Inlägg från: Traska |Visa alla inlägg
  • Traska

    BF April 2017, syskon

    Hej!

    Jag har också en liten född 15, sommaren 15. Han tog 2,5 år att tillverka och vi hann med fertilitetsutredning, 3 missfall och ett stort antal pergotimekurer. Plutten i magen kom till på första försöket, helt sjukt. Trodde knappt att jag skulle kunna bli gravid naturligt någonsin. Det var dessutom ett ganska halvhjärtat försök och jag räknade verkligen inte med att bli gravid nu. 

    Har Bf 18/4 så jag är i vecka 8. 

    Har varit lite deppig idag för jag tycker inte att jag känner så mycket. Förra gången hade jag ett väldigt tydligt illamående som kom på eftermiddagen och satt i hela kvällen. Nu känner jag mig mest lite åksjuk eller bakfull, så lite orolig är jag. Orkar inte uppleva fler mf.

  • Traska
    prinsessan15 skrev 2016-09-02 14:08:06 följande:

    Någon som haft en blödning i vecka 8 och som det har gått bra för? Gick på toa och hade då blod på pappret när jag torkade mig, är väldigt orolig nu :(


    Det kan ju ha en annan förklaring än att något skulle vara fel. Avvakta lite, kommer det mer skulle jag nog ringa mvc.

    När jag blir orolig försöker jag trösta mig med att jag ändå inte kan göra något, svårt jag vet, men det är sant. Du kan inte påverka vad som händer med graviditeten i det här läget.
  • Traska

    Jag mår inte heller som förra gången, då hade jag ett tydligt illamående som kom efter lunch och höll i sig hela kvällen. Nu känner jag mig mest lite bakfull eller åksjuk av och till. Jag är ganska trött dock och säker på att järnnivån redan är kass, blir yr när jag ställer mig upp. Ska inte försöka få tidigt UL, har långt till gyn/Mvc och det är omöjligt att komma ifrån jobbet utan attförklara varför. Har kub inbokat till mitten av oktober.

    Ni som liksom jag har barn födda 15, hur tänker ni runt det praktiska? Barnvagn(dubbel?) att ha två blöjbarn, bil osv.

  • Traska

    Prinsessan15,

    Vi pottränar också, men än så länge ganska kravlöst. Hoppas också på en blöjfri sommar.

    Jag gillar promenader så en dubbelvagn känns som ett måste. Men de tar ju sån plats. Vi har redan en stor brio och en sulky, pust, behöver ett barnvagnshus snart

  • Traska

    Hur går det för alla?

    Har varit lite försiktig med att skriva något, vill gärna känna mig lite mer säker på graviditeten först.

    Jag är i v. 10+5 och jag tycker att min mage har blivit så stor, inte gas-svullen som den var i v. 6-7, utan stor. Förstår att det inte är livmodern bara, kanske är det tarmarna som har flyttat runt? Den är mycket större än vad den var den här tiden förra gången.

    Någon annan som upplever att magen växer fortfarande än vid första graviditeten?

    På torsdag blir det inskrivning och två veckor senare KUB

  • Traska
    Teresiat skrev 2016-09-27 15:56:18 följande:

    Härligt med lite uppdatering :) jag hade inskrivning och fick även ett ul trots att de egentligen inte "får" ge ett ul utöver RUL. Har lågt järnvärde och är trött som tusan. Bäbisen eller ska man säga bönan var sååå liten och låg lite dåligt till så man såg den inte så tydligt. Verkade inte vara vaken då den inte rörde på sig vad jag kunde se.. Men hjärtat tickade.. Någon som varit med om liknande? Minns när jag såg sonen i v 8 så mindes jag honom som mer rörlig och tydlig... Även om man såg hjärtat denna gång så blir jag likförbaskat orolig.. Hmm.. Men den var iaf exakt så stor som den borde vara enligt sista mens, till och med en dag äldre än vad appen säger.. Så BF enligt ul blev 1 maj ist för 2 maj.. I övrigt så var BM toppen! RUL är inbokat och kommer även få göra tul då jag är orolig att denna bäbis blir större än min första fyra kilos bäbis som föddes efter 29 h på förlossningen. Känns tryggt med tul även om det säkert blir bra oavsett..


    Förra gången gjorde jag VUL i v. 8 eller 10, minns inte vilket. Bebisen var iaf helt stilla, förutom hjärtat. Det är nog ingen fara. Det är lite farligt att jämföra med förra gången, man blir orolig. Jag gör det själv hela tiden.

    Jag misstänker också lågt järnvärde, trots att jag redan tar extra järn. Jag får ofta migränliknande huvudvärk som sitter i minst ett dygn, inte så roligt när man måste arbeta och ta hand om en ettåring. 
  • Traska

    I mitt landsting erbjuds alla att göra KUB, så jag har också ett UL i vecka 14, om två veckor idag. Börjar bli nervös. Tänkte också börja berätta efter det.

    Graviditeten känns inte så verklig än, dels för att vi inte har sett bebisen och dels för att den fortfarande är hemlig. Ibland tänker jag att jag nog inbillat mig alltihop, men man an ju inte inbilla sig flera veckors illamående.

  • Traska

    Hej!

    Jag har Rul först om en vecka, är i vecka 19 nu. Vi ska inte ta reda på vad det blir, det får bli en överraskning. Visst vore det roligt att få ha en av varje, men två bröder i nära ålder är nog inte heller fel. Vi har dessutom lite lättare att komma överens om flicknamn. :)

    Jag tycker att den här graviditeten tär på mig på ett annat sätt. Kroppen blir tröttare snabbare, magen känns redan i vägen och jag har svårt att böja mig ned. Om jag står och går för mycket får jag ont i rumpan (bäckenet antar jag men det känns verkligen i skinkorna) Det sista är jag lite orolig för, tänk om det blir värre? Jag måste kunna sitta på golvet, kunna bära min son osv. Ska jag be att få prova ut ett stödbälte kanske?

    Jag är inte ens två år äldre än sist jag väntade barn, kanske känner jag mer nu för att jag inte kan anpassa mig till kroppen på samma sätt? Jag måste få leka med, gosa och trösta min son även om jag har ont och är trött. Någon som känner igen sig i det här?

  • Traska

    Det fanns många olika bälten att välja på, hur vet man vilket man behöver? Jag trodde att BM eller sjukgymnast hjälpte en att prova ut, men så går det kanske inte till längre?

    Jag kunde inte vänta längre än till v. 15 med att berätta och redan då hade flera misstänkt. Magen blev stor fort den här gången.

  • Traska
    lillami79 skrev 2016-12-30 10:45:04 följande:

    Jag har haft svårt att va nyttig under grav. Har alltid haft rejält sötsug o ännu mer nu under grav. Sen att grav inte var planerad o att pappan o jag bara träffats i ett par månader innan gav ju lite ångest med ännu mer sötsug...

    Julen o mina barns födelsedagar nu i nyår gör ju inte att man blir nyttigare direkt!

    Beror väl mkt på vad man får för handläggare på FK. Är väl individuell bedömning på varje fall så det känns som rysk roulette...

    Ska till BM om två veckor. Ska kolla upp lite med henne. Måste ev sjukskriva mig då jag redan har det tufft med att jobba heltid o det är ändå två månader kvar tills jag ev kan få grav-penning. Hade hoppats kunna jobba betydligt längre men hälsan o barnet är ju viktigast.


    Jag känner också att vikten har rusat iväg för mig. Är i vecka 26 och har redan gått upp 11 kg, förra gången gick jag upp 15 totalt, trodde inte att vikten skulle bli ett problem. Min mage är stor och redan nu i vägen för det mesta, kan snart inte knyta skorna. Sitter jag på golvet och leker med min son i mer än 2 min får jag ont.

    Jag tycker inte att jag har varit onyttig, däremot mådde jag illa till v. 20 och behövde småäta mycket. Det är nog boven. Försöker hålla igen på onödiga mellanmål nu.
  • Traska

    Inga fler bebisar på gång, april är ju snart slut. :)

    Jag hade BF 18/4 men gick över och blev igångsatt sist, så jag räknade med att gå över nu med. Fick sonen på BF +18

    De senaste nätterna har jag vaknat av en ond förvärk, har trott att det ska sätta igång men har somnat om istället. Idag har jag haft mycket sammandragningar med mensvärkskänsla, men det kan lika gärna bero på överansträngning. Har ägnat mig åt lite hushållsarbete nämligen.

    Någon mer än jag som oroar sig över hur det ska bli med syskonet under förlossningen? Sonens farfar och farmor ska ha honom och det går säkert bra, men tänk om vi måste åka in mitt i natten eller något sådant? Är lite nervös för att det ska bli bråttom och att han ska bli rädd. Han är bara 21 månader.

    Min bebis har inte fixerat sig och jag har fått order om att lägg mig ned och genast ringa förlossningen om vattnet skulle gå hemma, lite läskigt. Någon mer som har en rörlig och högt liggande bebis?

  • Traska
    fridashage skrev 2017-04-21 07:23:30 följande:

    Hoppar in här och undrar om det finns fler som verkligen är sugna på att bebis skall titta ut nu?

    Jag hade bf i måndags 17e och har sedan i söndags haft rejäla förvärkar och mensliknande smärta. Slemproppen lossnar hela tiden, bit för bit och enligt barnmorskan är jag lite öppen och mjuk. Men nu då??? Varför kan jag inte få lite värkar så det kommer igång? ????

    Gick över 16 dagar med sonen och han kom efter igångsättning så hade väl detta scenariot lite på känn. Graviditeten har dock varit så annorlunda så jag tänkte att kanske slipper jag vänta allt för länge. Nu börjar dock tankarna om igångsättning snurra och det är det sista jag vill!


    Har du fått din bebis än?

    Jag gick också över sist och blev igångsatt, hoppas med slippa det den här gången.
  • Traska
    fridashage skrev 2017-04-24 18:28:11 följande:
    Hej! Nä ingen bebis här än och jag håller på att bli lite galen. Minsta lilla känning så hoppas man så otroligt mycket att det ska dra igång.

    Men, jag borde väl inte vara förvånad eftersom det blev igångsättning sist också.

    Just nu är de det som jag är mest orolig för. Att det ska bli igångsättning och att förlossningen ska bli en lika dålig erfarenhet som sist, lång, pinvärkar och sugklocka osv. Hur tänker du kring detta?

    Jag är också lite orolig för våran lille kille. Farmor och farfar är redo här med, men de bor ca 45 minuter bort. Min vän är redo om vi måste sticka på direkten, hon bor 5 minuter härifrån. Men är ändå rädd att lillkillen skall påverkas av att vi kanske är borta ett tag.
    Hoppas att du slapp igångsättning. Det gjorde jag och vilken skillnad till förlossning.

    Min lilla tjej kom den 25 april, en vecka sen. Förlossningen gick jättebra, jag hade inte särskilt ont förrän på slutet och behövde bara vara på förlossningen i två timmar. Hon var ganska stor, 4,6 kg så hela första veckan fick vi tilläggsmats henne med ersättning, det slipper vi nu dock.
  • Traska
    lillami79 skrev 2017-05-08 21:59:11 följande:

    Hur går det för er?

    Här går man med bebis o vaggar hela dagarna. Enormt tuttig o lite magknip tror jag. Tufft när man är ensamstående dessutom! Mina döttrar är till stor hjälp dock o pappan hämtar honom korta stunder


    Min flicka är också snuttid av sig, och nappen gillar hon för det mesta inte. I går hade jag henne i famnen i princip hela dagen. Idag har jag kunnat lägga ifrån mig henne då och då. Hon skriker inte så mycket dock, knorrar mest.

    Har en blivande tvååring hemma och trots att vi är två vuxna är hemmet helt i kaos, när ska vi någonsin hinna med städ och trädgård?
  • Traska

    Vi kämpar på.

    Min bebis är extremt snäll (eller vad man nu ska säga, bebisar är ju inte dumma direkt), sover hela nätterna och skriker nästan aldrig. Storebror är ganska krävande och tar mycket tid och energi, lillasyster sitter snällt i sittren och väntar på sin tur. Jag får lite dåligt samvete över att jag inte kan ge henne all den tid och uppmärksamhet som hennes storebror fick när han var bebis. 

    Men hon är frisk och kry, växer och mår bra så egentligen finns det inget att klaga på.

    Någon mer än jag som blir knasig av amningen? Jag blir grubblig, orolig och ofta låg, jag tror att det är hormonerna som spökar.

Svar på tråden BF April 2017, syskon