• Poppy75

    Mata Tvillingar

    Minnet är lite luddigt från den tiden pga sömnbrist. Jag tror det var ungefär så här...

    När vi sondmatade var tredje timme i början så delade vi upp passen så att en tog tidiga nattmatningen och den andra sena nattmatningen, nästa natt växlade vi. Vi tyckte båda att 3, 4 skiftet var jobbigast. Ibland fick den som var tröttast sova igenom båda nattmatningarna. Min man tog lite fler pass än jag, jag led nog mer av att inte få sova då. När amningen fungerade så tog jag det mesta på natten. Han hjälpte till där han kunde. I början var vi hemma båda två och det var tur för det var slitigt nog ändå. 
    När jag inte ammade längre, när de var ca ett halvår korrigerad tid, då tog vi varannan natt var.
    Jag vet att många tycker att den som jobbar ska få sova men så gjorde inte vi. Vi har båda varit ense om att det är jobbigare att vara hemma med tvillingarna än att gå till arbetet. Hade en av oss varit busschaufför eller hjärnkirurg hade vi nog tänkt annorlunda.

  • Poppy75

    Ja just ja! Glömde helt att jag pumpade minst en gång på natten så det var nog därför maken tog fler pass också. Även om jag pumpade i samband med att jag sondmatade så innebar det att jag var vaken längre. Ibland pumpade jag samtidigt som han matade, jag vaknade ändå till för det mesta. 
    Mina tvillingar är två och ett halvt nu. Det är galet vad mycket jag har glömt av det där första året.

Svar på tråden Mata Tvillingar