• Kary

    Finns det solskenshistorier där underlivet inte blivit "förstört" efter förlossningen?

    Hej!

    Går och väntar på min första förlossning och tycker bara man läser om kvinnor som aldrig riktigt blivit av med underlivsbesvär efter förlossningen. Allt från "det blev aldrig som innan" till "kvinna behövde 27 operationer efter sin förlossning pga underlivsskador". Finns det nån som har någon solskenshistoria där allt läkte fint och där det går bra att träna och lyfta tunga vikter mm även efter att man blivit mamma? Skulle bli hemskt tacksam för lite sådana historier.

  • Svar på tråden Finns det solskenshistorier där underlivet inte blivit "förstört" efter förlossningen?
  • vikkey

    Sugklocka och sax. "Flertalet" stygn invärtes, ett på utsidan. Hade sex knappt två veckor efter FL. Inget rodeosex direkt, utan nice and calm där jag satte tempo etc. Gick finfint!

  • MinoosMami

    Hej! Jag har fött 6 barn (5 av dem på 5 år) vaginalt och har aldrig sytt ett stygn eller haft nått problem alls så det där stämmer inte alls. Andas bara och ta det lugnt under tiden bebisens huvud och kropp ska ut så blir allting super bra!!

  • Anonym (Gick bra!)

    Jag har fyra barn, alla födda vaginalt.

    Har fått bristningar med alla utom första då de fick klippa för att snabbt få ut honom eftersom pulsen gick ner så pass mycket.

    Alla gånger har det läkt fint efteråt och inga problem med barken urinblåsan eller sex. Jag kan hålla mig lika länge som förr (vilket är länge!) och sexet har faktiskt bara blivit bättre och bättre.

    Kommer säkert att gå bra! för dig också.

    Lycka till.

  • MamaSniff

    Kan bara instämma med de som skrivit ovan. Födde en pojke med STORT huvud och han fick tas ut med sugklocka pga syrebrist. Sprack i perineum och i vaginan men allt läkte så fint. Förutom lite ömhet de första veckorna har jag inte haft några som helst men. Har kunnat styrketräna och löpträna som vanligt. Och ja, även för mig är sexet bättre!

  • Anonym (Japp)

    Tre barn, varav två stora. Sprack med alla, inga problem efteråt alls.

  • PurpleHeart

    Jag väntar mitt 4:e barn

    Nr 1 - Liten bristning

    Nr 2 - Ingen bristning alls

    Nr 3 - Ingen bristning alls

    Säger även som andra här i tråden, att sexet blev bättre efter barnen.

  • Anonym (Sara)

    Har fött ett barn, fick sys litegrann efteråt. Har noll problem och underlivet känns exakt som innan, jag är väldigt trång när vi har sex så man får använda mkt glidmedel, haha. Så oroa dig inte, visst kan det förändras men det behöver inte bli så! :)

  • nernu

    Tänk på att det inte står något i tidningarna om förlossningarna som gick bra. 

  • Kary

    Tack för alla svar! Vad glad jag blir att höra att det faktisk kan gå bra också :)

  • frugan2014

    Första förlossningen gick superbra! Fick någon bristning, om ens det, typ som skavsår kan man väl nästan säga. Den försvann efter några dagar. Däremot fick jag en kateter eftersom jag var rädd för att kissa efteråt men den hade jag bara i en vecka. Efterkontrollen gick också bra, när barnmorska skulle kolla så att knipet funkar sa hon bara kort och gott "wow, vilket knip". Efter att avslaget började försvinna så hade jag och min man sex igen som vanligt, inga problem. 
    Nu väntar jag på barn #2 och hoppas på samma resultat eller bättre!

Svar på tråden Finns det solskenshistorier där underlivet inte blivit "förstört" efter förlossningen?