• Brumma

    mamman tillåter allt

    Här verkar ju vara världens diskussion så orkar inte läsa igenom allt..

    TS, vet inte om någon redan föreslagit det men finns det möjlighet att lägga en madrass på golvet i de vuxnas sovrum? Min bonusdotter kom in till oss upp till närmare 10-årsåldern men det funkade bra att hon la sig på madrassen och inte i sängen. Hon behövde det helt enkelt.
    Om det inte funkar så är det mammans sak att se till att det fungerar - tex att mamman flyttar in en extra säng i barnens rum och lägger sig där de nätter det inte fungerar. 
    Allra helst skulle de ju försöka få ett större boende så barnen får egna rum samt kanske ett extrarum (gästrum) där mamma o barn, eller din son, kan sova vid behov.

    Vi har yngre barn men båda har behov av oss föräldrar och båda vaknar ofta på natten. För att vi föräldrar ska få så god sömn som möjligt har vi valt att vissa nätter dela på oss. Vi har möjlighet att mysa och vara tillsammans ändå ;)

  • Brumma

    Har skummat lite och.. 
    ni som tar för givet att TS curlar sin son och att han förväntar sig att hon ska "lösa problemet" - pratar ni aldrig med era föräldrar om era känslor, era funderingar och era problem?
    Jag pratar med både min mamma o min pappa om saker jag längtar efter, mina mål, min lycka osv men även när jag mår dåligt. Inte alltid lika ingående och öppet som med mina närmaste vänner men en sån här sak hade definitivt kommit upp.
    Vad har ni för relation till era föräldrar om ni aldrig kan prata om sådant som är jobbigt i era liv?

  • Brumma
    Anonym (anonym) skrev 2016-08-14 09:08:59 följande:

    jag behöver ett tips på hur han ska bete sig då, ska han gå ut och lägga sig på soffan som han brukar? 
    När han och mamman pratar med flickan och förklarar att nu måste du börja lära dig att sova i din egen säng så förstår hon, men det är precis som om det glöms bort när det är natt.


    Vi pratar med vår son också om det här (han är sex år). Ibland klarar han att somna - och sova kvar - på sitt rum, men ofta får han natträdsla. Mardrömmar, konstiga ljud osv.
    Att han förstår något när man pratar om det innebär inte att det sitter kvar när känslorna fyller en.
    Även jag kan ju förstå vissa saker rent teoretiskt, men känslomässigt kan jag ibland reagera "fel".. 
    Tex förstår nog din son att det inte hjälper att skrika och skälla på ett ledset barn, men ändå gör han det. 
  • Brumma
    Anonym (lösning) skrev 2016-08-15 15:10:54 följande:

    Det händer, men jag skulle bli oerhört förvånad om någon av dem skulle starta en tråd på FL för att hjälpa mig lösa mina samlevnadsproblem.

    Nu betraktar de mig som vuxen så det skulle rimligen inte kunna hända - än är nämligen ingen av minna föräldrar senil.


    Skulle förvåna mig mycket om mina föräldrar startat en tråd. Men det beror förmodligen att ingen av del någonsin skulle få dör sig att skriva en tråd härinne överhuvudtaget :D

    MEN - att ngn hänger på FL och startar trådar om saker i sitt eller närstående liv är knappast samma sak som att curla någon (att söka råd är inte att curla) ELLER att personen tråden handlar om blivit curlad, förväntar sig att någon skall lösa problemen åt en eller ens vet om att tråden finns.

    Drar du alltså slutsatsen att TS curla sin son och a45 han förväntar sig att hon skall "lösa probleme5" baserar på att TS vill bolla idéer och tankar?
Svar på tråden mamman tillåter allt