Inlägg från: prinsessan15 |Visa alla inlägg
  • prinsessan15

    BF April 2017, syskon

    Hej!
    Tänkte att det kunde vara kul att samla dem som väntar syskon i April 2017. För mig skulle det vara skönt att prata med andra som är i samma sits och hur det är att vara gravid igen.
    Jag har en son född -15 och väntar nu nr 2 som är beräknad till den 20/4. Känner förväntan men mest oro då det är svårt för mig att se hur det kommer bli med en till liten krabat!

  • Svar på tråden BF April 2017, syskon
  • prinsessan15
    Naima89 skrev 2016-08-16 10:08:16 följande:

    Hej!

    Jag plussade igår 15/8 , har en dotter född 08 så allt känns så nytt för mig , minns inte alls hur det var att vara gravid. Bf den 25/4-17 och det känns jätte spännande :)


    Grattis! Jag förstår det, hur mår du än så länge då? :)
  • prinsessan15

    Vad roligt med två till som har barn födda 15! Hur känns det för er att ändå ha ganska tätt mellan barnen? Var det planerat för er båda? :)

  • prinsessan15
    Naima89 skrev 2016-08-16 12:01:18 följande:
    Grattis till dig också! Jag mår bra men mår så himla illa och trött. Hur mår du? :)
    Tack! Jag har ett illamående som kommer och går och nu idag har jag haft väldigt ont i magen så oroar mig mycket för missfall just nu :(
  • prinsessan15
    mariama skrev 2016-08-16 13:13:46 följande:
    Ja, det var väldigt välplanerat här och gick på första försöket, första var oplanerad däremot :) Det känns bara bra hittills tycker jag! Helt lagom även om vi var beredda på att det kunde ta lite mer tid innan det skulle ta sig. Hur var det för dig? :)
    Jag har exakt samma situation, första var oplanerad och den i magen nu var planerad och gick på första försöket vilket jag aldrig kunde tro! :)
  • prinsessan15
    Frida Be skrev 2016-08-16 13:53:39 följande:

    Typiskt att man inte kan citera med appen!

    Prinsessan15: Ja både denna och min son var planerade. Jag är lite nervös, för hade helst tänkt 3 år mellan barnen men pga att vi troligtvis skall flytta om 1,5 år (pga min mans jobb) passade det bättre med 2 år. Är nervös för att min son fortfarande vaknar på nätterna (varje natt) och hur det skall funka med läggning som hos oss nu tar mellan 20-60 min med sonen. Min man jobbar mycket och sent så jag är själv mycket. Lite nervöst alltså. Samtidigt är det 9 månader dit och mycket har ju förändrats på de senaste 9 månaderna så det finns chans att saker och ting blir lättare med "storebror". Något som jag däremot tycker är positivt är att de säkerligen kommer att ha mer gemensamt när de är så tätt i ålder även från tidigare åldrar. Så redan om 2 år kommer dem säkerligen kunna leka tillsammans (om allt går vägen). Sedan tycker jag faktiskt att det är lite skönt att "bli klar" med bevistades ganska snart då detta blir vårt sista barn och jag tycker att första året är ganska segt och tungt.

    Hur känner ni andra?


    Vad roligt vi tänkte först 3 år vi med men sen fick jag lite panik för att jag hört att det kan ta lång tid att bli gravid så då bestämde vi oss för att börja försöka och vips så var jag gravid!
    Jag är orolig för att inte räcka till, sen har vi precis som ni en son som tar lång tid att natta men vi hoppas också att det hinner ändra sig på 8 månader, om man kollar tillbaka 8 månader har det ju hänt en del om man säger så! ;)

    Vart ska ni flytta då?
  • prinsessan15
    Maddeh30 skrev 2016-08-16 13:41:32 följande:

    Hej! Hoppar in här jag med , plussade i söndags :) beräknad till 27/4-17 . Har sedan tidigare två söner födda 04 och 08. Så känns som jag börjar om från början igen :) ska bli spännande och följa er andra !


    Grattis! Jag kan tänka mig att det blir på nytt när det har gått en tid emellan! Jag var gravid för 2 år sen men känner redan att jag har glömt mycket!
  • prinsessan15
    Syllin skrev 2016-08-16 20:48:21 följande:

    Hoppar gärna in här. Första barnet var planerat och gick på första försöket. Hon är född i januari i år, så hon är bara 7 månader. I lördags plussade jag och bebisen är beräknad 18 april.

    Det blir 15 månader mellan barnen, och även andra barnet var planerat och gick på första försöket.

    Helt klart lite läskigt att "snart" ha ännu en till... Men det känns så rätt!

    Med första gjorde vi tidigt ul för att se ett litet hjärta, var då i vecka 11. Nu funderar vi på att göra ett tidigt igen, men kanske lite tidigare. Någon mer som tänker göra ett tidigt ul?


    Vi gjorde också ett förra och jag har redan sagt till innan inskrivningssamtal att jag vill ha ett tidigt så på inskrivningen ska dem skriva en remiss till ultraljud :)
  • prinsessan15
    Syllin skrev 2016-08-16 21:10:29 följande:
    Vi får ju tyvärr ingen förfrågan om att få göra tidigt ul, utan måste vända oss till privatklinik och bekosta det själva.

    Men sist tyckte jag det var värt det, bara att få se ett hjärta ticka gjorde att jag med glädje kunde berätta för hela världen att vi väntade barn.

    Så denna gången vill jag gärna också göra ett innan vi berättar.

    Vilken vecka gjorde du det i sist?
    Okej, ja det är verkligen värt! Skulle det bli något problem med min remiss så kommer jag också gå privat!
    Förra gången gjorde jag ett i v.9 tror jag :)
  • prinsessan15
    Frida Be skrev 2016-08-17 23:04:52 följande:

    Nej jag vet! Är väl mest att jag skulle tycka att det var så skönt att se hjärtat slå. Man måste vänta runt en månad till nästa gång här sedan. Kom dock på att jag inte kan den tiden som jag fick så skall försöka att boka om den.

    Hur var era förra graviditeter?


    Jag förstår känslan, det blir en större bekräftelse när man ser ett litet hjärta slå!

    Min förra graviditet var jättebra! Hade lite foglossning under 5 veckor men sen försvann den. Denna gång mår jag mycket sämre tyvärr :( hur var din förra graviditet?
  • prinsessan15
    Gröningen skrev 2016-08-18 07:58:50 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här! Plussade igår (extra kul eftersom vi firade vår 3-åriga bröllopsdag) och BF är ca 26/4 2017. Har en dotter född 09 och en son född 14. Har försökt sedan mars, så är jätteglad nu när det äntligen blev ett plus! Känner inte av det så mycket än, mer än att jag haft ömma bröst sedan ägglossning, och att jag är TRÖTT på kvällarna! Längtar så efter att känna mig lite mer gravid! (Fast vill inte må illa...)

    När tänker ni ringa MVC? Kommer inte ihåg hur tidigt jag gjorde det de andra gångerna! :)


    Grattis! Vilken bra bröllopspresent! :)
    Jag ringde samma vecka som jag plussade men fick en tid om 3 veckor, kändes ändå bra att få det lite mer verkligt och börja ha tider att se fram emot så man vet att det går framåt! :)
  • prinsessan15

    Hej alla nya och grattis till plus! Det ska bli intressant att följa våra väldigt olika resor! Vissa har inskrivningssamtal samtidigt som andra har sitt första ultraljud! ;)

  • prinsessan15
    3hjärtan skrev 2016-08-22 10:57:14 följande:

    Hej!

    Jag väntar mitt 4e barn. Har bf 1/4-17.

    Hoppas på att illamående ska gå över snart så det inte blir ännu värre.

    Är V8+1. Kommer ej kunna jobba om der blir värre.

    Hur mår ni andra?


    Hej!
    Fy vad hemskt med sånt illamående! Jag är också illamående till och från men inte så farligt. Däremot är jag enormt svullen, ser ut som jag skulle vara i v20 och inte V6!
  • prinsessan15

    Någon som haft en blödning i vecka 8 och som det har gått bra för? Gick på toa och hade då blod på pappret när jag torkade mig, är väldigt orolig nu :(

  • prinsessan15

    Tack tjejer! Det har inte blött något mer och jag har tid för ultraljud nästa måndag så jag får helt enkelt hålla tummarna på att allt är okej tills dess tänker jag..

  • prinsessan15
    Prästkragen skrev 2016-09-04 11:17:32 följande:

    Hej alla!

    Grattis till alla blivande syskon!

    Vi har en liten son född i maj -15 och beräknad BF för syskonet är 20/4.

    Kul att följas åt!


    Grattis! Jag har också en son född maj 15 och är beräknad till den 19/4 så vi är väldigt nära varann :)
    Hur mår du? :)
  • prinsessan15
    Traska skrev 2016-09-05 07:08:55 följande:

    Jag mår inte heller som förra gången, då hade jag ett tydligt illamående som kom efter lunch och höll i sig hela kvällen. Nu känner jag mig mest lite bakfull eller åksjuk av och till. Jag är ganska trött dock och säker på att järnnivån redan är kass, blir yr när jag ställer mig upp. Ska inte försöka få tidigt UL, har långt till gyn/Mvc och det är omöjligt att komma ifrån jobbet utan attförklara varför. Har kub inbokat till mitten av oktober.

    Ni som liksom jag har barn födda 15, hur tänker ni runt det praktiska? Barnvagn(dubbel?) att ha två blöjbarn, bil osv.


    Min son gillar inte vagn så mycket så vet inte alls om vi ska ha dubbelvagn eller ej, tror dock det kan vara bra om man vill att man ska komma fram lite fortare ;) gällande blöjbarn hoppas jag bara att min son klarar sig utan snart, vi pottränar men ska börja mer intensivt nu tänkte vi :) målet är att han ska bli blöjfri nästa sommar så då har vi inte två blöjbarn så länge i alla fall ;)
    Hur resonerar du?
  • prinsessan15

    Jag var på ul i måndags och fick se EN liten bebis med tickande hjärta! Nu är det bara 3 veckor kvar tills den största risken försvinner!
    Jag mår däremot väldigt dåligt därför trodde jag det var tvillingar.
    Har även haft många som sagt att man mår sämre om man väntar en flicka. Någon som har erfarenhet av det?

  • prinsessan15
    Dubbeljuni skrev 2016-09-14 20:21:04 följande:
    Grattis till tickande hjärta! :)
    Jag fick en flicka förra gången och mådde inte illa alls men tror att det är så de brukar säga, att tjej ger mer illamående. Däremot kände jag mig jävligt ful hela graviditeten förra gången och tydligen ska man då vänta en flicka eftersom hon "tar all ens skönhet" :D
    Tack :)
    Haha det är roligt med alla dessa teorier som ska säga om det är en tjej eller kille ;) vi tänkte i allafall ta reda på kön vid rul (modet går)

    Hur tänker ni här inne kring att ta reda på kön?
Svar på tråden BF April 2017, syskon