• Kirenaj68

    mamman tillåter allt

    Anonym (anonym) skrev 2016-08-14 08:40:18 följande:

    Min son har träfat en kvinna som har 2 barn sen tidigare och de har flyttat ihop. Problemet är att de bara har en 3-rumslägenhet och då delar barnen rum, flickan är ca 10 och pojken ca 7. Problemet (som min pojke kommer till och berättar ) är att flickan kommer alltid in i deras sovrum och lägger sig i deras dubbelsäng och ska sova. Och hon har en egenhet att hon pratar i sömnen varje natt, och är lite smått överviktig så hon tar rätt stor plats. Min son är lång och det är precis så han flickvän och han får plats i deras säng. Och då vill flickan också sova där så det blir trångt utav sjutton. Båda jobbar och ska upp tidigt. Saken är att min son börjar bli så sjukt trött på detta. HAN har sagt till flickan stanna i sängen för hon är så pass stor nu (snart 11). Han har sagt till deras MAMMA (flickvän) att säga åt flickan. Men mamman är väldigt ...vet inte hur jag ska uttrycka det...mesig, eller alldeles för mjuk när det gäller barnen. Barnen tar lätt till gnäll för att få som de vil och hon faller för minsta tjafs och ger med sig och är inte ett dugg konsekvent.
    Detta börjar tära på sonen som är så sjukt trött på jobbet. Många gånger har han sovit på soffan, skrikit och skällt. Han har pratat med mamman hur många gånger som helst om hur viktigt det är för honom att flickan sover i sin säng. Mamman har sovit på soffan för hon blivit sur på min son osv
    Det är rena highchaparall hemma hos dem på nätterna.
    Saken är att när mamman var singel fick bägge barnen sova i hennes dubbelsäng.
    Fast de diskuterar och kommer överens om att inte låta det ske fler gånger så när det väl händer så låter hon flickan vara kvar....
    och sonen exploderar av ilska...
    Jag har försökt ge dem råd, men inget hjälper. Någon som vet hur man bryter detta beteende? Varför är mamman så inkonsekvent när det gäller barnen?
    Finns ingen pappa med i bilden till barnen


    Att flickan som 11-åring fortfarande sover i mammas säng är ovanligt, men inte så förvånande med tanke på att mamman är, enligt din beskrivning, mesig och inkonsekvent. Att hon faller till föga inför barnen hela tiden kan bero på dålig självkänsla och rädsla för att barnen ska börja ogilla sin mamma eller något i den stilen och det kan ställa till det i framtiden. Barn är inte dumma. De vet vilka knappar de ska trycka på för att få sin vilja igenom och fortgår detta kommer de snart att tappa all respekt för henne och det kan bli ett stort problem när barnen kommer in tonåren med allt vad det kan innebära. Jag säger inte att det måste bli så. Jag menar bara att risken finns. 
    Jag har inte läst alla inlägg, så jag kan ha missat det. Men om din son och "svärdotter" är nyligen hopflyttade är det nog inte så bra att han reagerar med ilska. Hon och barnen har ju byggt upp en egen tillvaro med egna rutiner under åren och kommer det in en ny i familjen och rör om i grytan s.a.s kan det upplevas som en smula omvälvande. Han får helt enkelt ta det lugnt och ha lite tålamod.
    Det är snällt av dig att ge råd och vilja hjälpa till. Men detta får de sköta själva. Det är bara de som kan ändra på saker och ting och få det hela att fungera.
Svar på tråden mamman tillåter allt