• eelinh

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Hej!

    Hoppar in här jag med. Jag och min sambo har ringt kvinnokliniken här i Falun för att få komma på utredning då vi nu försökt i 13 månader utan något plus.

    Vi ringde 14 december och de sa då att vi skulle få hem ett brev med tid osv. Vi har fortfarande inte fått något brev, brukar det ta tid att få eller bör vi ringa igen? Ifall vi blivit borttappade :/

  • eelinh
    Annabola skrev 2017-01-06 17:14:55 följande:

    Hej eelinh,

    Jag skulle ringa igen om jag var du.. bara för säkerhets skull.. visst att det är jul, röda dagar osv men annars borde du ju kunna få en tid bokad även om den är längre fram i tiden tycker man? Så gjorde de för mig (gynsthlm) fick en tid ca 1 månad framåt i tiden bokad när jag ringde och ville ha en utredning..

    Hoppad du får en tid snart! Bara att ligga på!


    Ja vi ska ringa på måndag igen, känns inte som det ska behöva ta sån tid att få en tid. Sen förstår jag att jag säkert får vänta 1-2 månader innan vi får komma iväg.
  • eelinh
    Annabola skrev 2017-01-06 19:58:30 följande:

    Exakt, eller så har ni tur! Vi fick en tid som någon just avbokat, behövde vi bara vänta 1 månad.. (dessutom jul och nyår som låg emellan år "åt upp" möjliga dagar att komma dit) så ibland kan man ha tur!


    Åh vilken tur!

    Hoppas 2017 blir vårt år. :)
  • eelinh

    Hej!

    Vi fick tid för att påbörja vår utredning 13/2.

    Men där verkar det som att vi enbart ska träffa en kurator då?

    Är det "första" steget?

    Vi ska göra utredningen i Falun.

  • eelinh
    muuppeens skrev 2017-01-20 09:59:52 följande:

    Jag och min man gick på utredning i Falun. 

    Första mötet var med en kurator där man fick prata om sin hälsodeklaration osv, när man hade pratat klart med henne så fick jag ta ett blodprov och mannan fick med sig en burk hem för spermakoll(Skulle lämnas in senast 2 veckor innan nästa "möte"). Vi fick även med oss en kallelse hem till nästa steg och det blev ca 1 månad senare. 

    Nästa steg blev gynekologen där vi fick våra provsvar och jag fick göra ett ultraljud, kolla äggblåsor osv. 


    Okej :) tack för svar!

    Hur tyckte ni att det var att bli utredd i Falun, var de duktiga? Flöt allt på bra eller fick man vänta länge på alla steg?
  • eelinh
    muuppeens skrev 2017-01-20 12:25:21 följande:

    Det flöt på rätt bra. Tyvärr kunde dom inte göra så mycket åt oss. Min man hade avvikande utseende på hans spermier. Så vi skulle avvakta tills April och försöka på egen hand (tyvärr). Och om det inte funkar så slussas vi över till IVF i Falun och där får vi 3 kostnadsfria försök.


    Okej, vad jobbigt!

    Tyckte ni att det kändes skönt att de hittade en orsak? Jag är lite rädd för hur man ska reagera. Halva jag vill bara att de ska hitta nått fel, varför det tar tid liksom, och andra halvan är livrädd att nått är fel :/
  • eelinh
    muuppeens skrev 2017-01-20 12:58:28 följande:

    Jag tyckte det var skönt att få en orsak till vad det var för fel. Då hade vi något att gå på. Förra veckan lämnade mannen in spermaprov nr 2 och nyss fick vi svar att provet visade helt normalt. Inte ett ända fel....

    Nu är vi tillbaka på ruta ett och IVF sköts upp, för vi borde kunna få själva.... Fasiken...


    Men jaha? Så det kan vara dåligt ena provet och bra det andra? Åh vad drygt! Antar att man får vänta rätt länge på ivf om de inte hittar något fel?
  • eelinh
    muuppeens skrev 2017-01-20 17:58:47 följande:

    Tydligen kunde det vara så :S.. Helt förvirrad..

    Ivf blir troligtvis efter sommaren. Hur är det, bor ni i Falun?


    Okej, men skönt att det iaf inte är flera års väntan!

    Ja, vi bor i Falun :) ni med?
  • eelinh
    muuppeens skrev 2017-01-20 18:11:08 följande:

    Ja, absolut.

    Vad kul, vi med. Eller ja, lite utanför.

    Hur länge har ni försökt?


    Okej :) vi har försökt i 14 månader, så inte jätte länge men ändå tillräckligt :p

    Ni?
  • eelinh
    Annabola skrev 2017-01-22 19:18:18 följande:

    Hej, BIM samma dag - tors/fre ska mensen dyka upp! Dock mitt under utredning så jag äter inget men hoppas än en gång att det gått på naturlig väg.. dock tveksam, missade min ÄL, blev sex 4 dagar innan temphöjning!! Glad gubbe på ÄL test så då myste vi till ordentligt men sen kom temperaturhöjningen fyra dagar därpå när jag var bortrest.. men man kan ju hoppas!? Har ju hört folk som lyckats innan ÄL.. Vi får hålla tummarna åt varandra i veckan!!!


    Jag har också bim runt dom dagarna.

    NC säger lördag, och att jag hade Äl för 7 dagar sedan, men jag tror min Äl var för 9 dagar sedan och att mensen kommer nån dag tidigare.

    Tog ett test idag (dum som man är!!), och det var väldigt negativt. :(
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?