Inlägg från: embollen |Visa alla inlägg
  • embollen

    Amning

    Bröstmjölk håller 3 dagar i kylen. Och man ska inte blanda kall mjölk med varm, så om du pumpat på morgonen och även på kvällen (tex) så ska dom inte blandas ihop fören båda är kall. Man ska dessutom inte blanda mjölk från olika dagar. Bröstmjölken ska värmas till 37 grader max!

    Jag har liggammat sonen från dag ett på natten. Han sov hela nätterna med oss fram tills för några dagar sen (han är två månader nu). Läckte en del i sängen i början, men hade ett sånt där plast/frotté-skydd på min sida som stoppade det från att komma ner på dynan. Man fick dock byta lakan rätt ofta.

    Nu sover han i sin babykorg hela nätterna. När han vaknar för matning så lägger vi oss i sängen och sen lägger jag över honom i sin korg igen. Anledningen till att han sov hela nätter med oss förut var att jag helt enkelt inte klarade av att hålla mig vaken medan jag ammade honom. Inget hjälpte... Lampor, mobilen, en bok - somnade ifrån allt! Men nu har jag börjat kunna hålla mig vaken då brösten ställt in sig på rätt mängd mjölk och han äter sig nöjd på drygt 10 min.

  • embollen

    Jag rapade inte sonen när jag somnade. Gör det dock så fort jag kan, dvs nu på nätterna rapas han.

    Och det med ersättning hemma, visst det är väl bra. Vi köpte hem ett par färdiga tetror, amningen funkade inte med storebror så ville ha hemma ifall...
    Men sen va min grabb så stor (4.5kg) när han föddes så för att klara av att hålla blodsockret uppe fick han tillägg + amning var tredje timme första dygnen. Dock var jag, precis som, rädd att amningen inte skulle funka. Så när han va ett dygn bad jag om att få amma han först och sen om det behövdes ge tillägg. Vilket inte behövdes utan han höll blodsockret uppe med enbart bröstmjölk.
    Nu är han två månader och vägde idag nästan 7kg! Verkar ha grädde i boobsen, haha!

Svar på tråden Amning