någon i tråden som kan tipsa om bra kliniker i Stockholm?

  • Lillatjejen1992
    Upprepade missfall skrev 2017-06-22 14:50:47 följande:

    Victoriagruppen i söderhallarna har en kvinna som heter Annette sjögren (osäker på efternamnet men nått liknande). Hon har jobbat med det här i massor med år vad jag har förstått, och är ganska open minded när det kommer till att skriva ut medicin som annars kan vara svårt att få hjälp med. Däremot fick vi inte göra något kromosomprov, och jag tänkte aldrig på att fråga om det. Hade vi bett om det hade vi kanske fått göra det. Hon hade heller ingen lång kötid i vintras när vi var där, och har det säkert inte nu heller. Om du vill ha nummer dit så är det 086440070, minns att jag hade lite svårt att hitta det nämligen. Vet dock inte om dom har remisskrav för att få komma dit.


    Tack för tipset. Blir att ringa dit i veckan.
  • Lillatjejen1992

    Någon som gjort utredning på antigen Stockholm ivf eller Cevita Care? Åsikter och upplevelser mottages gärna då det är dags att påbörja utredning.


    Kämpat för ett plus sedan sommaren-16. Ännu inte lyckats.
  • Lillatjejen1992

    Vi påbörjar utredning nu i september men blir en aning stressad när jag läser journalkopiorna från mina gynbesök från förra året (mensrubbningar i samma veva som försökandet började). Har från 2 olika gyn fått höra att allt ser så fint ut och att inget är fel.

    I första journalen från gynbesöket i aug står bla: Tjockt endometrium 0,8mm, kan ej utesluta endometrisk polyp och att jag blivit inbokad på hydrosonografi. Detta kom som en chock nu ett år senare då jag lämnade den kliniken utan inbokat återbesök, penicillin mot urinvägsinfektion och provera mot oregelbundna mensen.

    I andra journalen från klinik 2 i december står: tjockt endometrium 1,0mm, lite vätska i fossa douglasi och det enda som gjordes då var hgc blodprov (neg). Även andra blodprov ua. I feb har hon suttit diagnos kvinnlig infertilitet och att jag skulle remitteras vidare (vilket jag inte blivit).

    Vad kan man vänta sig på uredningen tro med journaler som dessa? :/


    Kämpat för ett plus sedan sommaren-16. Ännu inte lyckats.
  • Lillatjejen1992
    Ellencassandra skrev 2017-09-01 08:48:54 följande:

    Men du har alltså fått höra av dom att allt ser bra ut men sen har de skrivit sådär i journalen? Gud vad konstigt :/ att de inte skickat remiss osv. Verkar väldigt oprofessionellt. Har du endometrios å försökt länge så tror jag att de kommer föreslå ivf.

    Men du kommer få ta blodprover å göra en spolning innan dess.. hoppas du får bra hjälp nu!


    Ja precis :( "ingenting är fel, det ser jättefint ut" från båda gynekologerna, på 2 olika kliniker med ca 4mån mellanrum. Jag har inte endometrios (vad jag vet iaf).. men enligt första journalen har han ju ev hittat en endometrisk polyp.

    Hoppas oxå på bra hjälp nu .. Är dock nojjig över att man gått runt med massa fel i över ett år utan att veta om dessa.
    Kämpat för ett plus sedan sommaren-16. Ännu inte lyckats.
  • Lillatjejen1992
    Ellencassandra skrev 2017-09-01 09:28:10 följande:

    Men usch vad dåligt av dom. Förstår oron!

    Hoppas du får bättre hjälp nu! :) när i september ska ni börja utredningen?


    Vi har första besöket den 18/9. Börjat föreställa mig allt det värsta. Inte lätt dehär ..
    Kämpat för ett plus sedan sommaren-16. Ännu inte lyckats.
  • Lillatjejen1992

    Hade första utredningsbesöket igår. I över ett år har 2 olika läkare inte hittat någon anledningar till mina mensrubbningar. Vid vul har dom uttryck att ingenting är fel och allt ser minsann jättefint ut. Igår, 5sek in i ultraljudsundersökningen får jag höra att jag har PCO äggstockar. Hon vinklar skärmen och jag ser mycket tydligt pärlbanden i båda äggstockarna. Iochmed mensrubbningarna & den mycket oregelbundna mensen var hon nästan helt 100 på diagnosen PCOs. Chocken .. så ofta jag har googlat mina symptom och totalt uteslutit just PCOs just för att det syns så väl att läkarna inte kan missa det. Hur i helskotta kan man missa?!

    Sambon fick remiss till spermaprov och vi båda lämnade blodprov. Besök igen på måndag för att kolla in polypen hon även hittade. Har varit så nere och ledsen sen igår.. svårt att smälta att man faktiskt har något fel.


    Kämpat för plusset sedan juli-16. Påbörjar utredning sept-17.
  • Lillatjejen1992
    Hormonkarusellen skrev 2017-09-15 21:02:10 följande:

    Åh vad tråkigt!! Var gick du?

    Har gått två och ett halvt år hos Mama Mia för mensproblem, de ville inte hjälpa mg ändå när jag ville bli gravid fast detta var utlovat sedan länge... bytte till cevita och fick direkt diagnos pco trots att de sagt innan att det absoluuuut inte var det... har man pco är man överviktig... jo tjena, nu har jah pco och är inte överviktig...

    trist att fler ska behöva uppleva samma sak!

    Känner igen känslan, man undrar vad man gör för fel.. kan man äta annorlunda, träna annorlunda, stressa mindre, mindre kaffe osv osv


    Jag gick hos aleris först och sen octaviakliniken, båda ställena sa att inget är fel. I journalerna står äggstockar u.a ?! Dom kan inte ha kollat alls! Går nu hos victoria gruppen och verkar kanon där.

    Jag är varken överviktig eller något annat, men pco har jag garanterat. Röker inte, äter inte onyttigt, dricker inte kaffe .. Vet ingenting om hur man ska lyckas bli gravid med pco/pcos. Går det ens?
    Kämpat för plusset sedan juli-16. Påbörjar utredning sept-17.
  • Lillatjejen1992
    NZZZZ skrev 2017-09-16 02:13:04 följande:

    Det kanske inte alls är till någon tröst... men jag skriver ändå. Ifall IVF skulle vara aktuellt så svarar patienter med PCO väldigt bra på behandlingar och fertiliteten är hög även i högre ålder. Fick du ingen som helst ägglossningsstimulerande tills ert nästa besök? Jag förmodar att du fått positiva utslag på ÄL-tester tidigare?

    Jag förstår din frustration! Jag misstänker också att jag har PCO. Främst av den anledningen att jag har AMH-värde på 9.08, höga siffror brukar hittas hos patienter med PCO/PCOS. Står dock ingenstans i min journal. När jag blev utredd sa även gynekologen på SU att jag inte har typiska PCO-äggstockar. Men undrar ändå hur jag kan ha så högt AMH-värde (vid värdet 6 är man som mest fertil och jag har liksom 9..!).

    Stor kram. Det kommer ordna sig!


    Fick ingen information alls kring pco eller något som stimulerar ägglossning.. tror dock behandling sätts in när sambons spermaprov och allt är klart (om 4v). Får positiva äl tester varje månad men det garanterar ju inte ägglossning och eftersom mensen är så oregelbunden tippade läkaren på utebliven ägglossning. Har besök på måndag med så kanske får lite mer info då.

    Tack för att du tog dig tid att skriva :)
    Kämpat för plusset sedan juli-16. Påbörjar utredning sept-17.
  • Lillatjejen1992
    Upprepade missfall skrev 2017-10-10 10:20:41 följande:

    Känns som att den här tråden är ganska död nu för tiden, är alla i en väntefas nu?

    Här är vi iaf på äl+11 och bim-3 ungefär men magkänslan säger att de inte blev nått denna månad heller så väntar in mensen o hoppas på bättre lycka nästa gång bara..

    Tänkte höra med er hur många av er som fick göra kromosomanalys vid utredningen? Vi fick ju som tidigare nämnt inte erbjudande att göra det, och det gnager verkligen i mig. Försöker att nå läkaren nu för att höra med henne om dom inte tar såna prover, eller om vi kan få göra det nu. Men det vore intressant att veta hur vanligt det faktiskt är att man får göra det, om hon skulle säga nej. Jag hade uppfattat det som standard innan vår utredning började så jag blev smått förvånad när vi inte fick göra det.


    Vi väntar på återbesök för provsvar som sker på torsdag. Ingen aning om vad dom sker efter det besöket om det blir behandling för min pcos eller inte.

    Vad är en kromosomanalys och varför görs den?
    Försökt plussa sedan juli-16. Påbörjat utredning sept-17 då PCO konstaterades.
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?