Inlägg från: Anonym (Alice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alice)

    Vill inte vara med längre, allting var ett misstag

    Anonym (Samma situation) skrev 2016-08-24 13:10:20 följande:

    Jag är också i vecka 25 och befinner mig i samma situation tror jag.

    Vi har varit ett par i 8 år och varit sambo under de 6 senaste åren.

    Barnet var planerat och efterlängtat. Något vi valde tillsammans.

    Så snart det blev komplikationer, vilket det blev tidigt, blev han som förbytt.

    Jag är sjukskriven 100% med risk för prematur förlossning. Jag är ordinerad sängvila, har fruktansvärt ont och är givetvis rädd och orolig.

    Den man jag lever med nu är inte den man jag valde att skaffa barn med. Det här är en iskall, beräknande och total främling.

    Jag har satt ner foten och kräver en förändring men jag kan inte göra det själv. Han måste vilja ändra sitt beteende och i det här fallet har han sagt "Du får ta mig som jag är- annars vet du var dörren är".

    Jag tycker att det är så fruktansvärt illa att behandla någon så som han behandlar mig.

    Men att bara gå är inte gjort i en handvändning. Jag får inte lyfta, stressa etc. Det är långa bostadsköer. Jag har närmsta familj 35 mil bort och sedan vi flyttade hit pga jobb har vi inte hunnit bygga något vidare nätverk.

    Jag är helt ensam.

    Om jag inte gör det "förbjudna" och lämnar allt här för att flytta tillbaka till hemstaden där jag har allt stöd jag kan tänkas behöva.

    Fast då är jag ju en vidrig människa som sätter mina egna behov framför barnets, som naturligtvis behöver det här svinet i sitt liv. Personen som sist vi var ute på promenad sa "Tror du att både du och barnet överlever om jag knuffar er framför tåget som kommer där?- Hahaha!"

    Eller "Visste du att glykol är så sött och luktfritt att du aldrig skulle märka om det var blandat i maten?".

    För även om han önskar livet ur mig för att jag är lat och oduglig just nu betyder inte det att han inte kan älska barnet när det är fött.

    Det har jag minsann fått höra.

    Och att göra en abort av ett planerat och efterlängtat barn efter v 12 är inte heller en lätt match. Även om han har ändrat sig nu så är mina känslor för barnet starka.

    Går vi isär nu blir det terror medan jag väntar på ny bostad. Inget som säger att just jag måste flytta på mig heller men han kommer vägra så en bodelning kommer att kräva förhandlingar och jag tvekar inte en sekund på att vi hamnar i tinget innan det är klart.

    Också en process som kräver enormt mycket av båda parter även om det inte föreligger någon konflikt.

    Jag hade omöjligt kunnat förutse att det skulle bli så här då han aldrig under våra år tillsammans visat sådana tendenser. Tvärt om så hade vi relationen som stod stark genom allt. Det som våra vänner avundades.

    Så låt oss få gnälla, känna oss hjälplösa och utlämnade. Det är också för väldigt många en del av processen att kunna återhämta sig och bli starka på nytt.


    Vad hemskt. Ett tips är att flytta till din hemstad INNAN bebisen är född.

    Flyttar du efter det så kan det rättsligen bli mycket krångligt att flytta med barnet. Det kanske inte går överhuvudtaget så vida pappan inte godkänner det.

    Till TS: Jobbig sits! Ignorera alla moraltanter, dom saknar förmågan att sätta sig in i andras situation. Lämna aset för det kommer inte att bli bättre när barnet kommer.
Svar på tråden Vill inte vara med längre, allting var ett misstag