Inlägg från: Frida Be |Visa alla inlägg
  • Frida Be

    BF April 2017, syskon

    Hej! Jag hoppar gärna in här! Plussade i söndags, BF 25/4-17. Har en son född 11/4-15. Lite roligt är att jag plussade på exakt samma dag med sonen (alltså 2 år sedan) och han var också beräknad 25/4 men kom lite tidigare :). Kul med andra som väntar syskon!

  • Frida Be

    Typiskt att man inte kan citera med appen!

    Prinsessan15: Ja både denna och min son var planerade. Jag är lite nervös, för hade helst tänkt 3 år mellan barnen men pga att vi troligtvis skall flytta om 1,5 år (pga min mans jobb) passade det bättre med 2 år. Är nervös för att min son fortfarande vaknar på nätterna (varje natt) och hur det skall funka med läggning som hos oss nu tar mellan 20-60 min med sonen. Min man jobbar mycket och sent så jag är själv mycket. Lite nervöst alltså. Samtidigt är det 9 månader dit och mycket har ju förändrats på de senaste 9 månaderna så det finns chans att saker och ting blir lättare med "storebror". Något som jag däremot tycker är positivt är att de säkerligen kommer att ha mer gemensamt när de är så tätt i ålder även från tidigare åldrar. Så redan om 2 år kommer dem säkerligen kunna leka tillsammans (om allt går vägen). Sedan tycker jag faktiskt att det är lite skönt att "bli klar" med bevistades ganska snart då detta blir vårt sista barn och jag tycker att första året är ganska segt och tungt.

    Hur känner ni andra?

  • Frida Be

    Bebistiden skall det stå :P.

    I övrigt känner jag mig lite tröttare denna gång. Men beror nog på att jag måste springa efter en energisk liten kille hela dagarna.
    Har börjat må lite illa innan frukost och har ibland växtvärk men annars känner jag mig toppen :).

  • Frida Be

    Grattis till alla som har plussat... Hur känner ni som har lite längre mellan barnen?

    Prinsessan15:
    Ja precis! Jag håller tummarna att han snällt går och lägger sig om 8 månader ;).
    Vi bor i Tyskland nu och troligtvis skall vi flytta till sydamerika. Då jag hade en tuff förlossning med sonen (totalt låg jag 49h på förlossningen), så känner mig inte bekväm med att få barn i ett nytt land där jag inte vet hur sjukvården är.

  • Frida Be

    Hej Syllin!
    Grattis vad kul! Jag gjorde ett ultraljud i vecka 7 med sonen och kommer troligtvis att göra det denna gången med. I Tyskland ingår nämligen ett tidigt ultraljud i den vanliga gravidvården.

  • Frida Be

    Halloj allihop! Idag ringde jag och bokade tid hos kvinnoläkaren (som det heter här, en läkare som är specialiserad på graviditet). Han (i mitt fall) är motsvarande MVC i Sverige. Fick tid redan nästa fredag! Är lite nervös för förra gången gick jag dit först i vecka 7-8 och då gjorde man ett vaginalt ultraljud och så såg man hjärtat slå. Nu kommer jag bara att vara i vecka 6 så är orolig för vad man skall se, kanske slår inte hjärtat då och då känns det lite ner nervöst tycker jag. Vidare vill jag försöka att prata om att få planerat snitt för min förlossning var så kaotisk förra gången...

    Har ni andra ringt MVC?

  • Frida Be

    Nej jag vet! Är väl mest att jag skulle tycka att det var så skönt att se hjärtat slå. Man måste vänta runt en månad till nästa gång här sedan. Kom dock på att jag inte kan den tiden som jag fick så skall försöka att boka om den.

    Hur var era förra graviditeter?

  • Frida Be

    Min förra graviditet var jättebra! Illamående mellan vecka 6-11 och sedan inga fler krämpor. Tränade gym och simning till vecka 37(36+0) och sedan promenader enda till förlossningen (sonen föddes 37+6). Hoppas att jag orkar och kan träna så länge denna gång med. Känner mig tröttare denna gång men tror som ni andra, att det beror på att man springer efter sitt första barn.

    Har ni något ni vill göra annorlunda denna gång?

    Jag skulle vilja undvika socker under hela graviditeten. Slutade att äta det helt för ett par månader sedan. Jag hoppas att jag kan hålla i det under graviditeten. Under min förra graviditet åt jag godis och sötsaker varje dag... Tror att det gjorde att jag var tvungen att göra sockertestet två gånger, då mina värden låg på gränsen och sedan precis under :s... Hoppas att detta skall hjälpa.

  • Frida Be

    Jobbigt att vara så illamående 3hjärtan! Jag känner inte av så mycket ännu, bara trötthet. Men är bara i vecka 5 så det kanske kommer. Har tid hos doktorn på måndag :).

  • Frida Be

    Grattis till alla nya i tråden! Hoppas att ni alla mår bra. Idag klockan 10 skall jag till doktorn (motsvarade MVC i Sverige). Hoppas att jag får se liten då och att allt är bra. Så håll tummarna!

  • Frida Be

    Hej det gick bra! Är bara i 6+5 så man såg inte så mycket men hjärtat slog iaf ;). Känns bra! Skall dit om 4 v igen då kommer man iaf att se mer...

  • Frida Be

    Hej välkommen! Jag bor i Braunschweig, Tyskland. Jag mår också bra! Trött men inget illamående ännu iaf :), är i vecka 7 (6+1).

  • Frida Be

    Vad roligt att du har familj här! Är ungefär 2,5 h till Berlin med bil härifrån. Permanent är lite för bestämt men vi bor här på "lokalt" kontrakt, alltså vi har inga planer på att åka hem till Sverige. Vi vill däremot gärna åka till något annat land som expats för ett par år längre fram, vi bodde i Mexico mellan 2012-2014. Varför bor din familj i Berlin då?

  • Frida Be

    Vad roligt! Hur kom det sig att du flyttade till Sverige? Och vad bra svenska du pratar/skriver!

    Alltså vi lever ganska som vanligt. I Mexico jobbade både jag och mannen (vi var där pga hans jobb men även jag fick jobb där trots att jag är jurist). Har även jobbat här i Tyskland men då bara på engelska. När jag var gravid med sonen valde jag istället att börja studera tyska så att jag fick ett bättre flyt i språket. Så sedan sonen fanns i magen (2 år nu) har jag varit hemma/studerat. Nu är jag fortsatt hemma och sonen går lite hos dagmamma (8-12 fyra dagar). Tanken var att börja jobba till januari men nu blev jag ju gravid så då stannar jag hemma ett tag till. Min man är vorstandreferent och jobbar därför mycket nu sedan 1 år tillbaka och har ungefär 1-1,5 år kvar. Så blir bäst och enklast för alla att jag tar det lugnt under graviditeten (man är ju ändå trött och hängig) och så får vi se vart vi är när nästa barn är runt 1,5... Längtar du hem?

  • Frida Be

    Sorry nu läste jag lite mer noga.. Så du är alltså född i Sverige men till tyska föräldrar? I så fall motsatsen till min son som är helsvensk men född i Tyskland :)

Svar på tråden BF April 2017, syskon