• Bravo81

    Bli gravid med en äggledare

    Jag har bara en äggledare och äggstock på vänstra sidan. Trodde aldrig jag kunde bli gravid.

    Har idag 3 barn.

    Hade en äldre bm som berättade innan jag fick barn att om man ger det lite tid så brukar kroppen lära sig samarbeta med den kvarlämnade äggledaren och många kan bli gravida igen.

    Är dock svårare att pricka in ägglossningen.

    Jag hoppas verkligen det löser sig för er med och att ni får erat + och får en liten.

    Många kramar

  • Bravo81

    Det gick inom ett år från jag slutade med p-piller.

    Min bm sa att hon till och med hade varit med om ett fall där man bara hade äggledare kvar på vänster sida och ena äggstocken på höger och ändå lärde sig kroppen att samarbeta och skapa en graviditet.

    En graviditet är egentligen svårt med 2 fungerande äggstockar/äggledare och det gäller att allt klaffar. Dock kan det ta längre tid när man har halverat mkt pga att ägglossning kan hoppa med flera månader.

  • Bravo81

    Ja jag har hört att kroppen lär sig efter ett tag. Kroppen är finurlig. Har hört om att det kan vara krånligare med en på varje sida och jag tror att man inte vill ge någon förhoppningar för det är ganska sällsynt, men som sagt jag litar inte blint på vad en läkare sagt.

    Själv så hade jag en stor tumör på högra sidan och tog bort äggledare och äggstock på den sidan. Fick starka cellgifter och på den tiden fick jag höra att jag skulle troligen aldrig kunna bli gravid. Min inställning var att jag aldrig skulle kunna få barn. De sa 50/50 men att jag då skulle behöva hjälp för att ens ha en chans. De sa att jag skulle komma in i för tidigt klimakterie också då jag förbrukar mina ägg snabbare. Är snart 38 och fick barn senast för 1,5 år sen. Kroppen är otrolig

Svar på tråden Bli gravid med en äggledare