Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Hej! Tänkte joina er grupp! Är ny på familjeliv. Är 26 år och efter två års försök har vi äntligen tagit oss i kragen å sökt hjälp. Går på octaviakliniken och ska ta första blodprovet på torsdag. Känns skönt att ha tagit tag i det här då jag så länge gått och varit ledsen och undrat vad det e för fel på mig. Vi blev gravida för 6 år sen (upptäcktes i vecka 12) men då vi ej kände oss redo gjorde vi en kirurgisk abort. Så vi har iallafall blivit gravida en gång. Men Misstänker ev att jag har fått endometrios. Men får se. Har annars regelbunden mens. Känns skönt att skriva av sig lite då jag som sagt hållt allt för mig själv! :) stort lycka till er alla!

  • Ellencassandra
    Nykär15 skrev 2016-11-29 12:20:18 följande:
    Välkommen, skönt att ha tagit steget att få koll på om ni behöver någon hjälp :)
    Ja det känns väldigt skönt faktiskt.. Är nästan lite arg på mig själv att man inte sökt hjälp tidigare.. Har mått så dåligt de här två åren å sen blir alla runtomkring en gravida.. Får hoppas att det går snart!
  • Ellencassandra
    Madeeleenee skrev 2016-11-30 08:23:51 följande:
    Välkommen! Ja visst är det en befriande känsla när man väl ringt. Hoppas det går fort och ni får hjälp! Vart går du någonstans?
    Octaviakliniken på södermalm :) har hört jättebra om dom å det låg nära jobbet så passade utmärkt! Ska ta första blodprovet imorgon! Å sen dit nästa vecka igen! :)
  • Ellencassandra

    Jag har tagit äl test sen i torsdags två ggr om dagen å inte ens i närheten av två streck.. Förra månaden var det inget heller.. Å mina äl flytningar som jag alltid haft har försvunnit.. :/ nu är dom bara vattniga.. Ursäkta för mkt info xD men undrar om jag ens har äl då? Nästa vecka ska jag ta blodprov för å se om jag har det.. Men har ju regelbunden mens å hon sa att allt såg perfekt ut på vul.. :/

  • Ellencassandra
    Nykär15 skrev 2016-12-13 10:23:47 följande:
    De vattniga flytningarna är jättefertila, de är de man har allra närmast att ägget släpper. Men om du inte får några utslag på LH alls under cykeln så verkar ju inte ägglossning ske. Bra du ska ta prov och få det kollat. 
    Jaha! Det visste jag inte! Ja verkar ju konstigt om jag aldrig får utslag.. Har ju ändå regelbunden mens.. Iof blödde jag väldigt lite förra månaden så kanske inte har äl varje månad ändå.. Är det då man får pergotime eller vad det nu heter?
  • Ellencassandra
    Nykär15 skrev 2016-12-13 13:58:54 följande:

    Ja man kan blöda regelbundet utan att ha ÄL, oftast blöder man då mindre. 


    Pergotime har utgått vad jag förstått...Letrozol ersätter och som man kan äta flera omgångar utan risk. Pergo skulle man helst göra uppehåll med efter tre kurer då det kunde vara cancerframkallande eller nåt har jag läst.. Men du får se vad din gyn säger efter provtagning!


    Aha okej! Ja får se vad provet visar.. Är så frustrerande för har alltid haft sån där trådig flytning. Typ så jag har märkt att det e på g..
    Kom på nu att för två år sen ungefär tog jag äl tester å det blev bara positivt en enda gång.. Så nåt vajsing är det. Menmen får se :)
  • Ellencassandra
    Pinglann skrev 2016-12-14 07:24:53 följande:

    Det där med ägglossnings stickor vet jag inte hur man ska lita på. Jag har haft fontunna trådiga flytningar varje gång och stegring på stickorna. Blev aldrig gravid efter 1,5år försök, har även en dotter på 6 år. Det visade sig att mina äggblåsor inte blev så stora att dom kunnde släppa. Och även då kan man få en stegring. Stickorna kan inte veta hur stor äggblåsan blir. Nu har kag fått pergotime och hade 3 blåsor på 17 19 20mm. Så dom va redo att släppa för att det ska bli ägglossning.


    Okej då kanske det kan va det då! Att äggblåsorna inte blir så stora..
    Kanske är låghormonare också eftersom jag inte alls får nån stegring! Däremot hade min temp gått upp imorse så om den håller i sig så kan jag väl räkna med att jag haft äl? Är nybörjare på det där med temp också :P
  • Ellencassandra
    Marrelita85 skrev 2016-12-14 10:46:11 följande:
    Använder du någon tempapp som ex. NC? För de har ändå vetenskapliga studier bakom sig och räknar ut om man haft ägglossning med hjälp av matematiska formlar osv via tempen. 

    Jag litar på tempen. En temperatur stegring på 0,2 - 0,5 grader som håller i sig i minst tre dagar och därefter stannar högre än normalt tyder på att ägglossning skett. 
    Verkar som jag haft ägglossning för nu har tempen hållit sig högre i tre dagar :) har till å med blivit ännu högre idag.. Eller ja inte så mycket men lite! :)
  • Ellencassandra

    Jag fick mens nu på morgonen. Vilken härlig start på julafton :( men men.. Får fortsätta kämpa på! God jul på er alla och lycka till!

  • Ellencassandra

    Jag har en fråga. Brukar aldrig få ett positivt äl test men denna månad fick jag svagt streck två dagar å sedan idag var det negativt. Undrar då om jag haft äl? Strecket ska ju vara starkt men det har det aldrig varit.. Har tagit testet samma tid varje dag.. Har ju iallafall myst varje dag så hoppas att det ska ta sig!

Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?