Inlägg från: Decibel84 |Visa alla inlägg
  • Decibel84

    Amning

    Jag är i v30, gravid med första barnet och har börjat tänka mycket på amning.
    Så jag har några frågor, kan verka tokiga men va snälla;)

    Om jag pumpar bröstmjölk, hur länge håller det i kylen?


    Kan jag ge bebis kall bröstmjölk från kylen? Eller ska den värmas upp i typ vattenbad?

    Ser många som liggammar samtidigt som dom halvsover, detta är dock längre fram när bebis är några månader..Men jag undrar när brösten ligger framme sådär, får man inte mjölk då i hela sängen?

    Sover ni med bebis i sängen?


    Jag tycker det verkar jätte trångt för oss att ha bebis i sängen med ett nest, jag läser också att små nyfödda ska inte ligga tillsammans med föräldrarna för att täcke kan hamna över ansiktet..blandannat..Hur gör ni?

    Amning är viktigt för mig, får jag mycket stöd på BB eller ska jag skriva i mitt förlossningsbrev att jag vill ha mycket stöd?

    Tack!

  • Svar på tråden Amning
  • Decibel84
    Tess1990 skrev 2016-08-15 19:22:06 följande:

    Skriv i brevet att de är viktigt för dig och du vill ha hjälp och stöd att få det att fungera, skriv även om ut brevet och ge dom och säg det/be din partner säga det

    Hur stor säng har ni?

    Jag sov i bara t-shirt och underkläder första tiden för jag var så jävla varm, använde inget täcke alls

    Om de är kallt/man fryser så är pyjamas och tunnare filt bättre än ett tjockt varmt täcke om man vill samsova, ha nestet högt upp i sängen när ni sover och dra ner till brösthöjd vid amning

    Undvik mjuka och många kuddar, hellre fastare och få

    Vill/behöver man inte samsova finns lösningar som att lägga babynestet i spjälsängen eller ha en bedside crib (spjälsäng med en sida borttagen ihopsatt med föräldrasängen)

    Eller bara vanlig spjälsäng nära

    Helt olika vad som fungerar

    Många barn vill ha bröstmjölk i kroppstemperatur, så antingen vattenbad eller micro

    De är även lättast för deras magar att hantera som små, äldre barn kan hantera kyld bättre

    Flaska kan (inte måste! Men kan) orsaka förvirring som sabbar amningen, då barnet börjar föredra flaska och suger annorlunda så amning inte fungerar

    Koppmata är bättre för att undvika förvirring, även medicinspruta eller slang kan fungera, särskilt om de är vid få tillfällen

    Alla släpper inte heller mjölk till pump, de betyder inte att dom inte har mjölk! Utan att bröstet bara blir rätt stimulerat och släpper till barnet själv

    Liggammar man och barnet har rätt tag så spills ingen mjölk i sängen, men barnet kan ju släppa mitt i, ha lite sämre tag, sätter igång de utan att amma och så ^^ särskilt första tiden är de lätt hänt för läckage, brukar bli bättre när dom blir äldre att man läcker mindre och dom har bättre tag och tömmer


    vi har dubbelsäng men jag tycker det är alldelles för trångt för att ha ett nest emellan.

    ah okej så brösten läcker mindre längre fram? för det känns inte mysigt att låta brösten ligga framme och sen en blöt säng.

    jo jag har köpt en massa flaskor men ska inte använda dom förrän amningen känns säker, hur man nu vet det:) Utan kommer använda mig av sån kopp om det behövs.

    När är bröstmjölken överflödig? Finns det nån ålder där man liksom säger"ni kan fortsätta men just mjölken i sig gör ingen nytta längre.."
  • Decibel84

    tack för fantastiska svar

    kom på en grej till..

    ni som liggammar och eventuellt somnar..eller ja ni andra också..måste man rapa bebisen på axeln efter amning?

    sen har jag läst många historier om barnmorskor som säger att "det räcker inte att amma du måste ge ersättning....och ja kanske vet dom bäst men det verkar vara sån vikthysteri även på bebisar? om bebis mår bra och verkar nöjd borde ju bröstmjölk räcka..? jag känner inte att jag vill ge ersättning.
    men vill ju mitt barns bästa.

    tycker ofta det står i bloggar och annat att man ska ha ett paket ersättning hemma efter förlossningen för man vetinte hur det kommer att gå med amningen.

Svar på tråden Amning